Το νέο υπερπολυτελές κατάστημα της Burberry στο Knightsbridge του Λονδίνου

Από τότε που εντάχθηκε στην Burberry το 2018, ο creative director Riccardo Tisci έχει μεταμορφώσει εξ ‘ολοκλήρου το πρόσωπο του βρετανικού οίκου μόδας. Μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη της θέσης του creative director στο 165χρονο εμπορικό σήμα, ο πρώην σχεδιαστής της Givenchy είχε εισαγάγει ένα νέο λογότυπο block capital για την ετικέτα. Έξι μήνες αργότερα αποκάλυψε το μονόγραμμα Thomas Burberry, το πρώτο στην ιστορία της μάρκας.

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Τώρα ο 46χρονος σχεδιαστής άνοιξε τις πόρτες στο νέο κατάστημα της μάρκας, το οποίο είναι ο πρώτος χώρος λιανικής πώλησης που σχεδιάστηκε, ενώ ήταν ο ίδιος υπεύθυνος. Βρίσκεται στην διεύθυνση No1 Sloane Street, στην οποία μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κάποιο κτίριο, ο χώρος των 9.224 τετραγωνικών μέτρων, τριών ορόφων είναι ένα βήμα μακριά από οτιδήποτε έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την Burberry.

Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Vincenzo De Cotiis με έδρα το Μιλάνο, ο Tisci ήθελε τη ναυαρχίδα-η οποία είναι bookended από πολυτελή πολυκαταστήματα Harvey Nichols και Harrods – να αντικατοπτρίζει τους κώδικες του οίκου μόδας. Κάθε ίντσα του χώρου παίρνει τα συνθήματα από τα χρώματα του μαύρου, του κόκκινου, λευκού και του καμηλό, όπως ακριβώς και η ετικέτα του οίκου, ο οποίος εισήχθη για πρώτη φορά το 1967. Τα κιγκλιδώματα κοσμούν τις ασπρόμαυρες σκάλες με πλακάκια σκακιέρας. Ένα λείο, μπεζ χαλί διασχίζει τα ανώτερα επίπεδα του καταστήματος, ενώ οι κουρτίνες σε καμηλό χρώμα από την οροφή μέχρι το πάτωμα κοσμούν τους τοίχους.


Στον κάτω όροφο θα βρείτε το νέο Unisex εικονίδιο της BurberryThe Olympia bag-το οποίο περιβάλλεται από μια σειρά ελληνικών αγαλμάτων, ενώ οι συλλογές γυναικείων ενδυμάτων Tisci βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Οι συλλογές ανδρικών ενδυμάτων βρίσκονται στο τρίτο όροφο, στη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 της Burberry, όπως και τα αξεσουάρ με το μονόγραμμα Tisci, δερμάτινα είδη, χοντρά και βαριά υποδήματα με λογότυπο, ενώ υπάρχει επίσης ένα καφέ Burberry – très chic.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Burberry, Marco Gobbetti, δήλωσε: “το νέο μας κατάστημα είναι μια εκδήλωση όλων αυτών που είναι η Burberry: αυθεντική, τολμηρή, ανυψωμένη, με τη δημιουργικότητα στον πυρήνα της. Ένας εμβληματικός προορισμός στην καρδιά του Knightsbridge, Λονδίνο, είναι ο πρώτος που μεταφέρει τη νέα μας παγκόσμια ιδέα καταστήματος, παρέχοντας ένα μοναδικά Βρετανικό πολυτελές περιβάλλον για τους τοπικούς και διεθνείς πελάτες μας να εξερευνήσουν το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα μας.”

Informations:

Burberry’s flagship store is located at 1 Sloane Street, London SW1.

burberry.com

0 replies on “Το νέο υπερπολυτελές κατάστημα της Burberry στο Knightsbridge του Λονδίνου”