Οι αλλαγές που θα δούμε σύντομα στο Facebook και στο Messenger!

αλλαγές στο Facebook

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου F8 συνεδρίου της Facebook στο San Jose της Καλιφόρνια, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τις ριζικές αλλαγές που έρχονται στο Facebook και στο Messenger το επόμενο διάστημα κι έχουν να κάνουν κυρίως με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Zuckerberg δήλωσε ότι η προτεραιότητα του Facebook είναι η ιδιωτικότητα, ενώ ο ριζικός επανασχεδιασμός του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αφορά ακόμη και την αλλαγή στο κλασικό του μπλε χρώμα. Το νέο, μοντέρνο ολόλευκο design και η έμφαση στην ιδιωτικότητα των χρηστών, γίνονται όλα σε μια προσπάθεια το Facebook να επανορθώσει μετά το σκάνδαλο διαρροής και κατάχρησης προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών που ξέσπασε πέρυσι.

Ο επικεφαλής του Facebook περιέγραψε το νέο design που αποκαλείται «FB5» ως «περισσότερο μοντέρνο», ενώ η μπλε μπάρα στην κορυφή της ιστοσελίδας θα είναι πλέον λευκή και το λογότυπο από τετράγωνο που ήταν θα είναι πλέον στρογγυλό. Οι χρήστες της εφαρμογής του Facebook θα δουν αυτές τις αλλαγές άμεσα στις εφαρμογές τους τόσο σε κινητά iOS όσο και Android, ενώ αυτές στη desktop έκδοση του Facebook αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

© Facebook

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, το Facebook θα δίνει επίσης προτεραιότητα και στις ιδιωτικές συνομιλίες με φίλους και μικρές ομάδες. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι ο επανασχεδιασμός θα βασίζεται σε έξι αρχές: στις ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις (private interactions), στην κρυπτογράφηση των δεδομένων (encryption), στη δυνατότητα διαγραφής δεδομένων (reduced permanence), στην ασφάλεια (safety) και στην ασφαλή αποθήκευση δεδομένων (inter-operability and secure data storage). Το τελευταίο σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν την ελευθερία να λένε ό,τι θέλουν, γνωρίζοντας ότι αυτές οι ιδιωτικές συνομιλίες είναι απολύτως ασφαλείς.

Groups και Events

Στη νέα μπάρα του Facebook, οι χρήστες πλέον θα βρίσκουν ένα διαφορετικό News Feed, όπου θα τους προτείνεται μεταξύ άλλων να συμμετάσχουν σε νέες Ομάδες (Groups), ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους. Την ίδια στιγμή, θα υπάρχει νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα ονομάζεται Meet New Friends, το οποίο θα βοηθά τους χρήστες να επικοινωνούν με άλλους χρήστες που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Το Facebook θα δίνει ακόμη μεγάλη έμφαση και στα Events, τα οποία επίσης θα βλέπεις πλέον στη νέα μπάρα της κεντρικής σελίδας του μέσου.

© Facebook

Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες το Facebook Dating, αναμένεται να επεκταθεί σε 14 ακόμη χώρες, ενώ ανακοινώθηκε επίσης κι ένα νέο χαρακτηριστικό, το Secret Crush, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ηλικίες άνω των 18 ετών. Στο Secret Crush, θα μπορείς να επιλέξεις μέχρι και εννέα φίλους για τους οποίους «ενδιαφέρεσαι», ενώ εάν είσαι στη λίστα ενός εκ αυτών θα λάβετε μια κοινή ειδοποίηση για το «match».

Οι αλλαγές στο Messenger

© The Verge

Όσον αφορά το Messenger, η σημαντικότερη αλλαγή που έρχεται στο τέλος του χρόνου, θα είναι ότι πλέον θα υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή σε Mac και Windows. Μάλιστα, η desktop έκδοση του Messenger θα συμπεριλαμβάνει ηχητικά μηνύματα, ομαδικές βιντεοκλήσεις και άλλα χαρακτηριστικά που ήδη υπάρχουν στην εφαρμογή. Βασίζεται αρκετά στο Messenger.com, την μέχρι τώρα web εκδοχή του Facebook Messenger, ενώ σκοπός του είναι να εξυπηρετεί κυρίως όσους το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς.

Σημειώνεται ακόμη ότι αναμένονται και περισσότερες πληροφορίες το επόμενο διάστημα σχετικά με την ενοποίηση των Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp με end-to-end κρυπτογράφηση.

Tags from the story
,
0 replies on “Οι αλλαγές που θα δούμε σύντομα στο Facebook και στο Messenger!”