Ο Kim Jones συνεργάζεται με τον Kenny Scharf για την επίδειξη Dior Men AW21

Dior Men AW21
© ADRIEN DIRAND

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα σχέδια πολλών και σίγουρα έχει αλλάξει κι αυτά του Kim Jones, ο οποίος αρχικά είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή για τον οίκο Dior στο Πεκίνο. Τελικά, αρκέστηκε σε ένα live streaming από το Phoenix International Media Center και η αλήθεια είναι ότι με όποιον τρόπο και εάν λάμβανε χώρα το Dior Men AW21 θα ήταν το ίδιο φαντασμαγορικό με τις επιδείξεις του σχεδιαστή στην προ COVID-19 εποχή.

Πέρυσι, ο Jones είχε παρουσιάσει τη συνεργασία του με τον Shawn Stussy και φέτος -όπως κάνει για κάθε του επίδειξη- επέλεξε να συνεργαστεί με τον Kenny Scharf, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της εικαστικής σκηνής του East Village της δεκαετίας του 1980.

Η συλλογή ήταν προσαρμοσμένη στην περίοδο που διανύουμε με τον Kim Jones να έχει «χτίσει» μια ντουλάπα για την μετα-κορονοϊό εποχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προηγούμενη συλλογή τα αθλητικά που είχαν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της επίδειξης είχαν γίνει ανάρπαστα, ενώ σε αυτή τη συλλογή είδαμε τα μοντέλα να περπατούν με γούνινες παντόφλες και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Οι αυστηρές γραμμές στα κοστούμια είχαν αντικατασταθεί από πιο relaxed σιλουέτες για να παρομοιάζουν τα άνετα loungewear που όλοι μας φοράμε όταν δουλεύουμε από το σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Παράλληλα, καθώς η επίδειξη εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ο σχεδιαστής ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία της κινεζικής κουλτούρας στις δημιουργίες του, ενώ συνεργάστηκε με αρκετούς τεχνίτες από την Κίνα.

Σε δηλώσεις του μέσω βίντεο κλήσης ο ίδιος ανέφερε: «Έτσι ζούμε όλοι τους τελευταίους οκτώ μήνες, ας το παραδεχτούμε. Τι θα σημαίνει το κοστούμι για κάποιον μετά την πανδημία; Ποιος θα βγει έξω να αγοράσει ένα tailored jacket;», ενώ ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι με τη συγκεκριμένη συλλογή ήθελε να φέρει λίγη χαρά και χρώμα στις ζωές όλων: «Σε αυτές τις στιγμές που βιώνουμε, ήθελα να κάνω κάτι εορταστικό. Εξάλλου ο Christian Dior, δημιούργησε αυτόν τον οίκο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό να φέρει τη joie de vivre στις ζωές των ανθρώπων».

© BRETT LLOYD

Ακολουθούν μερικά από τα looks που ξεχωρίσαμε εμείς από την επίδειξη Dior Men AW21:

© Dior
© Dior
© Dior
© Dior
© Dior

Tags from the story
,
0 replies on “Ο Kim Jones συνεργάζεται με τον Kenny Scharf για την επίδειξη Dior Men AW21”