Η συλλογή Re-Nylon του οίκου Prada με τσάντες από ανακυκλωμένο υλικό

συλλογή Re-Nylon του οίκου Prada

Η συλλογή Re-Nylon του οίκου Prada με τσάντες από ανακυκλωμένο υλικό συνεχίζει το ταξίδι της ανά τον κόσμο κι αυτή τη φορά τη συναντάμε στην όμορφη Σλοβενία.

Πριν από λίγο καιρό ο ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε τα σχέδια του για στροφή προς τη βιώσιμη μόδα, ανακοινώνοντας τον Μάιο ότι παύει να κατασκευάζει προϊόντα από γούνα, ενώ λίγους μήνες αργότερα μας επανασύστησε την εμβληματική της τσάντα από νάιλον με ανακυκλώσιμα υλικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Prada επανακυκλοφόρησε στη νέα βιώσιμη συλλογή της, μερικές απ’ τις πιο εμβληματικές τσάντες του οίκου, αλλά αυτή τη φορά με ανακυκλώσιμα υλικά.

Η συλλογή αυτή ονομάζεται Re-nylon και έχει δημιουργηθεί απ’ το ανακυκλώσιμο νάιλον Econyl. Το συγκεκριμένο υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων και απ’ τους οίκους Gucci και Stella McCartney φτιάχνεται απ’ το πλαστικό, τα δίχτυα και τα υφάσματα που βρίσκονται πεταμένα στους ωκεανούς.

Στόχος του ιταλικού οίκου μόδας είναι έως και το 2021 να χρησιμοποιεί για τις τσάντες της μόνο το συγκεκριμένο ανακυκλωμένο νάιλον, ενώ σημειώνεται ότι η συλλογή περιλαμβάνει μερικές απ’ τις πιο εμβληματικές τσάντες της Prada που πρωτοκυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’80. Ειδικότερα, στη συλλογή συναντάμε έξι κλασικά σχέδια Prada αποτελούμενη από backpacks, τσάντες ώμου και belt bags.

Παράλληλα, ο οίκος Prada σε συνεργασία με ειδικούς του National Geographic έχουν δημιουργήσει μια σειρά επεισοδίων, όπου διερευνούν σε διάφορες χώρες και κοινότητες του κόσμου πώς τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να πάρουν νέες μορφές.

Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς “What We Carry” μας μεταφέρει στη Σλοβενία, όπου η ρεπόρτερ της Prada Amanda Gorman και ο απεσταλμένος του National Geographic Arthur Huang μας ενημερώνουν και κάνουν για εμάς όλες τις ερωτήσεις γι’ αυτή την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία.

Photos: Prada.com

Tags from the story
,
0 replies on “Η συλλογή Re-Nylon του οίκου Prada με τσάντες από ανακυκλωμένο υλικό”