Αυτά θα μπορούσαν να ήταν τα Gucci x Nike Air Force 1 αλλά δεν είναι

Nike Air Force 1 Manchester Bee
© Nike

Τα αθλητικά που βλέπεις στη φωτογραφία δεν είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Gucci και Nike, εάν και κάπως έτσι θα φανταζόμασταν ότι θα ήταν τα Gucci x Nike Air Force 1 εάν ποτέ αποφάσιζαν τα δύο brands να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Tα αθλητικά αυτά είναι τα Nike Air Force 1 Manchester Bee και είναι τα μόνα αθλητικά που χρειάζεσαι τον φετινό Χειμώνα.

Τα Nike Air Force 1 Manchester Bee είναι το μοντέλο της Nike που αποτίει φόρο τιμής στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας που αναφέρει και η ονομασία τους. Το χαρακτηριστικό των αθλητικών που τα κάνει να ξεχωρίζει απ’ τα υπόλοιπα Nike Air Force 1 είναι το σύμβολο της μέλισσας, καθώς η μέλισσα-εργάτης είναι το σύμβολο του Manchester από τον 19ο αιώνα.

Ειδικότερα, η μέλισσα λέγεται ότι συμβολίζει το αίσθημα ενότητας της πόλης, την ηθική της σκληρής δουλειάς και τη «δραστηριότητα» του Manchester. Πολλοί θεωρούν ακόμη ότι η Manchester Bee σχεδιάστηκε απ’ τον αρχιτέκτονα Albert Waterhouse, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της πόλης υιοθέτησαν αυτό το σύμβολο και συνεχίζουν να το τιμούν εδώ και δεκάδες χρόνια.

© Nike
© Nike

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι όταν πρωτοείδαμε τα Nike Air Force 1 Manchester Bee, τα οποία ίσως είναι τα ωραιότερα Air Force 1 που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, το μυαλό μας πήγε στον διάσημο ιταλικό οίκο Gucci, ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί το σύμβολο της μέλισσας σε αξεσουάρ και παπούτσια.

© Nike

Ωστόσο, στα Manchester Bee η μέλισσα είναι κεντημένη ακριβώς κάτω απ’ το μαύρο Swoosh των αθλητικών, ενώ απ’ την άλλη πλευρά μπορεί να προσέξει κανείς ότι είναι τοποθετημένη μια κυψέλη. Τα αθλητικά με τη suede υφή και το Swoosh σε σκούρο χρώμα που σπάει τη μονοτονία μαζί με τα λευκά κορδόνια κρύβουν κι άλλες λεπτομέρειες στον σχεδιασμό τους, όπως είναι ο τηλεφωνικός κώδικας του Manchester, “0161”, ο οποίος είναι ραμμένος στη “γλώσσα” του παπουτσιού.

© Nike

Σημειώνεται ότι τα αθλητικά αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν τόσο στα καταστήματα της Nike όσο και στην ιστοσελίδα της, ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή τους.

Tags from the story
0 replies on “Αυτά θα μπορούσαν να ήταν τα Gucci x Nike Air Force 1 αλλά δεν είναι”