Πώς θα μαυρίσεις με σωστό και ασφαλή τρόπο

ασφαλές μαύρισμα
© Unsplash/Nik MacMillan

Το μαύρισμα το καλοκαίρι δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα άρθρα με συμβουλές για ασφαλές μαύρισμα απευθύνονται σε εκείνες. Όταν μαυρίζεις σωστά φαίνονται καλύτερα οι κοιλιακοί που προσπαθούσες όλο τον υπόλοιπο χρόνο να χτίσεις στο γυμναστήριο, ενώ είναι σημαντικό ν’ αναφέρουμε ότι το μέτριο μαύρισμα είναι αυτό που θα πρέπει να επιδιώξεις!

Σχεδόν όλοι πλέον γνωρίζουμε τους κινδύνους που κρύβει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Και η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι καθόμαστε κάτω απ’ τον ήλιο για περισσότερες ώρες απ’ ότι οι δερματολόγοι μας το συνιστούν. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία με τέτοιο τρόπο ώστε ν’ αποφύγουμε όσο μπορούμε τις συνέπειες στην υγεία μας.

Αρχικά, η πρώτη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε και πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι θα πρέπει να βάζεις το αντηλιακό τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, προκειμένου αυτό να έχει απορροφηθεί απ’ την επιδερμίδα πριν βγεις στον ήλιο. Παράλληλα, όταν πια έχεις φτάσει στην παραλία ή την πισίνα είναι σημαντικό να θυμάσαι να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε δύο ώρες. Εάν προσπαθείς να μαυρίσεις, διάλεξε ένα αντηλιακό με SPF 15 ή 20 και απόφυγε τα λάδια που δεν έχουν καθόλου προστασία.

© Unsplash/John Fornander

Την ίδια στιγμή, η εφίδρωση και η δραστηριότητα στο νερό παίζουν τον δικό τους ρόλο. Για παράδειγμα, υπάρχουν αντηλιακά που είναι αδιάβροχα στο νερό, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνα που δεν είναι. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου, κάθε φορά που βγαίνεις απ’ το νερό.

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού που θα πρέπει να εφαρμόζεις; Το American Cancer Society, συνιστά να εφαρμόζουμε περίπου 30 ml στο πρόσωπο, τα πόδια, τους βραχίονες και τον λαιμό και το μισό αυτής της ποσότητας στην κοιλιά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εφαρμόζεις αντηλιακό και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Είναι σημαντικό να θυμάσαι να εφαρμόζεις παντού την ίδια ποσότητα.

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμα; Κι αφού κατάφερες να μαυρίσεις μέσα στις λίγες ημέρες που πήρες άδεια απ’ τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο που πήγες για μπάνιο, είναι εξίσου σημαντικό να ξέρεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να διατηρήσεις το μαύρισμά σου. Θα πρέπει να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Tags from the story
0 replies on “Πώς θα μαυρίσεις με σωστό και ασφαλή τρόπο”