Με ρετρό αναφορές το menswear show της Prada στη Σαγκάη

menswear show της Prada

Με ρετρό αναφορές πραγματοποιήθηκε το menswear show της Prada στη Σαγκάη, στο Minsheng Wharf, όπου ο ιταλικός οίκος παρουσίασε την ανδρική συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.

Στην επίδειξη εκτός απ’ τον εντυπωσιακό χώρο, στον οποίο η εγκατάσταση των OMA/AMO με neon φωτισμό κέρδισε τις εντυπώσεις, είδαμε μια συλλογή γεμάτη από ρετρό αναφορές και μια αισθητική που παρέπεμπε στη δεκαετία του ’80. Τεχνολογικά μέσα που σημάδεψαν προηγούμενες δεκαετίες όπως οι κασέτες και οι βιντεοκασέτες, μετατράπηκαν σε μπαλώματα και prints, ενώ η χρωματική παλέτα ήταν ένας συνδυασμός από color-blocked παστέλ και χακί και μαύρου.

Παράλληλα, το layering είχε την τιμητική του, καθώς είδαμε τα μοντέλα να έχουν πάνω τους πολλά διαφορετικά κομμάτια, ενώ σε γενικές γραμμές το tailoring ήταν το κλασικό της Prada, με πολλά μαύρα σακάκια και παλτό στις αποχρώσεις του καφέ. Την ίδια στιγμή, τα πουκάμισα ήταν αρκετά μακριά, ενώ τα σορτσάκια αρκετά κοντά. Το λογότυπο της Prada κοσμούσε αξεσουάρ όπως καπέλα και σακίδια, ενώ τα γυαλιά ηλίου ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της επίδειξης με τους χρωματιστούς σκελετούς.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η ανδρική συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, παρουσιάστηκε στη Σαγκάη και όχι στο Μιλάνο, όπως συνήθως, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο, την 40η επέτειο αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

www.prada.com

Tags from the story
0 replies on “Με ρετρό αναφορές το menswear show της Prada στη Σαγκάη”