Το νέο Sonata 2020 της Hyundai θα ξεκλειδώνει με smartphone

Sonata 2020 της Hyundai

Η Hyundai Motor Group έκανε πράξη την καινοτομία που όλοι ξέραμε ότι αργά ή γρήγορα θα ‘ρθει κι έτσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης παρουσίασε το νέο Sonata 2020, το οποίο θα ξεκλειδώνει και θα εκκινείται με smartphone!

Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai δημιούργησε ένα «Ψηφιακό Κλειδί», όπως το ονομάζει, το οποίο θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του νέου Sonata 2020 να ξεκλειδώνουν, να εκκινούν και να οδηγούν το αυτοκίνητό τους μέσω του «έξυπνου» κινητού τους.

Το «Ψηφιακό Κλειδί» της Hyundai θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Near Field Communication, η οποία είναι κι αυτή που θα μετατρέπει το smartphone σε κλειδί. Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους την εφαρμογή της Hyundai, η οποία θα τους επιτρέπει μεταξύ άλλων να ελέγχουν και το ποιος θα έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Το smartphone θα μπορεί να ξεκλειδώνει το όχημα απλά με ένα άγγιγμα πάνω στη χειρολαβή του, ενώ μέσω της ίδιας εφαρμογής θα μπορεί μεταξύ άλλων να εκκινήσει τον κινητήρα, αλλά να θέσει σε λειτουργία και τον συναγερμό του.

Προς το παρόν, αυτό το ψηφιακό κλειδί είναι διαθέσιμο μόνο για Android συσκευές, ενώ μαζί με αυτό διατίθεται και σετ κανονικών κλειδιών. Η παραγωγή του 2020 Sonata της Hyundai αναμένεται να ξεκινήσει αυτό τον Σεπτέμβριο.

Tags from the story
0 replies on “Το νέο Sonata 2020 της Hyundai θα ξεκλειδώνει με smartphone”