Το νέο iPad Pro, MacΒook Air και Mac mini που παρουσίασε η Apple!

iPad Pro
Photo: Apple

Σχεδόν ένα μήνα μετά την παρουσίαση των νέων iPhones, η Apple επέστρεψε δυναμικά και παρουσίασε την Τρίτη, τα δύο νέα MacBook, αλλά και το πανίσχυρο νέο iPad Pro.

Ειδικότερα, ο Tim Cook παρουσίασε στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, ένα νέο iPad Pro με ανανεωμένο σχεδιασμό, Face ID και όχι home button, χωρητικότητα μέχρι 1TB και Liquid Retina οθόνη σαν κι αυτή που διαθέτει το iPhone XR.

Την ίδια στιγμή, η οθόνη του νέου iPad Pro θα είναι 12,9 ιντσών, ενώ αναμένεται να είναι σχεδόν 35% πιο γρήγορο από τα υπόλοιπα μοντέλα και μπαταρία με διάρκεια όλη ημέρα. Το Apple Pencil είναι αρκετά βελτιωμένο και κολλάει πλέον μαγνητικά πάνω στη συσκευή, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει και ασύρματα.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το iPad Pro είναι κατά 25% πιο λεπτό, με πάχος που φτάνει τα 5.9mm και θα κυκλοφορεί στις εκδόσεις των 64GB, 256GB, 512GB.

Φυσικά, στο iPad Pro θα υπάρχει και το ανανεωμένο iOS 12 που ήδη χρησιμοποιούν οι χρήστες του iPhone.

Αναφορικά με την τιμή και την κυκλοφορία του, το iPad Pro των 11 ιντσών κυμαίνεται στα 799 δολάρια και το iPad 12,9 ιντσών για τα 64GB θα κοστίζει 999 δολάρια. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπαραγγελίες, ενώ αυτό κυκλοφορεί κι επίσημα από 7 Νοεμβρίου.

MacΒook Air + Mac mini

Η Apple αποφάσισε να ανανεώσει το 2018 το MacBook Air και πραγματικά παρουσίασε το καλύτερο που έχει μέχρι τώρα φτιάξει, αφού αυτό θα διαθέτει οθόνη Retina 13,3 ιντσών και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι χρήστες της.

Το νέο μοντέλο μοιάζει αρκετά με το MacBook Pro που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια και βγαίνει στα ίδια χρώματα με αυτό. Προστίθεται Touch ID, δύο θύρες USB-C, αλλά και ενσωματωμένη με μία FaceTime HD κάμερα.

Το trackpad παραμένει και είναι 20% μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Το νέο MacBook Air διαθέτει ακόμη έναν όγδοης γενιάς Inter dual-core επεξεργαστή, σκληρό δίσκο SSD με χωρητικότητα μέχρι και 1,5 ΤΒ  και μνήμη RAM των 16 GB.

Έχει κατά 17% μικρότερο όγκο και είναι λεπτότερο κατά 10%.

Το κόστος του MacBook Air θα κυμανθεί από τα 1,199 δολάρια για την έκδοση των 8GB RAM και χωρητικότητα 128GB.

 

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, προκειμένου η Apple να αναβαθμίσει το Mac mini, αλλά το έκανε κι αυτό τελικά παρουσιάστηκε την Τρίτη με τετραπύρηνους ή εξαπύρηνους επεξεργαστές της Intel, πολύ πιο γρήγορη μνήμη, χωρητικότητα έως και 2TB και τέσσερις θύρες Thunderbolt 3.

Η τιμή του Mac mini θα κυμανθεί από τα 799 δολάρια για το μοντέλο των 8GB RAM και 128GB SSD, ενώ αυτή θα ανεβαίνει για τα υπόλοιπα μοντέλα.

Tags from the story
, , ,
0 replies on “Το νέο iPad Pro, MacΒook Air και Mac mini που παρουσίασε η Apple!”