Τα εκπληκτικά νέα στυλό Montblanc δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν τον Enzo Ferrari

Οι πιο πρόσφατες δημιουργίες της Montblanc δεν είναι απλώς το τέλειο δώρο για συλλέκτες στυλό – αλλά είναι επίσης φτιαγμένες τόσο για λάτρεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων, λάτρεις της ιστορίας του αυτοκινήτου και λάτρεις του σχεδιασμού ιταλικής έμπνευσης.

Σε φόρο τιμής στον διάσημο ιδρυτή της Ferrari, Enzo Ferrari, η γερμανική εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας παρουσίασε την Τρίτη τρία εξειδικευμένα όργανα γραφής στη σειρά Great Characters. Η Montblanc και η Ferrari συνεργάστηκαν στο έργο για να βοηθήσουν στην αφήγηση της ιστορίας του πρωταθλητή αγώνων και του μηχανικού που οδήγησε την εταιρεία του σε υψηλά ύψη. Δύο από τις εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες μόνο σε περιορισμένο αριθμό, ενώ και οι τρεις είναι χαραγμένες με σημαντικές ημερομηνίες για τη μάρκα, υπογραμμίζοντας σημαντικές στιγμές όπως η ημερομηνία παραγωγής του πρώτου μονοθεσίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στις πιο σημαντικές νίκες της στη Formula 1.

Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και η Montblanc δίνει αυτόν τον τόνο με το στυλό Enzo Ferrari Special Edition, το οποίο είναι ντυμένο στην απόχρωση της Ferrari του «Rosso 70 Ani». Το καπάκι και το κάτω μέρος του στυλό σας προσελκύουν με την εντυπωσιακή τους μορφή, ενώ ο κώνος είναι χαραγμένος με δύο ημερομηνίες: η μία σηματοδοτεί τη γέννηση του Enzo, ενώ η άλλη τιμά την πρώτη του νίκη στην πίστα το 1923. Το έμβλημα του Γερμανού κατασκευαστή στυλό βρίσκεται στην κορυφή του οργάνου στο μια κίτρινη ρητίνη και είναι ενσωματωμένη σε ένα μεταλλικό πλέγμα εμπνευσμένο από μια vintage οροφή αυτοκινήτου.

Το στυλό Special Edition έχει επίσης χαραγμένο το «Officina Meccanica Alfredo Ferrari» στο δαχτυλίδι του καπακιού του, το οποίο είναι μια αναφορά στο εργαστήριο του πατέρα του Enzo, Alfredo, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το σπίτι της οικογένειας. Το μεταλλικό κλιπ του στυλό είναι επικαλυμμένο με ρουθήνιο, οι συλλέκτες θα βρουν ένα άμεσο απόσπασμα από τον ιδρυτή που δηλώνει: «Δεν μπορείς να περιγράψεις το πάθος, μπορείς μόνο να το ζήσεις». Και αν είστε λάτρης του λογότυπου του αλόγου Prancing, θα το βρείτε στο πίσω μέρος του καπακιού του στυλό. Ένα απόσπασμα της κοντέσας Paolina Biancoli συνοδεύει το λογότυπο, καθώς ήταν αυτή που χάρισε στον Enzo το άλογο με την υπογραφή πλέον.

Το στυλό διατίθεται σε στυλ rollerball και ballpoint για $1.350. Υπάρχει επίσης μια έκδοση Fountain Pen με μύτη από μασίφ χρυσό Au585 επικαλυμμένο με ρόδιο, χαραγμένο με έναν τροχό Ferrari 250 GTO και τη λέξη “Pilota” που μεταγράφεται πάνω του ως τελειωτικές πινελιές.

«Δεν μπορείς να περιγράψεις το πάθος, μπορείς μόνο να το ζήσεις».

Το δεύτερο όργανο γραφής της συνεργασίας τιμά το έτος γέννησης του ιδρυτή. Το GC Enzo Ferrari Limited Edition 1898 είναι κατασκευασμένο με καπάκι και κάννη που προορίζονται να μοιάζουν με την επιφάνεια του αρχικού κινητήρα Ferrari 125 S. Διαθέτει επίσης δύο ημερομηνίες χαραγμένες στον κώνο του—η μία αναφέρεται στην ημερομηνία παραγωγής του πρώτου αυτοκινήτου του θρύλου στο διάσημο εργοστάσιο του Μαρανέλο, ενώ η άλλη σηματοδοτεί την ημερομηνία της πρώτης αγωνιστικής νίκης για ένα αυτοκίνητο επώνυμου Ferrari. Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην πτυχή της παραγωγής, το δαχτυλίδι στο καπάκι είναι ανάγλυφο με τη διεύθυνση του εργοστασίου της Ferrari.

Το έμβλημα του Montblanc παρουσιάζεται σε παγωμένο χαλαζία στην κορυφή τόσο του σιντριβάνι όσο και του στυλό του rollerball αυτής της έκδοσης. Αυτή η λεπτομέρεια έχει σκοπό να μοιάζει με τα παγωμένα παράθυρα στα οποία ο Enzo θα εξασκούσε την υπογραφή του ως παιδί. Διαφορετικό από το στυλό Special Edition, αυτό το όργανο διαθέτει μασίφ χρυσή μύτη Au750. Ωστόσο, διαθέτει τον ίδιο τροχό Ferrari GTO – μόνο με τη λέξη «Commendatore» χαραγμένη πάνω του, σε σχέση με το ψευδώνυμο του ιδρυτή. Αυτή η έκδοση κοστίζει 3.605 $ και περιορίζεται σε 1898 κομμάτια.

Το τελευταίο στυλό είναι το GC Enzo Ferrari Limited Edition 98, που δημιουργήθηκε ως φόρο τιμής στο έμβλημα του ίππου Prancing που δόθηκε στη μάρκα πριν από 98 χρόνια. Περιορίζεται σε 98 κομμάτια, το καπάκι και η κάννη του στυλό είναι βαμμένα με αερογράφο και λακαρισμένα στο χέρι στο «Rosso Corsa», γνωστό και ως τα επίσημα χρώματα αγώνων των Ιταλών οχημάτων και οδηγών. Ο αριθμός 29 βρίσκεται στο καπάκι του σε σχέση με το έτος ίδρυσης της Scuderia Ferrari, μαζί με μια γκραβούρα του λογότυπου της μάρκας με μια ιταλική φράση που μεταφράζεται σε «Είμαι αυτός που ονειρευόταν να είμαι ο Enzo Ferrari».

Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 98 Fountain Pen

Όπως και τα άλλα δύο στυλό, αυτό το μοντέλο έχει δύο ημερομηνίες στον κώνο του: 1951 για την πρώτη νίκη στη F1 για τον κατασκευαστή και 1988 για τη διπλή νίκη του στο Ιταλικό Grand Prix, μόλις ένα μήνα μετά τον θάνατο του Enzo Ferrari. Επιπλέον, το σχήμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Ferrari αντικατοπτρίζεται στη σχεδίαση του κλιπ αναφοράς και η βάση είναι λακαρισμένη σε χρώμα Rosso Corsa με έξι γραμμές μακριά σε κάθε πλευρά, που αντιπροσωπεύουν έναν κινητήρα Ferrari V12. Τέσσερις αεραγωγοί σε κάθε πλευρά του καπακιού είναι επίσης εμπνευσμένοι από αυτούς στο αμάξωμα της Ferrari 500 F2 του 1952.

Η συμπαγής χρυσή μύτη της Limited Edition 98 Au 750 είναι χαραγμένη με τη λέξη «Drake» , ένα άλλο ψευδώνυμο για τον ιδρυτή. Το κομμάτι ολοκληρώνεται με την πίστα δοκιμών Fiorano τυπωμένη στο μπροστινό μέρος του στυλό, το έμβλημα του Montblanc σε ορεινό κρύσταλλο στο στέμμα του και την υπογραφή του Enzo στο κέντρο, που περιβάλλεται από έργο που μοιάζει με ψησταριά αυτοκινήτου.

0 replies on “Τα εκπληκτικά νέα στυλό Montblanc δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν τον Enzo Ferrari”