Ξεκίνησε η συγχώνευση Facebook Messenger και Instagram

Facebook Messenger και Instagram
© Facebook

Μπορεί η συγχώνευση των Facebook Messenger, Instagram Direct Messages και WhatsApp να έχει ήδη αργήσει αρκετά, ωστόσο σιγά σιγά τη βλέπουμε να πραγματοποιείται με την ενοποίηση των δύο πρώτων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η συγχώνευση Facebook Messenger και Instagram, καθώς η εταιρεία μέσα από ένα νέο update φαίνεται ότι τεστάρει τη λειτουργία σε ορισμένους λογαριασμούς, παρόλο που δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο σε ποιους λογαριασμούς και σε ποιες περιοχές.

Σύμφωνα με το The Verge, σε ορισμένους λογαριασμούς εμφανίστηκε στην οθόνη το μήνυμα “There’s a New Way to Message on Instagram”, ενώ σε αρκετούς χρήστες εμφανίστηκαν και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά όπως είναι τα νέα emoji reactions, η νέα λειτουργία “swipe-to-reply”, η δυνατότητα να συνομιλείς με φίλους σου στο Facebook (Chat with friends who use Facebook), αλλά και μια νέα εμφάνιση για τις συνομιλίες στο Instagram, οι οποίες είναι πολύ πιο πολύχρωμες από πριν.

© Facebook

Μάλιστα, μετά την αναβάθμιση, το γνωστό βελάκι στα Instagram DMs στην επάνω δεξιά γωνία έχει αντικατασταθεί με το εικονίδιο του Messenger. Ωστόσο, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων απ’ τη μια εφαρμογή στην άλλη, προς το παρόν δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TheVerge, το Facebook φαίνεται ότι βρίσκεται στο στάδιο αναπροσαρμογής της συγκεκριμένης λειτουργίας και ότι στόχος είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να συγχωνευτούν οι τρεις εφαρμογές μέσω end-to-end κρυπτογράφησης. Αναμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

Tags from the story
,
0 replies on “Ξεκίνησε η συγχώνευση Facebook Messenger και Instagram”