Τα νέα sneakers του οίκου Gucci κοστίζουν μόλις 12 δολάρια, αλλά είναι virtual!

virtual sneakers του οίκου Gucci
© Gucci

Τα νέα sneakers του οίκου Gucci κοστίζουν μόλις 12 δολάρια, αλλά είναι virtual που σημαίνει ότι εάν τα αγοράσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να τα φορέσεις! Και εάν δεν μπορούμε να τα φορέσουμε στις βόλτες μας με τον κωδικό 6 τότε σε τι πραγματικά μας εξυπηρετούν;

Ως το πιο δημοφιλές brand του κόσμου, ο οίκος Gucci τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει μια σειρά από sneakers με το διάσημο λογότυπο του, όμως αυτή τη φορά πρωτοτυπεί πραγματικά γιατί μόλις μας παρουσίασε τα νέα του αθλητικά παπούτσια που κοστίζουν 11.99 δολάρια, αλλά είναι διαθέσιμα μόνο σε ψηφιακή μορφή!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιταλικού οίκου, αυτά τα sneakers είναι ουσιαστικά ένα φωτογραφικό φίλτρο και ο αγοραστής τους μπορεί να τα φορέσει με τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ακόμη και έξω από το περιβάλλον λιανικής πώλησης. Σημειώνεται ότι για τα συγκεκριμένα αθλητικά, η Gucci συνεργάζεται ξανά με την Wanna, η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με τις Reebok, Puma και Snapchat προκειμένου να τεστάρει πώς οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στο να δοκιμάζουν ψηφιακά τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Η ίδια εταιρεία (με βάση την Λευκορωσία) είναι γνωστή για τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων (αθλητικών και ρολογιών) με τη βοήθεια της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Παράλληλα, ο οίκος Gucci είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη Wanna για τα ψηφιακά “try-ons” των καταναλωτών της στο Gucci app.

Με αυτό το εικονικό παπούτσι, η Gucci απευθύνεται κυρίως στους καταναλωτές της που ανήκουν στην Gen Z, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φυσικά προϊόντα του οίκου. Παράλληλα, δεν είναι τυχαίο που γίνεται αυτήν την εποχή, καθώς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας σχεδόν όλοι οι οίκοι μόδας έχουν στραφεί στον digital κόσμο, ακριβώς δηλαδή όπως και όλοι εμείς!

Τέλος, τα virtual sneakers του οίκου Gucci, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στην εφαρμογή της Wanna έναντι 8.99 δολαρίων ή στο Gucci app έναντι 11.99 δολαρίων.

Tags from the story
,
0 replies on “Τα νέα sneakers του οίκου Gucci κοστίζουν μόλις 12 δολάρια, αλλά είναι virtual!”