Το υπέροχο Echo Road στο Cape Town από τους Wright

Στην άκρη του Fish Hoek, χτισμένο κάτω από το βράχο της κορυφής Elsies, είναι η μοναδική τοποθεσία για αυτό το μοναδικό αυτό έργο

Αμφισβητούμενοι από την απίστευτη ομορφιά που προσφέρεται από το ψηλότερο σημείο της τοποθεσίας, πήραμε την τολμηρή απόφαση να υψώσουμε το κτίριο όσο πιο ψηλά γίνεται, όπου η εκπληκτική πανοραμική θέα της ακτής του False Bay  θα αναδυόταν μοναδικά.

Οι φιλοδοξίες για το σχεδιασμό κατευθύνονταν από τη φυσική ομορφιά και η αντιμετώπιση του κτιρίου καθώς ήταν ένα θραύσμα που είχε αποκολληθεί από την πρόσοψη του βράχου της κορυφής Elsies και προσγειώθηκε λίγο πιο κάτω.

Ο μόνος σχεδιαστικός περιορισμός από τον πελάτη μας, ήταν ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν άκαμπτες σκληρές τετράγωνες γεωμετρίες στο σχέδιο, προτιμώντας πιο μαλακές, οργανικές φόρμες ελεύθερης ροής που είχαν έντονη απήχηση σε εμάς.

Το υλικό επιλογής είναι το σκυρόδεμα. Μαζί με την εγγενή δύναμη που επιτυγχάνεται με τις καμπύλες φόρμες, μας έδωσε την ελευθερία να επιδιώξουμε μια επίσημη απάντηση που αντηχούσε στη φυσική τοπογραφία.

Το χρώμα και του σκυροδέματος είναι αυτό που δημιουργείται με πατίνα και μοιάζει πολύ με τους γειτονικούς βράχους.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό όπου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαμβάνουν μια οικεία, ανενόχλητη σχέση με την απέραντη ακτογραμμή του False Bay, ενώ βρίσκονται ψηλά με την κορυφή Elsies.

Tags from the story
, ,
0 replies on “Το υπέροχο Echo Road στο Cape Town από τους Wright”