Bad Boy VS Very Good Girl by Carolina Herrera

Ο Οίκος Carolina Herrera δημιουργεί μία νέα τολμηρή εκδοχή στο μύθο του αιώνιου επαναστάτη με το Bad Boy Le Parfum, ένα νέο ανδρικό άρωμα βασισμένο σε απροσδόκητες νότες που εξερευνούν μια ισχυρή προσωπικότητα γεμάτη ενέργεια.

Ένα νέο οσφρητικό σύμπαν που βασίζεται στη διπλή φύση του σύγχρονου άντρα. Δυνατός και ευαίσθητος, ισχυρός και συμπονετικός, ηρωικός και ευάλωτος: ο άντρας Bad Boy δεν προσδιορίζεται εύκολα. Σπάει τους κανόνες ώστε να δημιουργήσει τους δικούς του, ενώ εκφράζει και υπερασπίζεται έντονα τις πεποιθήσεις του. Είναι επαναστάτης με αιτία που ξέρει ότι η ανυπακοή και η πρόκληση μπορεί να είναι συμβατές  με την ενσυναίσθηση. Ένας γητευτής που σαγηνεύει, για τον οποίο η αναποφασιστικότητα δεν είναι επιλογή. 

 Η Carolina A. Herrera, δημιουργική διευθύντρια των αρωμάτων Carolina Herrera, μαζί με τους αρωματοποιούς Bruno Jovanovic, Fanny Bal και Nicolas Beaulieu, εξερεύνησαν τα βάθη της φαντασίας τους για να αναπτύξουν αυτό το νέο αρωματικό επίτευγμα. Δημιούργησαν ψηλές νότες κορυφής στη βάση μιας απρόσμενης συμφωνίας Κάνναβης που ηλεκτρίζει, μια απόλυτη καινοτομία στον κόσμο της αρωματοποιίας. Στη συνέχεια, οι αρωματοποιοί μας οδηγούν σε ζεστές νότες βάσης από Δέρμα, που νωχελικά γίνονται ένα με την επιδερμίδα. Εξάλλου, όπως υποδηλώνει και το όνομα Bad Boy Le Parfum, είναι ένα άρωμα με την πληρέστερη έννοια της λέξης. Προσκολλάται χωρίς δισταγμό στην επιδερμίδα, σαν να είναι ένα ισχυρό στρώμα ενέργειας και αυτοπεποίθησης.

Το άρωμα του αιώνιου επαναστάτη 

Όταν το Bad Boy Le Parfum απελευθερώνεται για πρώτη φορά στο δέρμα, η πρωταρχική αίσθηση είναι μια στιγμιαία έκρηξη ενέργειας. Αυτό οφείλεται στον εσωτερικό διάλογο μεταξύ του Γκρέιπφρουτ, του πιο παιγνιδιάρικου εσπεριδοειδούς, και της σπινθηροβόλας έκπληξης από τη τολμηρή συμφωνία Κάνναβης. Οι αρωματοποιοί ήθελαν να μείνουν μακριά από το κλισέ των ψυχοδραστικών χρήσεων από τμήματα του φυτού Κάνναβης και να τονίσουν τις πράσινες και ‘ηλεκτρισμένες’ πτυχές του. Το αποτέλεσμα είναι μια οσφρητική εμπειρία υψηλής τάσης που συναντάμε πρώτη φορά στη σύγχρονη αρωματοποιία, ενσωματώνοντας θαρραλέα τη λογική του Bad Boy Le Parfum πως οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να τους σπάμε.

Συνεχίζοντας, ύστερα από αυτό το αποφασιστικό πρώτο κύμα οι νότες καρδιάς αποκαλύπτουν μια τέλεια αρμονία από μαύρο Πιπέρι και Γεράνι. Το μαύρο Πιπέρι είναι αρωματικό και πικάντικο, υποδεικνύοντας ότι τα δυνατά συναισθήματα συνεχίζονται και μετά την αρχική έκρηξη. Εδώ συνυπάρχει με το φύλλο Γερανιού, μια φλοράλ αλλά αρρενωπή νότα, συστατικό κλειδί του Carolina Herrera For Men, το πρώτο ανδρικό άρωμα του Οίκου που κυκλοφόρησε το 1991. Κάπως έτσι, παρελθόν και μέλλον παντρεύονται με την επανευφεύρεση του άνδρα Carolina Herrera, ένα bad boy με πολύ καλά χαρακτηριστικά που ενσαρκώνεται από μια δημιουργία εξαιρετικής τεχνικής.

 Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος απόσταξης ή εκχύλισης του φυσικού αρώματος του ακατέργαστου δέρματος, ερμηνεύεται ως μία οσφρητική ψευδαίσθηση, με αποτέλεσμα καμία συμφωνία Δέρματος να μη μοιάζει με άλλη. Εδώ οι master αρωματοποιοί Bruno Jovanovic, Fanny Bal και Nicolas Beaulieu, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια προκλητική και σέξι συμφωνία Δέρματος που ενώνει τις δυνάμεις της με το Βέτιβερ, τη χαρακτηριστική αλλά απρόβλεπτη ξυλώδη νότα της κλασικής ανδρικής αρωματοποιίας. Το Βέτιβερ εκπληρώνει έναν διπλό σκοπό. Κάνει το άρωμα πολύ άνετο στη χρήση και χαρίζει στους άντρες δόσεις ιδιαίτερου χαρακτήρα στο στυλ τους, διατηρώντας παράλληλα μια εξωτική και ηδονιστική αίσθηση ταξιδιού. Για τον Οίκο Carolina Herrera, το Βέτιβερ είναι μια αναφορά στις εικόνες της Καραϊβικής, σε μέρη όπως η Αϊτή ή το Σάντο Ντομίνγκο.

Εμπειρία που ξυπνά όλες τις αισθήσεις

Δημιουργώντας νέους κανόνες και διευρύνοντας τους ορίζοντες, το Bad Boy Le Parfum εισέρχεται σε αχαρτογράφητες και μυστηριώδεις περιοχές. Αυτό απεικονίζεται αινιγματικά από το μπουκάλι, στη ματ επιφάνεια του οποίου ο εμβληματικός κεραυνός από το σύμπαν Bad Boy γίνεται ένα ερωτηματικό. Μονοχρωματικό και ουσιαστικό, με αυτό το μπουκάλι το πιο επαναστατικό άρωμα στην οικογένεια Carolina Herrera είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για να εγκαταλείψετε προκαθορισμένες ιδέες. Το Bad Boy Le Parfum είναι το αποκορύφωμα της αντικομφορμιστικής πολυπλοκότητας, για τον άντρα του οποίου η δύναμη της αποπλάνησης έγκειται στην άρνηση ανούσιων συμβάσεων. Ένας άντρας που δεν εφησυχάζεται, αλλά είναι έτοιμος να προκαλέσει τα πάντα.

Ο οίκος Carolina Herrera συνεχίζει με το Very Good Girl, ένα πολυτελές και αναπάντεχο Eau de Parfum που έχει τις ρίζες του στην ίδια πολύπλευρη φύση που ορίζει όλα τα αρώματα της οικογένειας Good Girl.

Όπως αντικατοπτρίζουν οι πρόσφατοι κοινωνικοί μετασχηματισμοί, δεν υπάρχει τίποτα αντιφατικό στην ερμηνεία της θηλυκότητας. Λεπτότητα και δύναμη, ευφυΐα και ομορφιά, αποφασιστικότητα και ενσυναίσθηση αποτελούν μερικά μόνο από τα αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας. Το Very Good Girl είναι μια νέα οσφρητική περιπέτεια σε μια νέα απροσδόκητη εκδοχή: ενώ τα προηγούμενα αρώματα της οικογένειας εξερευνούν την ανατρεπτική δύναμη του Γιασεμιού και των Tonka beans, το νέο αυτό Eau de Parfum ανεβάζει την ένταση, αντλώντας τη δύναμή του από την ισχύ του Τριαντάφυλλου, το ιδιαίτερο άρωμα του οποίου βαδίζει εντελώς σε νέο έδαφος.

Τριαντάφυλλο και Βέτιβερ: μια ειδυλλιακή αντίθεση

Το Very Good Girl είναι ένα άρωμα Floral Fruity. Το αρωματικό του ταξίδι ξεκινά με το φραγκοστάφυλο, ένα παιγνιδιάρικο άγριο μούρο που ενώνεται με το εξωτικό λίτσι σε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στο παιχνίδι οι μοναδικές αλλά μυστηριώδεις ιδιότητες του Τριαντάφυλλου. Ως μία από τις πιο σημαντικές ακατέργαστες πρώτες ύλες στην ιστορία της αρωματοποιίας, έχει γνωρίσει αμέτρητες ερμηνείες. Καθολικό και σαγηνευτικό, το μοναδικό του άρωμα αποτελεί άσο σε κάθε μανίκι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι αρωματοποιοί Louise Turner και Quentin Bisch σε αυτό το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος Good Girl. Εδώ, οι κρεμώδεις και πουδρέ αποχρώσεις του Τριαντάφυλλου έρχονται στο προσκήνιο, με έναν απολαυστικό ρομαντισμό, τόσο ζεστό και μεταξένιο, όσο το πιο σαγηνευτικό κόκκινο κραγιόν στον κόσμο.

Η πρώτη ύλη του εμβληματικού αυτού συστατικού φέρνει το άρωμα του ξύλου και χρησιμοποιείται συχνά στην ανδρική αρωματοποιία. Για παράδειγμα, αποτελεί βασικό συστατικό του Bad Boy, αλλά και του Good Girl Suprême, παρέχοντας μία εκπληκτική και σύγχρονη αντίθεση που ενώνει το νέο αυτό άρωμα, συμμαχώντας παράλληλα με τη ζεστασιά της βανίλιας.

 Το αποτέλεσμα είναι ένα floral άρωμα που ενισχύει τη φυσική ομορφιά των ακατέργαστων συστατικών του, αλλά χωρίς να ξεχνά τη δημιουργικότητα. Όπως δηλώνει η Carolina Herrera, «Η μόδα είναι εξέλιξη, όχι επανάσταση», ένα απόφθεγμα  που πλήρως εφαρμόζει σε αυτό το νέο άρωμα. Ακριβώς όπως όταν ο Wes Gordon εκσυγχρονίζει διαχρονικά υλικά όπως το μετάξι ή το δέρμα στις δημιουργίες μόδας του οίκου,  έτσι το Τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται με μια εντελώς σύγχρονη αισθητική. Γι’ αυτό το Very Good Girl δεν είναι μόνο μία δημιουργία που κυριεύει τις αισθήσεις, αλλά και ένα ready to wear άρωμα ώστε να απολαύσει κανείς στον σύγχρονο κόσμο.

Νέο αντικείμενο πόθου

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για το Good Girl χωρίς αναφορά στο απίστευτα ψηλό στιλέτο μπουκάλι, το ακαταμάχητο σχήμα του οποίου το καθιστά ένα αντικείμενο πόθου σ’ όλο τον κόσμο από την πρώτη του κυκλοφορία το 2016. Με το Very Good Girl, το μοντέρνο αυτό έμβλημα αποκτά ένα μοναδικό φινίρισμα με ένα λακαρισμένο κόκκινο χρώμα εσωτερικά. Το κόκκινο αποτελεί άλλωστε και χαρακτηριστικό του οίκου Carolina Herrera που ορίζει επίσης τις συλλογές μόδας, αξεσουάρ και μακιγιάζ.


Ένα κλασικό σύμβολο πάθους και “joie de vivre”, προσδίδει στο άρωμα μια αίσθηση κομψότητας και ομορφιάς καθιστώντας το πιο Good Girl και το πιο Carolina Herrera άρωμα από οποιοδήποτε άλλο μέχρι σήμερα.

0 replies on “Bad Boy VS Very Good Girl by Carolina Herrera”