Οι καλύτερες στιγμές του Sean Connery ως James Bond

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Sean Connery, ο πρώτος και καλύτερος James Bond, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επτά ταινίες του franchise και μετέτρεψε τον πράκτορα 007 σε έναν θρύλο. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές απ’ τον πιο διάσημο και αγαπητό ρόλο του.

Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στη Σκωτία και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του ’50, έπειτα από μια δουλειά που έκανε στα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην ταινία No Road Back το 1957. Ωστόσο, στο ευρύ κοινό έγινε διάσημος για τον ρόλο του James Bond, καθώς ήταν ο πρώτος που υποδύθηκε τον διάσημο πράκτορα στο Dr. No το 1962. Ακολούθησαν ακόμη 6 ταινίες Bond, μεταξύ των οποίων και των Goldfinger και Diamonds Are Forever.

Ο Connery μετά τις ταινίες του Bond, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Alfred Hitchcock και ο Steven Spielberg. Κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία The Untouchables (1987) και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003. Σημειώνεται ακόμη ότι τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ήταν όλη του τη ζωή υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Η βρετανική έκδοση του περιοδικού GQ συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Sir Sean Connery ως James Bond, για τον οποίο ψηφίζεται ξανά και ξανά ως καλύτερος και πιο ξεχωριστός από όλους τους άλλους που τον υποδύθηκαν στη συνέχεια.

Bond, James Bond

Όταν ο James Bond εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη μέσα από το Dr. No με τον Sean Connery, μας συστήθηκε με τον πιο κομψό, λιτό και cool τρόπο και συγκεκριμένα με το «Bond, James Bond». Αυτή η στιχομυθία έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στην ιστορία του κινηματογράφου. Ήταν αυτή που ξεκίνησε τον μύθο.

Το laser

Μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές ταινίας του Bond ήταν αυτή με το laser και τον κύριο Goldfinger σε πρόσχαρο ύφος να απαντά στον αρκετά ανήσυχο πράκτορα 007: «No Mr. Bond. I expect you to die!»

Shaken, not stirred

Ο Sean Connery ήταν ο master μερικών από των πιο θρυλικών ατακών του James Bond. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο τρόπος που ο αγαπημένος πράκτορας ζητάει το Martini του: «Shaken, not stirred». Ο Connery ήταν ο πρώτος που ζήτησε αυτό το συγκεκριμένο Martini στην ταινία Goldfinger το 1964. Έκτοτε, έχουμε δει τους περισσότερους Bonds, συμπεριλαμβανομένου και του Daniel Craig, να έχουν το ίδιο request.

Sean Connery
© Getty

Τα παπούτσια

Η γυμνή Fiona Volpe ζητάει «κάτι να ρίξει πάνω της» και ο αγαπημένος κατάσκοπος της δίνει να φορέσει μόνο τα παπούτσια και τίποτα άλλο, την ώρα που κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ του με τον πιο Bond τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει.

H εν ψυχρώ δολοφονία του Professor Dent

Για αυτήν τη σκηνή είχαν γραφτεί τρεις εκδοχές: Στην πρώτη, ο Dent πυροβολεί με ένα άδειο όπλο και μετά ο Bond τον σκοτώνει. Στη δεύτερη, ο Dent πυροβολεί τον Bond και αστοχεί, με τον τελευταίο στη συνέχεια να τον πυροβολεί και τέλος η τρίτη εκδοχή ήθελε τον Bond να πυροβολεί τον Dent πριν αυτός φτάσει το όπλο του. Η πρώτη εκδοχή ήταν κι αυτή που επιλέχτηκε για την ταινία.

Tags from the story
0 replies on “Οι καλύτερες στιγμές του Sean Connery ως James Bond”