F-Loulos Villa: Η απόλυτη καλοκαιρινή κατοικία στη Μύκονο

Το F-Loulos Villa βρίσκεται σε οικόπεδο με μοναδική θέα στα Διβούνια, δύο λόφους που αναδύονται από το Αιγαίο Πέλαγος, σαν μέρος του σώματος της Αφροδίτης, της αρχαίας θεάς της αγάπης και της ομορφιάς.

Aπό την Πασχαλιά Πυρένη

Το σπίτι είναι εντελώς εμπνευσμένο από τη φυσική και άγρια πλευρά της Μυκόνου και προσπαθεί να γεφυρώσει την τοποθεσία με τη σύγχρονη καλοκαιρινή ζωή.

Τόσο τα κτίρια όσο και η διαμόρφωση του τοπίου προσπαθούν να αγκαλιάσουν το έδαφος της τοποθεσίας και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η αψίδα μπροστά από την τραπεζαρία αναφέρεται στην πλαστικότητα των κυκλαδίτικων αρχιτεκτονικών μορφών και πλαισιώνει τη θέα των δύο λόφων.

Η πισίνα στρογγυλού σχήματος πληροφορείται από το σχήμα του κόλπου στο μπροστινό μέρος. Σε συνδυασμό με τη χρήση παραδοσιακών υλικών, όπως ασβέστη, τοπικής πέτρας και στοιχείων σε φυσικές αποχρώσεις συμβάλλουν στη μίξη του σπιτιού στο τοπίο και ενισχύουν τη χαλαρή ελληνική καλοκαιρινή αίσθηση.

Αυτή η καλοκαιρινή κατοικία 5 υπνοδωματίων χωρίζεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα που συνδέονται με μια υπαίθρια σκάλα. Η πρόσβαση στο οικόπεδο είναι στο υψηλότερο επίπεδο όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης. Δύο ασβεστωμένοι τόμοι φιλοξενούν τους κοινόχρηστους χώρους- κουζίνα και τραπεζαρία, καθιστικό, wc, αποθηκευτικό χώρο- και μια πολυτελή σουίτα με ιδιωτικό μπάνιο στον πρώτο όροφο. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται μια προστατευμένη βεράντα με τζακούζι και καθιστικό.

Οι κοινόχρηστοι χώροι ξεχύνονται στους εξωτερικούς χώρους, σκιασμένοι από πέργκολες από ζαχαροκάλαμο και φυσικό ξύλο και φιλοξενούν ανοιχτή κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνια και χώρο μπαρ. Η περιοχή με άμμο φιλοξενεί αιώρες και χουφάκια και παρέχει μια χαλαρή περιοχή ως εναλλακτική ευκαιρία για ξεκούραση.

Το χαμηλότερο επίπεδο και η πιο απομονωμένη περιοχή του οικοπέδου φιλοξενεί τέσσερις υπόγειες, πολυτελείς σουίτες με ιδιωτικά μπάνια. Όλοι τους απολαμβάνουν την ιδιωτική πισίνα, τους σκιερούς εξωτερικούς χώρους lounge και τη θέα προς τους εσωτερικούς χώρους πρασίνου. Ο ξενώνας συνδυάζεται στην πλαγιά του λόφου χάρη στις εκτεταμένες πράσινες στέγες και τη βλάστηση που συμβάλλουν στην αρμονική ενσωμάτωση της κατασκευής στο τοπίο.