Διαθέσιμες online και δωρεάν όλες οι συλλογές του Λούβρου

συλλογές του Λούβρου
© Unsplash/Fabian Schneidereit

Διαθέσιμες online και δωρεάν όλες οι συλλογές του Λούβρου για όσους εδώ και καιρό ήθελαν να το επισκεφτούν, αλλά και για όλους εμάς που έστω κι από το σπίτι μας θα μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να θαυμάσουμε τα έργα τέχνης που στολίζουν τις αίθουσές του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου του Λούβρου, πλέον στις συλλογές του περιλαμβάνονται 482.000 έργα τέχνης, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται online. Αυτή η ψηφιακή επίσκεψη είναι εντελώς δωρεάν και ένα πραγματικό δώρο για όλους όσους αυτήν την περίοδο δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι λάτρεις της τέχνης που θέλουν να περιηγηθούν από τον καναπέ τους στο Μουσείο του Λούβρου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ολόκληρη τη συλλογή του, μέσω των πολλαπλών εργαλείων αναζήτησης που διαθέτει, καταχωρίσεις από επιμελητήριο, καθώς και θεματικών άλμπουμ.

Παράλληλα, ένας διαδραστικός χάρτης, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και κινέζικα, θα βοηθά τους επισκέπτες να εξερευνούν τους χώρους του μουσείου ανά δωμάτιο. Αυτή η εικονική επίσκεψη θα είναι διαθέσιμη μέσω υπολογιστών και tablets, αλλά λειτουργεί καλύτερα σε smartphones.

«Σήμερα, το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Jean-Luc Martinez, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι: «Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων (του μουσείου) από υπολογιστή ή smartphone, εντελώς δωρεάν… Η εκπληκτική κληρονομιά του Λούβρου είναι μόλις ένα click μακριά!».

Τέλος, ο πρόεδρος του Μουσείου σημείωσε επίσης ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο είναι σίγουρος ότι θα εμπνεύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να επισκεφτούν το Λούβρο και να ανακαλύψουν από κοντά τις συλλογές του.

Οι συλλογές του Λούβρου είναι διαθέσιμες online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του μουσείου.

Tags from the story
0 replies on “Διαθέσιμες online και δωρεάν όλες οι συλλογές του Λούβρου”