Nusr-Et: Το εστιατόριο με τις «χρυσές μπριζόλες» τώρα και στο Λονδίνο

Λοιπόν, ο Salt Bae παίρνει το δρόμο για το Λονδίνο και φυσικά παίρνει μαζί του και τις διάσημες «χρυσές μπριζόλες του». Η καθεμία κοστίζει περίπου £ 700 για το χρυσό 24 καρατίων που έχει πάνω της, που προσφέρει μόνο ομορφιά και λάμψη, αφού τα φύλλα χρυσού δεν έχουν καθόλου γεύση.

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Ο Salt Bae, ωστόσο, αποδείχθηκε επιχειρηματικό μυαλό και πήρε τη φήμη του ως ευκαιρία να επεκτείνει την ομάδα εστιατορίων του σε όλο τον κόσμο, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φαίνεται ότι το να ρίχνεις αλάτι στο χέρι σου από ένα ύψος πραγματικά πουλάει.

Η ιδιωτική σεφ και μπλόγκερ που είναι υπεύθυνη για την επιλογή τροφίμων, Vanessa Cole θυμάται ότι εξυπηρετήθηκε από τον ίδιο τον άντρα στο φυλάκιο του Ντουμπάι. «Είπα στον σερβιτόρο ότι είχαμε έρθει ειδικά για το Salt Bae για να κόψει τη μπριζόλα μας, οπότε μου έφεραν ένα μενού που περιλάμβανε μόνο μπριζόλες premium ή χρυσές συσκευασμένες». «Σκέφτηκα ότι το Salt Bae βγαίνει μόνο για τα περισσότερα premium πιάτα».

Ο Cole λέει ότι η εμπειρία του να σερβίρει αξίζει τα λεφτά του και ότι οι μπριζόλες είναι «τρυφερές και λιώνουν σαν βούτυρο στο στόμα σου». Ο ίδιος, ωστόσο, προσθέτει ότι «Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στη γεύση-εννοώντας την προσθήκη των φύλλων χρυσού- εκτός από την εμφάνιση, αλλά είναι το τίμημα που πληρώνετε για να σερβιριστείτε από το Salt Bae».

Ο συγγραφέας Saurav Dutt θυμάται ότι είχε παραγγείλει το χρυσό τυλιγμένο tomahawk στο υποκατάστημα του Μαϊάμι. «Θα ξεκαθαρίσω, είναι μια κανονική μπριζόλα Wagyu, αξίας περίπου 300 δολαρίων, που συνοδεύεται από χρυσό φύλλο άγευστης αλλά υπέροχης εμφάνισης.» Ο Dutt λέει ότι η εμπειρία του να σερβίρεται από τον ίδιο τον Salt Bae είναι σαν να «κάθεσαι στην πρώτη σειρά ενός μαγειρικού Super Bowl».

Η ποιότητα του κρέατος που σερβίρεται και η γνώση του κρεοπωλείου που έχει ο Γκόκτσε δεν αμφισβητείται. Από πολύ μικρός εργάστηκε στη βιομηχανία κρεοπωλείου, ξεκινώντας ως μαθητευόμενος κρεοπώλης στην περιοχή Kadikoy της Κωνσταντινούπολης ως νέος. Έκτοτε έχει χρησιμοποιήσει τις καλύτερες πρώτες ύλες στα εστιατόριά του παγκοσμίως.

Η Defne Uzelli, θυμάται τη μοναδική, λαμπερή προσωπικότητά του πολύ πριν βρει παγκόσμια φήμη. «Στο πρώτο του εστιατόριο περπατούσε κοιτάζοντας τους πελάτες και εξυπηρετούσε σχεδόν όλους, φορώντας τα επώνυμα γυαλιά ηλίου, λευκό μπλουζάκι και μαύρο παντελόνι», αναφέρει επίσης. «Οι Τούρκοι είναι περήφανοι για αυτόν. Η ιστορία του ότι αρχικά εργάστηκε ως ένας ντόπιος κρεοπώλης και τώρα η εύρεση διεθνούς επιτυχίας είναι εμπνευσμένη».

Το πολυαναμενόμενο Nusr-Et στο Λονδίνο, άνοιξε τις πύλες του στις 17 Μαΐου στο ξενοδοχείο The Park Tower Knightsbridge, μετά από διάφορες καθυστερήσεις που σχετίζονται με την πανδημία. Ο ιδρυτής της Code Hospitality και insider του εστιατορίου Adam Hyman λέει: «Το Knightsbridge είναι η τέλεια τοποθεσία για το εστιατόριο και υποστηρίζει όλες τις επιλογές ανεξαιρέτως»

Tags from the story
, ,
0 replies on “Nusr-Et: Το εστιατόριο με τις «χρυσές μπριζόλες» τώρα και στο Λονδίνο”