9+1 facts που θα θέλατε να μάθετε για το νέο Land Rover

Η Land Rover αποκάλυψε το Νέο Range Rover στο Royal Opera House στο Λονδίνο. Η επόμενη γενιά αποτυπώνει άριστα τη σύγχρονη πολυτέλεια, προσφέροντας ανώτερα επίπεδα ποιότητας και φινέτσας, μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για τους πελάτες και περισσότερες από ποτέ δυνατότητες εξατομίκευσης.

1.Το Νέο Range Rover ορίζεται από τρεις γραμμές 

Οι τρείς αυτές γραμμές είναι :η κεκλιμένη γραμμή οροφής, η ισχυρή μεσαία γραμμή και η ανερχόμενη γραμμή των μαρσπιέ. Αυτές οι γραμμές, χαρακτηριστικές όλων των προηγούμενων Range Rovers, διασφαλίζουν ότι το νέο μοντέλο διατηρεί το οπτικό στυλ των προκατόχων του — αν και με ορισμένες ενημερώσεις επιλογής. Ιδιαίτερα μας αρέσει ο χαρακτηριστικά κοντός εμπρός πρόβολος, το αναγνωρίσιμο εμπρός τμήμα, το κάθετο παρμπρίζ και η σφηνοειδής ‘ουρά’ που παραπέμπει σε πρύμνη σκάφους, είναι βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας και της μοναδικής εμφάνισης του Range Rover. 

2. Το νέο Range Rover είναι ένα αθόρυβο αυτοκίνητο 

Το επανασχεδιασμένο Range Rover έχει πολλά έξυπνα gadget και gizmos κρυμμένα κάτω από αυτό το κομψό καβούκι του— αλλά ίσως το πιο απίστευτο είναι το «Meridian Signature Sound System». Αυτό το κομμάτι πρωτοποριακού κιτ χρησιμοποιεί το «Active Noise Cancellation8» για την παρακολούθηση των κραδασμών των τροχών, του θορύβου των ελαστικών και του ήχου του κινητήρα — και στη συνέχεια παράγει αυτόματα ένα σήμα ακύρωσης που αναπαράγεται στα 35 ηχεία του αυτοκινήτου. Έτσι, όταν κάθεστε στη γαλήνια, ήρεμη καμπίνα, θα σας ηρεμούν απαλά και διακριτικά από τα ηχεία — κυρίως από τα ζεύγη ηχείων διαμέτρου 60 mm που είναι ενσωματωμένα στα τέσσερα κύρια προσκέφαλα. Είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και, επιπλέον, δεν θα το συνειδητοποιήσετε καν ότι συμβαίνει.

 

3.Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο χωρίς να κάθεστε σε αυτό 

Χρησιμοποιώντας το “Remote Park Assist5”, το οποίο λειτουργεί με χρήση μιας εφαρμογής smartphone, μπορείτε να κάνετε ελιγμούς μέσα και έξω από τους χώρους στάθμευσης εξ αποστάσεως — με τον οποίο εννοούμε όχι μέσα στο αυτοκίνητο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Χάρη σε έναν ηλεκτροκίνητο πίσω άξονα, το αυτοκίνητο έχει κύκλο στροφής μικρότερο από 11 m4 — ο μικρότερος από οποιοδήποτε άλλο Land Rover. Το σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς βοηθά σε αυτόν τον ανώτερο χειρισμό, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις ευκίνητες δυνατότητες του αυτοκινήτου σε χαμηλές ταχύτητες. Και νέα φώτα ελιγμών ρίχνουν ένα χαλί φωτός γύρω από την περίμετρο του οχήματος όταν οδηγείτε με χαμηλές ταχύτητες σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Αυτό, σε συνδυασμό με το σύστημα 3D Surround Camera, βοήθησε στη δημιουργία του πιο εύκολα πιλοτικού SUV στη σύγχρονη αγορά.

4. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές διακοσμήσεων και υλικών από ποτέ

Πίσω στο νέο Range Rover, υπάρχουν περισσότερες επιλογές εσωτερικού από ποτέ — και τα υλικά και τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι τόσο βιώσιμα και υπεύθυνα όσο απαιτεί ο σύγχρονος κόσμος. Οι επιλογές κυμαίνονται από καινοτόμα υφάσματα και τακτικά Ultrafabrics™ έως γυαλιστερά επιμεταλλωμένα μέταλλα, λεία κεραμικά, περίπλοκα μωσαϊκά μαρκετερί και μαλακό δέρμα σχεδόν ανιλίνης. Αλλά η πιο συναρπαστική εξέλιξη; Μια συνέχεια της πρωτοποριακής σχέσης της Land Rover με την Kvadrat™. Μέσω έρευνας και επένδυσης, οι δύο μάρκες έχουν δημιουργήσει μια ανθεκτική, οριστική επιλογή υλικού που είναι και ελαφρύτερο από το δέρμα και παράγει μόνο το ένα τέταρτο των εκπομπών άνθρακα των παραδοσιακών δερμάτων.

5. Οι νέες επιλογές εξατομίκευσης «SV» είναι σχεδόν ατελείωτες

Όσον αφορά τις επιλογές υπογραφής και την εξατομίκευση, και τα δύο νέα σχέδια αμαξώματος Ranger Rover — στάνταρ και επιλογές με μακρύ μεταξόνιο — διατίθενται με ειδικά σχεδιασμένα θέματα «SV Serenity» και «SV Intrepid». Για πρώτη φορά, αυτές οι επιλογές εισάγουν δύο χρωματικές αντιθέσεις εμπρός-πίσω στη σειρά Range Rover. Υπάρχει επίσης η πολυτελής νέα επιλογή «SV Signature Suite» που είναι διαθέσιμη για μοντέλα με μακρύ μεταξόνιο, η οποία διαθέτει μοναδικά καθίσματα με προσαρμογή 24 κατευθύνσεων και λειτουργία μασάζ — για να μην αναφέρουμε ένα κομψό ηλεκτρικά αναπτυσσόμενο Club Table που υψώνεται θεατρικά από την κεντρική κονσόλα πλήρους μήκους.

6. Αυτό είναι το πιο έξυπνο και το πιο συνειδητοποιημένο Range Rover από ποτέ

Με τον νέο του V8 twin-turbo απόδοσης 523 ίππων, το νέο Range Rover έχει σίγουρα το μυαλό. Αλλά έχει και μυαλό. Για το νεότερο μοντέλο, το Amazon Alexa διατίθεται ενσωματωμένο και βοηθά στην ελαχιστοποίηση τυχόν περισπασμών στο δρόμο, αναγνωρίζοντας εύχρηστες λεκτικές εντολές για ενημερώσεις μουσικής, πλοήγησης και κυκλοφορίας. Υπάρχουν επίσης ενσύρματα Apple CarPlay και Android Auto για ευκολία. Προσθέστε σε αυτό τη νέα δυνατότητα «Cabin Air Purification Pro» — με φιλτράρισμα PM2.5 και τεχνολογία nanoeTM X που φιλτράρει τις οσμές, τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια και, ναι, τον κορονοϊό — και έχετε μια καμπίνα που δεν είναι μόνο διαισθητική και καινοτόμος , αλλά αυτό που βοηθά στην καλλιέργεια ενός ασφαλέστερου χώρου για εστιασμένη οδήγηση.

7. Αυτό είναι το πιο smooth Range Rover μέχρι σήμερα

Και δεν είναι μόνο η τεχνολογία που είναι ομαλή στη λειτουργία – ολόκληρο το αυτοκίνητο έχει ανανεώσει τα συστήματα ανάρτησης και ελέγχου για να εξασφαλίσει μια σταθερή, άνετη οδήγηση. Στην πραγματικότητα, το νέο Range Rover είναι το πρώτο Land Rover που διαθέτει ποτέ το «Dynamic Response Pro». ένα πανίσχυρο νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ρολού που ενεργεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικό από μια υδραυλική εγκατάσταση. Αυτό, μαζί με την πλήρως ανεξάρτητη αερανάρτηση – που απομονώνει την καμπίνα από τις επιφανειακές ατέλειες πιο αποτελεσματικά από ποτέ – θα κρατήσει υπό έλεγχο κάθε λανθασμένη κίνηση του αμαξώματος. Ρίξτε τα κορυφαία στον κλάδο ελατήρια αέρα και τους αποσβεστήρες διπλής βαλβίδας και θα έχετε μια βόλτα τόσο γυαλισμένη και γαλήνια όσο είναι πιθανό να ζήσετε ποτέ.

8. Η μεγαλύτερη οθόνη αφής ποτέ προσθέτει τον παράγοντα wow

Και όχι μόνο ο παράγοντας wow. Η κυρτή, αιωρούμενη οθόνη 13,1 ιντσών του νέου Range Rover είναι επίσης απίστευτα εργονομική. Ενσωματώνοντας αυτήν την αρχιτεκτονική «ελαφρότητα» του εσωτερικού, η οθόνη με μινιμαλιστικό πλαίσιο προσφέρει διαισθητικό, καθαρό έλεγχο όλων των βασικών λειτουργιών — από μουσική και ψυχαγωγία έως δορυφορική πλοήγηση — όλα τροφοδοτημένα από τη βραβευμένη τεχνολογία infotainment Pivi Pro της Land Rover. Ίσως η ωραιότερη νέα πινελιά; Για πρώτη φορά σε ένα Land Rover, η κεντρική οθόνη θα παρέχει απτική ανάδραση όταν οι πελάτες αγγίζουν και πατούν την οθόνη, καθιστώντας λιγότερο απαραίτητο για εσάς να απομακρύνετε τα μάτια σας από το δρόμο. Και αυτή η μπροστινή οθόνη είναι μόνο η αρχή της δράσης υψηλής ευκρίνειας. Στο πίσω μέρος, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν οθόνες αφής 11,4 ιντσών τοποθετημένες στις πλάτες των καθισμάτων.

9. Σύντομα θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV (αλλά όχι ακόμα)

Για την τελική άνθηση του Νέου Range Rover, γίνεται ηλεκτρικό. Αυτά τα πρώτα μοντέλα μπορεί να μην είναι πρωτοπόροι στο παιχνίδι EV, αλλά το 2024 θα δούμε ένα νέο ηλεκτρικό Range Rover να κυκλοφορεί στους δρόμους μας, ως μέρος της νέας στρατηγικής «Reimagine» της βρετανικής μάρκας. Προς το παρόν, τα plug-in υβριδικά μοντέλα θα προσφέρουν αυτονομία EV έως και 100km (62 μίλια) και δραστικά μειωμένες εκπομπές CO2 για όσους θέλουν να οδηγήσουν ένα Range Rover — αλλά επίσης λαμβάνουν υπόψη την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης δείχνει σίγουρα ότι η Land Rover κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Και, σε αυτό το όμορφο νέο Range Rover, το κάνουν με στυλ.

10. Αν έχετε αλλεργίες τότε είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς

α επίπεδα άνεσης και ευεξίας αυξάνονται με το Cabin Air Purification Pro3, που συνδυάζει την τεχνολογία dual-nanoeTM X για μείωση των αλλεργιογόνων και αφαίρεση των παθογόνων ουσιών, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό οσμών και μικροβίων, με διαχείριση των εκπομπών CO2 (CO2 Management) και PM2.5 Cabin Air Filtration για βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η προηγμένη τεχνολογία nanoeTM X είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει σημαντικά τους ιούς και τα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ιών SARS-CoV-23.

www.landrover.gr

Tags from the story
0 replies on “9+1 facts που θα θέλατε να μάθετε για το νέο Land Rover”