Παρουσιάζοντας το Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven L.E. SRPJ79

Η Seiko τιμά τα 70 χρόνια προβολής του Ultraseven, ενός spin-off της τηλεοπτικής ομώνυμης σειράς, με την δημιουργία ενός επετειακού μοντέλου

Η σειρά Seiko 5 Sports είναι ίσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες συλλογές του Ιαπωνικού brand. Με τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών, παρέχει ένα ευρύ φάσμα τιμών στους λάτρεις της μάρκας διατηρώντας μία ουσιαστική ισορροπία μεταξύ ποιότητας-τιμής.

Η Seiko εντάσσει φέτος στη συλλογή μία επετειακή limited edition έκδοση αφιερωμένη στο Ultraseven που είναι ένα spin-off της εμβληματικής τηλεοπτικής σειράς Ultraman. Ντυμένο στα επίσημα χρώματα του Ultra Guard, το Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79 αποτίει φόρο τιμής στο καλτ σόου και στα 55 χρόνια Ultraseven.

Το Ultraman, και τα πολλά του spin-offs, συμπεριλαμβανομένου του Ultraseven, προέρχονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και προβλήθηκαν στην ιαπωνική τηλεόραση για πολλά χρόνια. Ακόμη και σήμερα, ο χαρακτήρας της δημοφιλούς σειράς παραμένει δημοφιλής στην ιαπωνική κουλτούρα και όχι μόνο. Το Ultraseven προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1967, πριν δηλαδή από 55 ολόκληρα χρόνια.

Η Seiko χρησιμοποιεί τα χρώματα των στολών της Ultra Guard Terrestrial Defense Force για αυτό το ιδιαίτερο ρολόι, με κάσα διαμέτρου 42,5χιλ. Το μεταλλικό φινίρισμα του καντράν δημιουργεί ένα λαμπερό sunray ασημί χρώμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την μαύρη καταδυτική στεφάνη και τις σκούρες ενδείξεις. Οι δείκτες ώρας και λεπτών φέρουν ελαφρύ μαύρο περίγραμμα και έντονο Lumibrite, για εύκολη αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι, ενώ ο κεντρικός δείκτης δευτερολέπτων διαθέτει κόκκινη άκρη, χαρακτηριστικό χρώμα της στολής του ήρωα. Το μοντέλο ολοκληρώνεται με μεγάλη ένδειξη μέρας-ημερομηνίας και κρύσταλλο hardlex στο μπροστά και πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό βρίσκεται ο μηχανισμός Seiko Caliber 4R36 με power reserve 41 ωρών, γνωστός από προηγούμενες εκδόσεις της συλλογής Seiko 5 Sports. Ο μηχανισμός είναι ορατός από το κρύσταλλο στο πίσω μέρος της κάσας που είναι διακοσμημένο με την μορφή του Ultraman σε κόκκινο και λευκό χρώμα.

Το Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79 συνοδεύεται από nylon λουράκι στα χρώματα της στολής του Ultra Guard, με την φράση «Terrestrial Defense Force» γραμμένη στη λευκή κεντρική γραμμή. Παρουσιάζεται σε κουτί ειδικής έκδοσης και περιορίζεται σε 3.400 τεμάχια. 

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του ρολογιού στην αγορά είναι 450€.

Η διάθεσή του στην ελληνική αγορά αναμένεται από τον Ιανουάριο του 2023, στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο καταστημάτων.

RIST Hellas: Αποκλειστικός αντιπρόσωπος SEIKO στην Ελλάδα & Εξουσιοδοτημένο Service Center, τηλ. 2310 511 413, www.rist.gr   

Bρείτε το εδώ:

www.seikowatches.com

0 replies on “Παρουσιάζοντας το Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven L.E. SRPJ79”