Η Wikipedia αλλάζει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

Wikipedia αλλάζει
© Wikipedia

Η Wikipedia αλλάζει για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και ο επανασχεδιασμός της desktop έκδοσης της ιστοσελίδας που λύνει όλες μας τις απορίες αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

Η Wikipedia μπήκε στις ζωές μας σχεδόν πριν από 20 χρόνια κι έκτοτε θεωρείται η μεγαλύτερη ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στο Διαδίκτυο, στην οποία μπορεί κανείς να βρει περισσότερα από 50 εκατομμύρια άρθρα σε περισσότερες από 300 διαφορετικές γλώσσες. Είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές, tablet και κινητά, ενώ τώρα για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η desktop έκδοση της Wikipedia ανανεώνεται έτσι ώστε η ιστοσελίδα να είναι ακόμα πιο προσιτή στους νέους επισκέπτες της.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές που θα αρχίσουμε να βλέπουμε σταδιακά στις οθόνες των υπολογιστών μας μέχρι τα τέλη του 2021, η Project Manager της Wikimedia Foundation, Olga Vasileva, ανέφερε ότι: «Στην desktop έκδοση της Wikipedia δεν έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές τα τελευταία 10 χρόνια», προσθέτοντας ακόμη ότι εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, μέχρι το τέλος του 2021 η ανανέωση του site θα έχει ολοκληρωθεί για τον εορτασμό των 20ων γενεθλίων της Wiki με νέα εμφάνιση.

Αναφορικά με τις αλλαγές, τις οποίες μπορεί αναλυτικά να δει κανείς και σε αυτό το άρθρο της MediaWiki, στο αριστερό μέρος της οθόνης θα υπάρχει πλέον μία αναδιπλούμενη πλαϊνή μπάρα, η οποία θα «κρύβεται» όταν το ποντίκι μας δεν είναι κοντά της.

Παράλληλα, το λογότυπο της Wikipedia αναμένεται να αλλάξει, ενώ τα περιεχόμενα του άρθρου θα βρίσκονται πλέον πάνω δεξιά σε ένα αναδιπλωμένο μενού. Στο ίδιο σημείο θα βρίσκεται επίσης και το αναδιπλωμένο μενού που θα μας επιτρέπει να επιλέξουμε ακόμη πιο εύκολα τη γλώσσα στην οποία θέλουμε να διαβάσουμε το άρθρο που μας ενδιαφέρει.

Tags from the story
,
0 replies on “Η Wikipedia αλλάζει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια”