Interior design…σε άλλες διαστάσεις

Interior design…σε άλλες διαστάσεις! Καναπές, καρέκλα και τραπέζι που μας μεταφέρουν στα σύννεφα, στον Άρη κι ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Όλες οι συνεργασίες design που πρέπει να γνωρίζεις.

Ένας καναπές από σύννεφα!

Η Louis Vuitton παρουσιάζει έναν καναπέ από την συλλογή Objets Nomades, μια αποκλειστική τυρκουάζ έκδοση του καναπέ Bomboca από τους Fernando και Humberto Campana.  Ο καναπές Bomboca, που ονομάστηκε από γλυκά που σερβίρονται σε γάμους και πάρτι για παιδιά στη Βραζιλία και σημαίνει “πολύ καλό”, είναι ένα αρθρωτό κομμάτι που αρχικά εμπνεύστηκε από τα σχήματα σύννεφων και των πολύχρωμων sea apples. Το αποτέλεσμα είναι σαν ένα παζλ στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οκτώ αφαιρούμενα μαξιλάρια σε ένα άκαμπτο, δερμάτινο κέλυφος.

Info:


Το Louis Vuitton Objets Nomades, ξεκίνησε το 2012 και είναι μια συνεχώς επεκτεινόμενη συλλογή συλλεκτικών επίπλων περιορισμένης έκδοσης από διάσημους σχεδιαστές, εμπνευσμένους από την ιστορική Art of Travel.

Μία τραπεζαρία απευθείας για τον Άρη! 

«Τι θα συμβεί μετά την μετακίνηση των ανθρώπων στον Άρη;» αυτή ήταν η βασική απορία του Ma Yansong που οδήγησε στην δημιουργία της συλλογής Mad Martian, κομμάτι της οποίας είναι το Mad Martian Dining Table. «Θέλω να φέρω στον Άρη το τοπίο της Γης, όπως το φαντάστηκα, στο δωμάτιό μου ως παιδί», δηλώνει ο Ma Yansong. Σαν μια ανεστραμμένη οροσειρά, η τραπεζαρία τοποθετεί τις κορυφές του αστικού τοπίου στο κέντρο της οικιακής εμπειρίας της μικρής αποικίας. Αυτό το epically μεγάλο κομμάτι είναι κατασκευασμένο από CNC’d αλουμίνιο, μια εξελιγμένη διαδικασία κατασκευής που συνδυάζει τις εξαιρετικές δυνατότητες ψηφιακής μοντελοποίησης της MAD Architects με σύγχρονες τεχνικές ρομποτικής κατασκευής.

Info:


MAD Martian Dining Table
Aluminum
31 1/2 × 171 3/10 × 50 in
80 × 435 × 127 cm
Edition of 8 + 2AP

Noah Bench με την υπογραφή των Campana Brothers

Οι Βραζιλιάνοι Campana brothers δημιουργούν μοναδικά  έπιπλα κατασκευασμένα από συνηθισμένα καθημερινά υλικά  και συγχωνεύουν την προσωπικότητα τους με πιο επίσημη εμφάνιση. Ο Humberto Campana εξηγεί πως «παίζουμε πολύ περισσότερο με τη γλυπτική παρά με τη λειτουργικότητα. Δημιουργούμε έναν διάλογο μεταξύ σχεδιαστή, καλλιτέχνη και γλύπτη». Ένα κομμάτι κλειδί της συλλογής τους είναι το ‘Noah Bench’ με ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει ζώα τα οποία ξεχύνονται και κάθισμα καλυμμένο με φωτεινό πράσινο ύφασμα. Ο Humberto θέλησε να δημιούργησε το συγκεκριμένο κομμάτι σαν ένα είδος κάθαρσης μετά την απομάκρυνση ενός καλοήθους όγκου. 

Info: 


Noah Bench, 2017
Cast aluminum, woven fabric
41 1/4 × 101 × 42 in
104.8 × 256.5 × 106.7 cm

Η Lounge chair των Krueck + Sexton εκμποντερνίζει τα 80s

Κάθε κομμάτι επίπλων στη σειρά Reflections είναι μια κομψή έκφραση της μορφής, της αναλογίας και των αισθησιακών υλικών. Αυτό φαίνεται και στην Lounge Chair της σειράς, η οποία αρχικά σχεδιάστηκε για την επιτροπή Weinstein. Το κομμάτι αυτό είναι κατασκευασμένο από τους ίδιους μεταλλικούς τεχνίτες που ήταν υπεύθυνοι για την παραγωγή όλων των επίπλων τη δεκαετία του ’80, η Lounge Chair είναι ένα όμορφο παράδειγμα της μοναδικής προσέγγισης της Krueck + Sexton για την αντιπαραβολή ενός δροσερού υλικού όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας με το χάλκινο μεταλλικό δέρμα. Ο ανακλαστικός ανοξείδωτος χάλυβας επιτρέπει την έκφραση της ρευστότητας σε μορφή. Παραδόξως, κάθε βιολογικά εμπνευσμένο κομμάτι φαίνεται να είναι μια γιορτή του βιομηχανικού σχεδιασμού, ενώ στην πραγματικότητα είναι όλα σχολαστικά χειροποίητα.

Info:


Lounge Chair, 2017
Polished stainless steel, metallic leather
42 × 24 × 32 in
106.7 × 61 × 81.3 cm

0 replies on “Interior design…σε άλλες διαστάσεις”