14 πράγματα που πρέπει να έχει οραματιστεί ένας άνδρας για τη ζωή του

Ένας άνδρας μπορεί να έχει στερεότυπα αλλά να μην καταβάλλεται από τον αντίκτυπό τους, στο πως μπορεί να έχει φανταστεί τη ζωή του…Ο άνδρας γονιδιακά υπερέχει της γυναικείας φύσης γιατί καθίσταται δημιουργικός ακόμη και σε πιο προχωρημένη ωριμότητα, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δομή της υπάρχουσας κοινωνίας.

Γενναιόδωρα αλλά όχι κι ανενδοίαστα, ένας άνδρας που αξιώνει να βάζει ψηλά τον πήχη, οφείλει να οραματίζεται την καλύτερη εκδοχή της ζωής του, όσο σηκώνει το τσαγανό του και όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες, να κυνηγήσει αυτή την καλύτερη ζωή…

Καριέρα

Είτε είναι η φυσική συνέπεια καλών σπουδών -πράγμα το οποίο προσήκει στους μεγάλους στόχους- είτε όχι, ένας άνδρας θέτει την επαγγελματική επιτυχία σχεδόν πάντα, πρώτο στόχο ζωής. Το απόλυτο επαγγελματικό όραμα έχει μεγάλη δόση δύναμης, εξουσίας και ξεχειλίζει από το άρωμα του χρήματος. Δεν ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασίωση και στο ανεκπλήρωτο, αλλά ανάμεσα στο στόχο και στο προσδοκώμενο…Για τους περισσότερους ανεξαρτήτως φύλου, η επαγγελματική επιτυχία είναι συνώνυμο της επιτυχίας γενικά…

Φίλοι

Φίλοι και όραμα δεν είναι πάντα συμβατές έννοιες κι αυτό, γιατί οι πρώτοι έχουν μεγάλες συναισθηματικές προεκτάσεις. Κάποιοι κρατάνε από πολύ παλιά και συνδέονται με δεκάδες καλές ή κακές αναμνήσεις κι ατελείωτες φάσεις διασκέδασης. Οι άντρες δεν αλλάζουν εύκολα φίλους κι απολαμβάνουν το περιστασιακό χαρακτήρα της παρέας χωρίς να τα συγχέουν στο κεφάλι τους. Ο ιδανικός φίλος δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Είναι ο ήδη υπάρχων κολλητός, είναι παρών στα πάνω και στα κάτω, στις κραιπάλες, στις ιστορίες με τις γκόμενες, στο χωρισμό και στο bachelor, δεν μιλάει πολύ και δεν ρωτά πολλά…ακόμη κι όταν εξαφανίζεσαι.

Σχέση

Η τέλεια σχέση ενέχει στοιχείο οράματος μόνο σ’ ότι αφορά τα πολύ προσωπικά δεδομένα…πως εν ολίγοις οραματίζεται ο καθένας την ιδανική γυναίκα σύμφωνα με τα στάνταρ του. Ο κοινός τόπος όμως αφορά ένα θυελλώδες συναίσθημα, μια εξαιρετική επικοινωνία κι αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Ένα κοκτέιλ έλξης κι αντίθεσης που δημιουργεί μια σχέση αρκούντως ζωντανή αλλά καθόλου κουραστική. Πάνω απ’ όλα, η ιδεατή σχέση είναι αυθύπαρκτη κι απόλυτα υποκινούμενη από συναισθήματα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ μακριά από κοινωνικά κατάλοιπα και μικροαστικές εμμονές. Ίσως είναι και η μόνη περίπτωση όπου το απόλυτο του έρωτα, κάνει το όραμα προσβάσιμο.

Σεξ

Χωρίς πολλά λόγια, εκτός αν πρόκειται για το διαπροσωπικό κώδικα ή dirty talk, το σεξ είναι η πιο ανιδιοτελής προσφορά του κορμιού στην κατάκτηση της ηδονής. Το απόλυτο όραμα για το σεξ είναι απλά, το απόλυτο σεξ. Στις προεκτάσεις και στις ιδιαιτερότητες που αφορούν το κάθε μυαλό και την ευαρέσκεια του σώματος. Πολύ σεξ, καλό σεξ, έντονο, βρώμικο, περισσότερο ή λιγότερο συναισθηματικό, πληρωμένο με ή χωρίς όρια κι αναστολές, ένας άνδρας έχει όλη του σχεδόν τη ζωή να το απολαύσει και να κριθεί για το πόσο καλός είναι τελικά στο “κρεβάτι”.

Εικόνα

Το image δεν αφορά μόνο αυτούς που διάγουν δημόσιο βίο… Και σε μικρότερη κλίμακα ο σύγχρονος άνδρας που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει τόσο το “είναι” όσο και το “φαίνεσθαι”. Καλαίσθητα ρούχα, σωστά αξεσουάρ, αίσθηση του χώρου και του χρόνου, γνώση της κοινωνικής συμπεριφοράς και επίγνωση ότι οι ψευτοτσαμπουκάδες είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από το θάρρος, όπως αντίστοιχα η δουλοπρέπεια από την ευγένεια… Ο άνδρας που οραματίζεται την ιδανική εικόνα για τον εαυτό του, πάνω απ’ όλα οφείλει να ξέρει πως ο χρόνος είναι σύμμαχος.

Καλή υγεία

Η υγεία είναι η αρχή, στην καλά σωματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου. Όχι στην αποστειρωμένη ζωή κι όχι στην υπερβολή και νοσοφοβία. Κάθε άνθρωπος θέλει και ελπίζει στη μακροζωία. Check up, άθληση, σωστή διατροφή, σεξουαλική ζωή και τόσες “καταχρήσεις” ώστε απλά να αφυπνίζεται ο οργανισμός και όχι να ταλαιπωρείται. Είναι ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα, μετά τις ευχές για καλή υγεία.

Φυσική κατάσταση

Ο “σφίχτης” και ο αργόσχολος του γυμναστηρίου -πέρα το ότι θεωρούνται passe- απέχουν επικίνδυνα από την καλή φυσική κατάσταση. Ένας δημιουργικός και δυναμικός άνδρας πιθανότατα να αριστεύει σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων και να μην του επιτρέπει ο χρόνος του, να ξημεροβραδιάζεται κάτω από μπάρες με βάρη. Αυτό που επιτυγχάνει το αρχαιοελληνικό “νους υγιής εν σώματι υγιή”, είναι οι πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές συνολικής άσκησης, που αφορούν το μυαλό και τους μύες συγχρόνως. Σπορ όπως το σκουός ή το τένις είναι ιδανική άθληση, με αποτελέσματα που φανερά φτιάχνουν τη διάθεση αλλά και τη γυμνασμένη σας διάπλαση.

Αυτοκίνητο ή μηχανή

Το αυτοκίνητο ή η μηχανή δεν είναι ούτε γκομενοπαγίδα, ούτε προέκταση του ανδρισμού…είναι όμως σίγουρα προέκταση του ψυχισμού. Ανάλογα με τον χαρακτήρα και τα “ήθη”, ο κάθε άνδρας οραματίζεται το dream car της ζωής του, όχι για να κάνει φιγούρα αλλά για να έχει το δικό του προσωπικό παιχνίδι…”Big toys for big boys” κι έτσι δεν γερνάνε ποτέ…Σπορ, roadster, Gran Turismo, 4X4, ή μεγάλη Μπερλίνα, υπάρχει ένα που χαρίζει τόση συναισθηματική ικανοποίηση όσο και οδηγικές απολαύσεις …και σίγουρα πρέπει να αποκτηθεί.

 

Πολυτέλεια

Έστω και για λίγο, η βιωματική εμπειρία της πολυτέλειας αρκεί για να αφήσει ένα ανεξίτηλο ίχνος. Η πολυτέλεια δεν είναι απαραίτητα έννοια συνυφασμένη με υλικές απολαύσεις -χωρίς να αποκλείονται βέβαια- αλλά και με παραμέτρους που ο σύγχρονος άνδρας, οφείλει να χαρίσει στον εαυτό του. Ελεύθερος χρόνος, κλειστό κινητό, spa, απόδραση σ’ έναν ονειρικό προορισμό και κοπάνα από τη δουλειά… αρκούν για να οραματιστεί κανείς μια εφήμερη έστω ελευθερία. Για τις άλλες ώρες αρκούν οι Luxury διακοπές ή τα luxury items…

Αλητείες

Με τους κολλητούς, πάντα, στις πιο εξωφρενικές εκδοχές οριακά για να μην θεωρηθούν νομικά κολάσιμες πράξεις, ουσιαστικά για να μην είναι αποκυήματα της φαντασίας και του ανεκπλήρωτου και κυρίως απολαυστικά, για να αποτελούν μέρος της εμπειρικής ιδιοκτησίας ενός χορτάτου και καλοζωισμένου άνδρα.

Σπίτι

Στη θάλασσα ή σε βουνό, σε loft του ιστορικού κέντρου ή στα προάστια, με κήπο ή χωρίς, σε δύο επίπεδα ή ρετιρέ, art studio ή μεγάλο σπίτι πολλών τετραγωνικών… Ο άνδρας που διαθέτει αρχιτεκτονικές ανησυχίες ή που πολύ απλά εργένης ή όχι, θέλει να ζει σ’ ένα άνετο σπίτι, που να χωρά τα αγαπημένα του έπιπλα, τον projector για να βλέπει αγώνα ή την μαθηματικά οργανωμένη walk in closet για την made to measure γκαρνταρόμπα του…οραματίζεται το ιδανικό σπίτι.

Οικογένεια

Όταν το θελήσει αυτός… Γνωρίζει ότι η αγία οικογένεια υπάρχει μόνο σε ταινίες του Φελίν. Σίγουρα ωστόσο όταν το αποφασίσει να το κάνει θα είναι συνειδητά και κυρίως θα είναι μια ενδυναμωτική ένεση στη πίεση της καθημερινότητας με πολλά παιδικά χαμόγελα και ερωτική ισορροπία στη συντροφικότητα… Κι ο χορτάτος άνδρας ξέρει πως να κυνηγήσει αυτό το συγκεκριμένο όραμα…

Ομάδα

Απλά και μετρημένα…Η ομαδάρα, στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, στο Champions League κι οι καλύτερες μεταγραφές μόνο για την αγαπημένη του 11άδα.

Ιδέα

Ένας καλύτερος κόσμος. Με περισσότερη αισθητική, με ωραίες γυναίκες και αντικειμενικές προκλήσεις, με συνθήκες άμιλλας και πάνω απ’ όλα με ανδρική μπέσα…

0 replies on “14 πράγματα που πρέπει να έχει οραματιστεί ένας άνδρας για τη ζωή του”