Green Properties: Ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών, υψηλής αισθητικής στην Γλυφάδα

Σε μια ήσυχη γειτονιά των νότιων προαστίων στην Γλυφάδα, δημιουργήσαμε το MOREA RESIDENCE, ένα κτήριο κατοικιών που έρχεται για να ξεχωρίσει με τον δυναμισμό και την minimal αισθητική του. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του προσέγγιση υπόσχεται να προσελκύσει όλα τα βλέμματα.

Σε μια εξαιρετική τοποθεσία με εφόδια ένα γωνιακό οικόπεδο, η αρχιτεκτονική προσέγγιση γίνεται με γνώμονα την ιδιωτικότητα των ιδιοκτητών, τη διαμπερότητα των διαμερισμάτων και  την  ένταξη του πράσινου και του υγρού στοιχείου στην μελέτη. 

Η αρχιτεκτονική του κτηρίου χαρακτηρίζεται από γεωμετρική απλότητα που συνδυάζεται με έναν μοναδικό τρόπο με μια φουτουριστική, σχεδόν γλυπτική κίνηση στην όψη του κτηρίου, που μοιάζει να περιστρέφεται, να ανυψώνεται και τελικά να διαδρά με τον περιβάλλοντα χώρο.   

Μέριμνα και βασικός στόχος μας είναι το κτήριο να εντάσσεται αρμονικά στο οικιστικό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτόν δημιουργήσαμε ένα κτήριο πανταχόθεν ελεύθερο με το πράσινο στοιχείο να υπερτερεί στην μελέτη, βελτιώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα και ταυτόχρονα το μικροκλίμα της περιοχής.

Η παλέτα που διαμορφώνει το εξωτερικό του κτηρίου αποτελείται από λευκό περίβλημα, με το συμπαγές στηθαίο του να κατεβαίνει με έντονη κλίση, καθώς εναλλάσσεται με το γυάλινο στοιχείο, δίνοντας μια δυναμική μορφή στο συνολικό κτηριακό όγκο. Ο κύριος όγκος του κτηρίου παραμένει σε ανοιχτό γκρι τόνο, ενώ το κεντρικό κλιμακοστάσιο σε μαύρο, δημιουργώντας οπτικά δύο ξεχωριστούς όγκους που συνυπάρχουν.

Τοποθετούνται διακοσμητικά πλαίσια ως συνέχεια των λευκών εξωστών, τα οποία αγκαλιάζουν το κλιμακοστάσιο και το κτήριο, δημιουργώντας την αίσθηση της ενότητας και της ισορροπίας σε ένα σύμπλεγμα όγκων και χρωματικών τόνων. Η αντίθεση του λευκού και του μαύρου χρώματος των στοιχείων προσδίδει έναν δυναμικό χαρακτήρα μέσα στη σύνθεση. Επίσης, η ύπαρξη των μεγάλων ανοιγμάτων ενισχύει τον φυσικό φωτισμό των χώρων, ενώ σε συνδυασμό με τη χρήση του γυαλιού στους εξώστες, βοηθά στην επικοινωνία με τον έξω χώρο.

Ιδιαίτερη πρόκληση υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και με μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους, με την συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων με βασικό πλεονέκτημα τον ενεργειακό συμψηφισμό, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

greenpropertiesdc.com

0 replies on “Green Properties: Ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών, υψηλής αισθητικής στην Γλυφάδα”