Η OMEGA παρουσιάζει το νέο Railmaster εμπνευσμένο από τζιν ύφασμα

OMEGA Railmaster

Η OMEGA παρουσιάζει το νέο Railmaster εμπνευσμένο από τζιν ύφασμα. Χάρη στον αξιόπιστο σχεδιασμό του και τις εξαιρετικές αντιμαγνητικές ιδιότητές του, το πρωτότυπο OMEGA Railmaster που δημιουργήθηκε το 1957, ταίριαζε απόλυτα στον τρόπο ζωής της εργατικής τάξης. Σήμερα, η ανανεωμένη συλλογή αποτιεί φόρο τιμής με περηφάνια σε αυτό το βιομηχανικό παρελθόν με ένα νέο μοντέλο που έχει ως πηγή έμπνευσης το τζιν ύφασμα.

Αν και τώρα πλέον τα τζιν αποτελούν αντικείμενο της μόδας, κάποτε είχαν κατασκευαστεί αποκλειστικά για να εξυπηρετήσουν τους σκληρά εργαζόμενους εργάτες της Αμερικανικής Δύσης. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το ανθεκτικό ύφασμα ήταν η επιλογή των ανθρακωρύχων, των εργαζομένων των εργοστασίων, των αγροτών και όσων φυσικά εργάζονταν στους σιδηροδρόμους. Και τα ανθεκτικά τους παντελόνια ή οι φόρμες που φορούσαν ταίριαζαν με το ρολόι στον καρπό τους.

Για να συνδέσει αυτό το εμβληματικό υλικό με το νέο ρολόι Railmaster, η OMEGA δημιούργησε ένα καντράν με ματ «τζιν» μοτίβο, που περιλαμβάνει ενδείξεις ώρας και δείκτες που περιέχουν το υλικό Super-LumiNova σε ανοικτό γκρι χρώμα. Διαθέτει επίσης έναν μπεζ δείκτη δευτερολέπτων, τύπου «γλειφιτζούρι» και την ένδειξη Railmaster, που θυμίζει τη χρωματιστή ραφή που βλέπουμε συνήθως στα τζιν.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο διαθέτει ένα πανέμορφο NATO λουρί από αυθεντικό τζιν ύφασμα που περιλαμβάνει καφέ δέρμα στην κάτω πλευρά και στις θηλιές του. Το ίδιο μοντέλο διατίθεται εναλλακτικά και με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Στον ανανεωμένο σχεδιασμό του σύγχρονου Railmaster, η ματ συμμετρική κάσα μεγέθους 40 mm είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και περιλαμβάνει μια κωνική κορώνα. Παράλληλα διαθέτει κυματοειδές πίσω μέρος κάσας, με το σύστημα ασφάλισης NAIAD LOCK, που εξασφαλίζει ότι οι λέξεις που αναγράφονται στο πίσω μέρος της κάσας, βρίσκονται πάντα στη σωστή θέση.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η OMEGA εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της Ωρολογοποιίας στην αντι-μαγνητική καινοτομία και μέσα σε αυτό το νέο ρολόι, η Μάρκα έχει συμπεριλάβει ένα μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8806, που είναι 15 φορές πιο ανθεκτικός σε σύγκριση με τα αρχικά μοντέλα Railmaster. Πιστοποιημένο από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS), με βάση τα υψηλότερα πρότυπα της Ωρολογοποιίας, όλα τα μοντέλα Master Chronometer μπορούν να αντέξουν σε μαγνητική δύναμη των 15.000 Gauss.

www.omegawatches.com

Tags from the story
0 replies on “Η OMEGA παρουσιάζει το νέο Railmaster εμπνευσμένο από τζιν ύφασμα”