Londrino/London: Flavours…of Portugal

Londrino/London

Londrino στα πορτογαλικά σημαίνει Λονδρέζος κι αυτό είναι το όνομα που επέλεξε ο Leandro Carreira για το πολυαναμενόμενο εστιατόριο που άνοιξε στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Τι κάνει το Londrino να ξεχωρίζει; Οι παραδόσεις κι οι γεύσεις που έφερε ο διάσημος chef από την πατρίδα του, την Πορτογαλία.

O Leandro Carreira γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Leiria της Πορτογαλίας. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των εστιατορίων της Λισαβόνας, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν τα ταξίδια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή για να καταλήξει στην πόλη που πλέον θεωρεί σπίτι του, το Λονδίνο. Την επιτυχημένη συνεργασία του Carreira με το βραβευμένο με Michelin,  Mugaritz έξω από το San Sebastian, ακολούθησε η δουλειά του στα Lyle’s, Koya και ο τίτλος του Head Chef στο Viajante του Nuno Mendes. Το Londrino, είναι η πορτογαλική λέξη για το Λονδίνο, είναι το αποκορύφωμα των γαστρονομικών επιρροών και του στυλ του Leandro.

Το Londrino το βρίσκει κανείς στο Snowsfields, σε απόσταση αναπνοής από τη Γέφυρα του Λονδίνου και προσφέρει στους επισκέπτες του δύο ξεχωριστούς χώρους εστίασης – ένα κομψό a la carte εστιατόριο κι ένα all-day wine bar για εκείνους που προτιμούν ελαφρύ τσιμπολόγημα παρέα με ένα ποτήρι κρασί.

Restaurant

Το εστιατόριο θα προσφέρει στο κοινό του ένα a la carte μενού εμπνευσμένο από τις γεύσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα της Πορτογαλίας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως το Clams Bulhão Pato με κόλιανδρο, χταπόδι με κόκκινη πιπεριά, ζεστή πατάτα με κρόκο αυγού και μουστάρδα, βόειο κρέας Maronesa και σκουμπρί με Savoy λάχανο και καπνιστό βούτυρο.

Londrino/London

Το μενού προσφέρει ποικιλία τυριών από τη Πορτογαλία, ενώ στα επιδόρπια βρίσκει κανείς πιάτα όπως brioche ψημένο στη σχάρα με sour caramel και φουντούκια, Requeijão με κρέμα λεμονιού και malt & vanilla βάφλα.

Επανάσταση στη γεύση:

Cured sea trout με αγριοράπανο και οξαλίδα

Londrino/London

Χταπόδι με κόκκινη πιπεριά

Londrino/London

Wine Bar

To all-day wine bar είναι ένας χώρος που διαθέτει συνολικά 30 θέσεις στο μπαρ και γύρω από το δωμάτιο. Αυτός ο no-reservation χώρος θα προσφέρει στους πελάτες εκτός από κρασί κι ορεκτικά όπως το Grilled Quail με Toffee Mayo και το Pão Doce με Lemon & Ibérico Ham, καθώς και μια ποικιλία σπάνιων πορτογαλικών τυριών και κρεάτων. Η Nathalie Rozencwajg έχει σχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους έτσι ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με τα πιάτα του Leandro.

Londrino/London

Η αισθητική του χώρου κομψή, αλλά ταυτόχρονα λειτουργική. Τα πορτογαλικά πλακάκια μας θυμίζουν τη γενέτειρα του σεφ, Leiria. Τα παράθυρα, ψηλά φτάνουν μέχρι το ταβάνι, για να κατακλύσουν με φως το Londrino, ενώ το καλοκαίρι ανοίγουν σε μια βεράντα, όπου μέχρι και 20 άτομα μπορούν να δειπνήσουν al fresco.

INFO!


Londrino
36 Snowsfields,
Southwark, London,
SE1 3SU
Τ.  020 3911 4949
E. [email protected]

Tags from the story
,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *