Τα νέα μοντέλα της Breguet για το 2020

Τα νέα της μοντέλα για το 2020 παρουσιάζει η Breguet, η οποία επαναδημιουργεί τα δύο εμβληματικά μοντέλα της Classique συλλογής, το 7137 και το 7337, αλλά και το Marine Tourbillon Équation Marchante 5887.

Πιο συγκεκριμένα, η Breguet δημιουργεί νέα εμφάνιση για δύο εμβληματικά μοντέλα της Classique συλλογής, το 7137 και το 7337. Τα νέα αυτά μοντέλα διατίθενται σε ροζ χρυσό, και σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή σε λευκόχρυσο, με μπλε καντράν. Μια ανάγλυφη σελήνη στον έναστρο ουρανό προσδίδει μια νέα διάσταση στην ένδειξη της φάσης της σελήνης.

Στα καντράν, και στα δύο νέα μοντέλα για φέτος, οι παραλλαγές των μοτίβων διαφοροποιούν τις ζώνες ανάγνωσης με εκλεπτυσμένη απλότητα. Δείκτες open-tipped και λατινικοί αριθμοί εξασφαλίζουν εύκολη αναγνωσιμότητα, ενώ πιστή στις παραδόσεις της που ανάγονται στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, η Breguet προσθέτει στο καντράν μια μοναδική αρίθμηση του ρολογιού, συνοδεύοντάς τον από μια χαραγμένη μυστική υπογραφή. Τα μοντέλα Classique διαθέτουν λεπτή κάσα με πτυχώσεις στην κάθετη πλευρά. Το δερμάτινο λουρί από αλιγάτορα συγκρατεί καμπυλωτά το καρπό για περισσότερη άνεση, με τα δύο αυτά μοντέλα των 39 mm να υποστηρίζονται από έναν εξαιρετικά λεπτό μηχανισμό 502.3 με χρυσό ρότορα.

Breguet Classique 7137

Η παραδοσιακή τέχνη της χαρακτικής συναντά την απόλυτη έκφρασή της στη σειρά Classique. Μόλις δύο αιώνες πριν, οι τεχνίτες χρησιμοποιούσαν έναν περιστρεφόμενο τόρνο μηχανικής χάραξης για να δημιουργήσουν κυκλικά διακοσμητικά σχέδια ή μηχανές «ευθείας γραμμής» για γραμμικά σχέδια. Το μοντέλο Classique 7137 διαθέτει πλεκτό σχέδιο panier maillé στην ένδειξη αποθέματος ενέργειας, σχέδιο damier σκακιέρας στην ένδειξη της ημερομηνίας και ανάγλυφο σχέδιο clous de Paris για το κυρίως τμήμα του καντράν. Στη λευκόχρυση εκδοχή, το καντράν είναι σε μπλε χρώμα. Στη ροζ χρυσή εκδοχή, το χρώμα του καντράν δημιουργείται χρησιμοποιώντας πούδρα αργύρου και απαλό πινέλο.

Breguet Classique 7337

Το καντράν του μοντέλου Classique 7337 διαθέτει διακριτικά σχέδια: κυκλικό grain d’orge σχέδιο για την περίμετρο του καντράν των ωρών, σχέδιο damier σκακιέρας για το μικρότερο καντράν δευτερολέπτων και ανάγλυφο clous de Paris σχέδιο στο κέντρο. Η Breguet έχει επανασχεδιάσει τον χρυσό δίσκο που απεικονίζει τη σελήνη με γυαλιστερό ανάγλυφο και ματ αυλακώσεις. Οι ενδείξεις της ημέρας και της ημερομηνίας, θυμίζουν τα ιστορικά μοντέλα του Brand, όπως το ρολόι τσέπης No.3833.

Απ’ την άλλη πλευρά, το επόμενο νέο μοντέλο της Breguet, το Marine Tourbillon Équation Marchante 5887 συνδυάζει την τολμηρή και περιπετειώδη αισθητική που χαρακτήριζε πάντα τη σειρά Breguet Marine, συνοδευόμενη από έναν ιδιαίτερα περίτεχνο μηχανισμό και αριστοτεχνική δια χειρός διακόσμηση. Σήμερα βλέπουμε αυτό το μοντέλο σε ροζ χρυσό.

Το Marine 5887 συμπεριλαμβάνει, εκτός από τον τελευταίας γενιάς μηχανισμό tourbillon, ένα διηνεκές ημερολόγιο και μια ένδειξη εξίσωσης του χρόνου. Παράλληλα, η Breguet πραγματοποιεί μια ιστορική αναδρομή αναφορικά με το διορισμό του ιδρυτή της, το 1815, ως Horloger de la Marine Royale από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΗ’ της Γαλλίας, ο οποίος τον έχρισε με αυτόν τον τρόπο επίσημο ωρολογοποιό του Γαλλικού Ναυτικού.

Ένα κυματοειδές guilloche σχέδιο στο κέντρο στο καντράν αναδεικνύει τη σχέση της συλλογής Marine με τη θάλασσα. Στο καντράν, οι ανάγλυφοι λατινικοί αριθμοί και οι δείκτες σε σχήμα φεγγαριού, ξεχωρίσουν σε ροζ χρυσό. Το καπάκι της κάσας του ρολογιού διακοσμείται από την απεικόνιση μιας αρχαίας ναυαρχίδας του Γαλλικού Ναυτικού, το πλοίο Royal Louis, η οποία έχει χαραχτεί με το χέρι κατά μήκος των γεφυρών του μηχανισμού. Ολόκληρο το πλοίο εκτείνεται καλύπτοντας και τις τέσσερις γέφυρες ενώ περίτεχνες λεπτομέρειες ενώνουν τη μια γέφυρα με την άλλη. Ο ταλαντωτής είναι διακοσμημένος με ένα ανεμολόγιο χαραγμένο και αυτό με το χέρι. Ο πλατινένιος ρότορας, με μηχανική χάραξη και διακοσμημένος με το θρυλικό σύμβολο Breguet, επιτρέπει πλήρη και ανεμπόδιστη οπτική πρόσβαση στην τεχνική υπεροχή του μηχανισμού.

Το Marine Tourbillon Équation Marchante διαθέτει δύο λεπτοδείκτες, έναν παραδοσιακό λεπτοδείκτη και έναν δεύτερο λεπτοδείκτη που δείχνει απευθείας την ηλιακή ώρα. Στην καρδιά του μηχανισμού βρίσκεται ένα έκκεντρο τοποθετημένο πάνω σε έναν δίσκο σαπφείρου που ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή ανά έτος, αναπαριστώντας με ακρίβεια τον κύκλο της εξίσωσης του χρόνου. Χάρη σε αυτούς τους δύο λεπτοδείκτες, ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί με μια ματιά να διαβάσει την παραδοσιακή και την ηλιακή ώρα.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο μηχανισμός του μοντέλου Grande Complication βασίζεται στον εξαιρετικά λεπτό μηχανισμό tourbillon 581. Ο μηχανισμός tourbillon έχει επανασχεδιαστεί, με αποτέλεσμα η κίνηση του κλωβού να βασίζεται σε έναν περιφερειακό τροχό. Το νέο ρολόι διαθέτει καφέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και αγκράφα τριπλής αναδίπλωσης σε ροζ χρυσό.

breguet.com

Tags from the story
0 replies on “Τα νέα μοντέλα της Breguet για το 2020”