Η Κατερίνα Γερονικολού μιλάει στο Men’s Arena

Κατερίνα Γερονικολού

Μια γρήγορη έρευνα θα σε πείσει ότι η Κατερίνα Γερονικολού έχει καταφέρει να αποδείξει ότι είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει καταφέρει, επίσης να παίξει τόσο σε θέατρο και τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Φέτος, την απολαμβάνουμε στη σειρά του Alpha, «Τατουάζ», που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο κέρδισε τη συμπάθεια του τηλεοπτικού κοινού.

Σ’ αυτήν τη γρήγορη έρευνα θα διαβάσεις ακόμη για το πόσο όμορφη γυναίκα είναι. Και ναι είναι όμορφη, αλλά αυτό δε χρειάζεται να το διαβάσεις, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση και το βλέμμα που σε μαγνητίζει, στην Κατερίνα ξεχωρίζεις και τον λόγο της και θυμάσαι ότι πέρα από τις σπουδές της ως ηθοποιός, είναι επίσης και πτυχιούχος της Νομικής, αλλά και του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας απ’ τους λόγους που πολλοί τηλεθεατές συντονίζονται στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να δουν το «Τατουάζ» και εμείς τη ρωτήσαμε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη σειρά.

Μάθε περισσότερα για το πιο ευέλικτο 5-πορτο αυτοκίνητο πόλης! 

ΓΙΑ ΤΟ «TΑΤΟΥΑΖ»

Ανυπομονείς να διαβάσεις το σενάριο και τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια; «Σίγουρα ανυπομονώ γιατί το Τατουάζ έχει πολύ σασπένς και κρατάει το ενδιαφέρον όλων, όπως και το δικό μου φυσικά. Με ενδιαφέρει να μάθω τι θα γίνει όχι μόνο για τον δικό μου χαρακτήρα, αλλά και για τους υπόλοιπους ρόλους. Κάθε φορά που έχω στα χέρια μου το σενάριο, το διαβάζω σχεδόν αμέσως. Ό,τι κι αν κάνω το παρατάω και αφιερώνω λίγο χρόνο για να δω τι θα γίνει στη συνέχεια. Αγαπημένη συνήθεια».

Αποκαλύπτεις πότε σε κάποιον τις εξελίξεις; Η οικογένεια και οι φίλοι σου έχουν αγωνία να μάθουν τι θα γίνει; «Γενικά σ’ αυτό δεν είμαι πολύ καλή. Δηλαδή, δεν αποκαλύπτω τη συνέχεια γιατί είναι σα να προδίδω τα μυστικά της δουλειάς. Καλό είναι ο καθένας να το βλέπει στην οθόνη και να υπάρχει αυτό το στοιχείο της έκπληξης».

Είδα σε συνέντευξή σου, ότι σε “βρίζουν” στον δρόμο; Ο κόσμος παθιάζεται με το Τατουάζ; Έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο με προηγούμενη δουλειά; «Τότε στην περίοδο των Βασιλιάδων είχε τελειώσει η πρώτη σεζόν μ’ ένα τροχαίο ατύχημα που είχα εγώ με τον Λεωνίδα τον συμπρωταγωνιστή μου (που τον υποδυόταν ο Πάνος Βλάχος) κι υπήρχε το σασπένς και η αγωνία του εάν ζούμε ή όχι. Εκείνο το καλοκαίρι, όλοι με ρωτάγανε πέθανες, πέθανες; Έχεις πεθάνει; Πέρασα ένα καλοκαίρι που όλοι με ρώταγαν αν ζω ή αν πέθανα; Τώρα, ουσιαστικά αυτό που μου λένε, είναι ας τα παιδιά να ζήσουν τον έρωτα τους, τι ανακατεύεσαι κτλ.. Το κοινό επειδή έχει ολοκληρωμένη γνώση της πλοκής και δεν είναι όπως η Όλγα που έχει μεμονωμένη γνώση για το τι συμβαίνει, θεωρεί ότι είμαι υπερβολική και απλώς δεν μπορεί να μπει στη θέση της Όλγας και να καταλάβει ότι λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι αυτοί που γνωρίζουν εάν υπάρχει πραγματική απειλή για την κόρη της ή όχι. Γι’ αυτό υπάρχει κι αυτή η “επίθεση”».

Έχοντας μεγαλώσει σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, αυτό που ξέρω είναι ότι για το παιδί η απόλυτη προσήλωση της μαμάς σ’ αυτό, σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά και με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί στην πραγματικότητα τα παιδιά δε θέλουν μόνο αγάπη, αλλά κυρίως θέλουν αφοσίωση.

Αν βρισκόμασταν πίσω από τις κάμερες των γυρισμάτων τι θα βλέπαμε εκεί; Η Κατερίνα δεν κρύβει ότι υπάρχει το άγχος και η πίεση του χρόνου, όπως άλλωστε σ’ όλες τις δουλειές, αλλά πλέον οι σχέσεις των πρωταγωνιστών έχουν δέσει και λειτουργούν περισσότερο οικογενειακά: «Σίγουρα υπάρχει το άγχος του χρόνου γιατί πλέον εργαζόμαστε περισσότερες ώρες την εβδομάδα και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερη δουλειά για τους ηθοποιούς. Πέραν αυτού, δουλεύουμε μαζί κάτι λιγότερο από χρόνο, επομένως έχουμε βρει τους ρυθμούς μας σε προσωπικό επίπεδο, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οι σχέσεις είναι πιο δεμένες και όλο αυτό λειτουργεί κάπως πιο οικογενειακά. Είναι σίγουρα πολύ θετικό γιατί περνάς πολύ χρόνο με τους συνεργάτες σου σε μια καθημερινή σειρά. Είναι σχεδόν το Α και το Ω για να απαλύνει την πίεση του χρόνου. Σε σχέση με τα γυρίσματα, αυτά είναι πολύωρα, τον χειμώνα είχε πολύ κρύο και ήταν και δύσκολα γι’ αυτόν τον λόγο. Τώρα που είναι Άνοιξη και έχει γλυκάνει ο καιρός, είναι μια απόλαυση. Ίσα ίσα είμαστε πολύ τυχεροί που αντί να είμαστε κλεισμένοι σε ένα στούντιο, αλλάζουμε εικόνες, παραστάσεις και κάνουμε γύρισμα στα λιβάδια».

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που συζητήθηκαν στη φετινή τηλεοπτική σεζόν ήταν και η είσοδος του Γιώργου Αγγελόπουλου στο Τατουάζ. Για την Κατερίνα η συνεργασία μαζί του είναι απολύτως επιτυχημένη σ’ όλα τα επίπεδα. Ποια θα είναι η εξέλιξη στη σχέση Όλγας – Στέφανου; «Μέχρι τώρα δεν ξέρω και εγώ πώς θα εξελιχθεί αυτή η σχέση. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια. Για μένα είναι πολύ λυτρωτικό πια το γεγονός ότι βλέπουμε τη συμμετοχή του και μπορεί ο καθένας να την κρίνει με δικά του κριτήρια. Ότι δε χρειάζεται η δική μου άποψη. Η δική μου άποψη είναι ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό».

Για μένα επιτυχία αφενός είναι το να ασχολείσαι επαγγελματικά μ’ αυτό που αγαπάς και να σου επιτρέπεται, να το κάνεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ

Όσοι έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο από το Τατουάζ, θα ξέρουν ότι η Κατερίνα υποδύεται την Όλγα. Μια μητέρα που ζει μαζί με την δίχρονη κόρη της Λήδα στα Μετέωρα. Μια γυναικά που θαυμάζεις για τη δύναμη της και τον τρόπο που παίρνει αποφάσεις και χειρίζεται τις καταστάσεις. Κι αυτό ακριβώς είναι που γοητεύει την Κατερίνα στον ρόλο της: «Είναι δυναμική, ανεξάρτητη, έχει αυτονομία, πυγμή, είναι μια γυναικά που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί στα Μετέωρα, σ’ ένα ειδυλλιακό σκηνικό από τη μία, αλλά από την άλλη χωρίς να έχει ουσιαστική βοήθεια κι αυτό από μόνο του νομίζω ότι είναι πολύ θαρραλέο». Παίρνω το θάρρος και της κάνω μια πολύ γενική και ευαίσθητη ερώτηση για το πόσο δύσκολο θεωρεί ότι είναι να μεγαλώνει μια μητέρα μόνη της το παιδί της και μου δίνει την πιο κατάλληλη απάντηση: «Εγώ δεν είμαι μαμά, οπότε δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο, αλλά έχοντας μεγαλώσει σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, αυτό που ξέρω είναι ότι για το παιδί η απόλυτη προσήλωση της μαμάς σ’ αυτό, σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά και με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί στην πραγματικότητα τα παιδιά δε θέλουν μόνο αγάπη, αλλά κυρίως θέλουν αφοσίωση». Πώς είναι η δουλειά με ένα μικρό κοριτσάκι στα γυρίσματα; «Η Τζουλιάνα είναι ένα κοριτσάκι πάρα πολύ γλυκό. Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και σίγουρα τώρα πια έχουμε βρει τους κωδικούς μεταξύ μας. Μόνο μια φορά στεναχωρήθηκα που είχε λίγο πυρετό και έπρεπε να κάνει κάποιες σκηνές και φοβήθηκα μήπως ταλαιπωρηθεί. Αλλά γενικά η μικρή έχει αρχίσει να περνάει καλά». Ξέρει αυτό που κάνει ότι είναι δουλειά; «Δεν έχω καταλάβει πώς το αντιλαμβάνεται, είναι σίγουρα όμως πολύ πειθαρχημένη. Τώρα πια δεν είμαστε άγνωστοι, είμαστε μαζί, η αγκαλιά μας, τα φιλιά μας, όλα. Επειδή και εγώ δεν είμαι μαμά είναι απίστευτα αναζωογονητικό να δουλεύεις μ’ ένα παιδί. Σου δίνει ενέργεια, σου δίνει μια γλύκα, έχει τρυφερότητα όλο αυτό. Είναι άλλη αίσθηση, δεν είναι σα να δουλεύεις με μια ηθοποιό, δεν είναι ηθοποιός είναι παιδάκι».

ΑΘΗΝΑ VS ΜΕΤΕΩΡΑ

Την ρωτάω αν θα άφηνε την Αθήνα για να ζήσει μόνιμα στα Μετέωρα ή σε οποιαδήποτε άλλη μικρή πόλη της Ελλάδας και μου απαντάει ότι: «Λόγω δουλειάς που αναγκαστικά το κέντρο της είναι η Αθήνα και ενίοτε η Θεσσαλονίκη, δε θα μπορούσα να το κάνω». Σ’ ένα υποθετικό σενάριο που δεν έκανε αυτήν τη δουλειά μου λέει ότι: «Δεν μου έχει δημιουργηθεί ακόμα η ανάγκη. Σίγουρα έχω την ανάγκη στις διακοπές να αλλάξω περιβάλλον και να πάω κάπου πολύ πιο ήσυχα από τη θορυβώδη Αθήνα, αλλά σε μόνιμη βάση όχι. Ίσως γιατί έχω μεγαλώσει και εδώ και έτσι έχω μάθει. Οπότε έχω βρει τον τρόπο, ξέρω τα μέρη στην Αθήνα που πραγματικά έχουν ησυχία και πραγματικά μπορείς να ηρεμήσεις. Γιατί αυτά τα μέρη υπάρχουνε». Τι είναι εκείνο που ξεχωρίζει στην Αθήνα; «Ότι έχει απίστευτη ποικιλία στα μέρη της, δηλαδή έχει βουνά που μπορείς να κάνεις βόλτα, θάλασσα που μπορείς να κάνεις μπάνιο, να περπατήσεις στην παραλία, έχει το κέντρο που έχει πολύ ωραία μέρη, αξιοθέατα, είναι τελείως διαφορετικός ο κόσμος που κυκλοφορεί. Γενικά είναι μια μεγαλούπολη και πέρα από τα κακά της μεγαλούπολης απολαμβάνω και τα θετικά, που είναι αυτά, αλλάζεις εικόνες, μέσα σε μίση ώρα μπορείς να πας σε εντελώς διαφορετικά τοπία και να ξεφύγει το μυαλό σου. Προσφέρεται και για πάρα πολλές επιλογές, αλλά και εκδρομές. Ένας που μένει στην Αθήνα μπορεί να δει απίστευτες παραστάσεις, σινεμά, πολιτισμικά γεγονότα, είναι μια πόλη πολύ ζωντανή».

Δεν μπορώ να πω ότι έχουν πάει όλες οι δουλειές που έχω κάνει σούπερ, δε λέω αυτό, λέω ότι το να μην έχει πάει κάτι απίστευτα καλά, δεν με έχει κάνει στην πραγματικότητα να στεναχωρηθώ πιο πολύ απ’ όσο θα έπρεπε, εφόσον εγώ έχω δώσει το 100% του εαυτού μου.

Αφήνω το κομμάτι που μιλάμε για την επιτυχία για το τέλος, γιατί είναι κι αυτά που κρατάω από τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τι σημαίνει επιτυχία για την Κατερίνα Γερονικολού; «Για μένα επιτυχία αφενός είναι το να ασχολείσαι επαγγελματικά μ’ αυτό που αγαπάς και να σου επιτρέπεται, να το κάνεις. Για μένα αυτό είναι επιτυχία. Αφού συμβαίνει αυτό, η μοναδική αποτυχία που δε θα συγχωρούσα στον εαυτό μου είναι να μη δίνομαι ολοκληρωτικά σε καθετί που αναλαμβάνω να φέρω εις πέρας. Οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το εμπορικό κομμάτι κτλ., σίγουρα με αφορά και θα ήθελα και εύχομαι να έχει επιτυχία, αλλά εφόσον εγώ το αγαπάω και μου αρέσει και γι’ αυτόν τον λόγο έχω πει ναι σε μια δουλειά και δίνομαι ολοκληρωτικά σε κάτι για μένα είναι επιτυχία». Στεναχωριέσαι όταν κάτι δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενες; «Είναι μια απογοήτευση αλλά δεν είναι στεναχώρια δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Όλα είναι μια ομαδική δουλειά και ούτως ή άλλως οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες είναι πάντα ομαδικές. Το πιστεύω απόλυτα αυτό. Και στην επιτυχία μοιράζεται όλο αυτό και η αποτυχία είναι επίσης ομαδική. Δεν μπορώ να πω ότι έχουν πάει όλες οι δουλειές που έχω κάνει σούπερ, δεν λέω αυτό, λέω ότι το να μην έχει πάει κάτι απίστευτα καλά, δε με έχει κάνει στην πραγματικότητα να στεναχωρηθώ πιο πολύ απ’ όσο θα έπρεπε, εφόσον εγώ έχω δώσει το 100% του εαυτού μου». 

Είσαι από τους ανθρώπους που όταν γίνεται κάτι και μπορεί να σε στεναχωρεί, λες ωραία τέλος αυτό πάμε παρακάτω ή το ξανασκέφτεσαι και μία και δύο φορές; «Όχι η ζωή συνεχίζεται και δεν προσκολλούμαι σε πράγματα τα οποία έχουν γίνει και δεν αλλάζουν. Μπορεί να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω, αν δεν αλλάζει προχωράω».

Κλείνουμε με μια ερώτηση που μάλλον θα θέλατε να κάνετε όλοι εσείς: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια; «Δεν το έχω σκεφτεί γιατί είμαι εντελώς παραδομένη στις βουλές της Βάνας Δημητρίου που υπογράφει το σενάριο. Είχα κάποιες απορίες στην αρχή όταν ξεκινήσαμε. Ήθελα να μάθω κάποια πράγματα πιο συγκεκριμένα, τώρα όμως, δεν μας αποκαλύπτει τίποτα. Λειτουργεί και σε εμάς σαν έκπληξη το τι συμβαίνει και εμείς παίζουμε μέχρι το σημείο που ξέρουμε και νομίζω ότι είναι πολύ σωστό αυτό για να υπάρχει έκπληξη και να είμαστε πάντα σε εγρήγορση».

0 replies on “Η Κατερίνα Γερονικολού μιλάει στο Men’s Arena”