Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στη Γαλλία, το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Armani έδωσε αποκλειστικά στην ψηφιακή έκδοση της γαλλικής Vogue τη συνταγή του για το υπέροχο πιάτο του από σπαγγέτι με γαρίδες και χαβιάρι.
Ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή του βραβευμένου εστιατορίου Armani και του εξαιρετικού του σεφ Massimo Tringali για σπαγγέτι με γαρίδες και χαβιάρι Calvisius. Ένα ιταλικό πιάτο που μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.
Τα υλικά για 2 άτομα:
- 180 γρ. σπαγγέτι de Gragnano
- 10 μεγάλες κόκκινες γαρίδες
- Ζωμό ψαριού
- Λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Τσίλι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 10 φύλλα εστραγκόν
- Αλάτι
- Χαβιάρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις κόκκινες γαρίδες. Κρατάμε 2 στην άκρη για το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες σε κύβους.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και ρίχνουμε σε αυτό τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τσίλι και στη συνέχεια το λευκό κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από τον ζωμό ψαριού, καθώς και τα ψιλοκομμένα φύλλα του εστραγκόν.
- Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά ακόμη, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ψαριού και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν αφού σβήσουμε τη θερμοκρασία.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι. Προσέχουμε ώστε να γίνουν al dente.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ρίχνοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε τις γαρίδες που έχουμε αφήσει για τη γαρνιτούρα με λάδι και αλάτι.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας όσο είναι ακόμα ζεστά και τα γαρνίρουμε με τις γαρίδες και μια κουταλιά από χαβιάρι.
Διάβασε ακόμη για την εντυπωσιακή ανακαίνιση που έγινε στο Emporio Armani Caffè & Ristorante στο Μιλάνο.