Σπάνιο Rolex Daytona πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

© Sotheby’s

Σπάνιο Rolex Daytona πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ και για την ακρίβεια έναντι 3.27 εκατ. δολαρίων, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε απ’ τον οίκο Sotheby’s, το Σάββατο 11 Ιουλίου, στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για το πιο ακριβό σύγχρονο Rollie που έχει πουληθεί ποτέ.

Αυτό το σπάνιο Rolex Cosmograph Daytona από πλατίνα, δημιουργήθηκε το 1999 και κατάφερε να πουληθεί κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s σε τιμή ρεκόρ και συγκεκριμένα στα 3.27 εκατ. δολάρια.

Το ρολόι με reference number 16516 κατάφερε να πουληθεί σε τιμή πολύ υψηλότερη από αυτή που υπολόγιζε ο οίκος δημοπρασιών, ενώ την ίδια ώρα κατάφερε να θέσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα νέο μοντέλο Rolex.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Selling for $3.27m, this @rolex Daytona “Zenith” in platinum is now the most expensive modern Rolex ever sold. More on HODINKEE.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hodinkee (@hodinkee) στις

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ακριβότερο Rolex που είχε πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία είναι το Rolex Daytona 6241 «Paul Newman», το οποίο άνηκε στον ηθοποιό και είχε πουληθεί για 17,8 εκατομμύρια δολάρια.

© Sotheby’s

Τέλος, σημειώνεται ότι το 16516 Daytona διαθέτει κίνηση Zenith και θεωρείται το μοναδικό Daytona από πλατίνα που το καντράν του είναι διακοσμημένο με πέτρα lapis lazuli.

Tags from the story
0 replies on “Σπάνιο Rolex Daytona πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ”