Η νέα εφαρμογή της Nike θα σου λέει με ακρίβεια το νούμερο παπουτσιού που φοράς!

νέα εφαρμογή της Nike
© Nike Inc.

Η νέα εφαρμογή της Nike θα σου λέει με ακρίβεια το νούμερο παπουτσιού που φοράς, με σκοπό να σου πουλήσει τα αθλητικά που πραγματικά σου κάνουν κι όχι αυτά που θα επιστρέψεις μόλις τα αγοράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Nike μέσα απ’ τη νέα της εφαρμογή έρχεται να λύσει κυρίως το πρόβλημα της αγοράς παπουτσιών στο διαδίκτυο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αγορά των παπουτσιών online είναι αρκετά δύσκολη, καθώς δεν μπορούμε να τα δοκιμάσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι μας κάνουν. Κι όλο αυτό γίνεται ακόμα δυσκολότερο, όταν τα μεγέθη διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Για παράδειγμα, μπορεί να φοράς το νούμερο 43 σε αθλητικά Adidas, αλλά το 44 στα Nike.

Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς όμως πλέον, καθώς με το νέο χαρακτηριστικό επαυξημένης πραγματικότητας, η εφαρμογή της Nike θα μετράει κάθε σου πόδι ξεχωριστά και με ακρίβεια 2 χιλιοστών θα σου προτείνει το σωστό νούμερο του Nike παπουτσιού που ενδιαφέρεσαι ν’ αγοράσεις.

Με το Nike Fit, οι πελάτες θα σκανάρουν τα πόδια τους μέσα απ’ την κάμερα του smartphone τους, ενώ στη συνέχεια η εφαρμογή θα δημιουργήσει και ένα προσωποποιημένο προφίλ χρήστη, όπου θα αποθηκεύει τα αποτελέσματα της κάθε σάρωσης, έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να δοκιμάσουν Nike παπούτσι!

© Nike Inc.

Η Nike θα διαθέτει ακόμη ειδικά στρώματα στα φυσικά της καταστήματα, όπου οι πελάτες θα «δοκιμάζουν» το παπούτσι που ενδιαφέρονται ν’ αγοράσουν μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ακόμη ότι σύμφωνα με την Nike, το 60% των ατόμων φορούν το λάθος νούμερο παπουτσιών, ενώ η ίδια δέχεται περισσότερα από 500.000 παράπονα τον χρόνο για την εφαρμογή των παπουτσιών της. Μάλιστα, η εταιρεία λέει ακόμη ότι το 27% των παπουτσιών που αγοράστηκαν online, επιστράφηκαν ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Nike, γιατί εάν οι πελάτες της παραπονιούνται για την εφαρμογή των παπουτσιών της, το επόμενο ζευγάρι που θα αγοράσουν θα είναι σίγουρα από άλλη εταιρεία.

Τέλος, η συγκεκριμένη αναβάθμιση στην εφαρμογή της Nike, αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στα πλάνα της εταιρείας είναι και η επέκταση του χαρακτηριστικού στην Ευρώπη, τον Αύγουστο.

Tags from the story
0 replies on “Η νέα εφαρμογή της Nike θα σου λέει με ακρίβεια το νούμερο παπουτσιού που φοράς!”