Η πρωτοποριακή συνεργασία της Hublot και της Nespresso

Η Hublot και η Nespresso, δύο ελβετικά brands, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα εξαιρετικό έργο: τη δημιουργία ενός ρολογιού Big Bang που βασίζεται στην ανακύκλωση. Αυτό το ρολόι είναι το πρώτο που κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένες κάψουλες αλουμινίου Nespresso και κατακάθι καφέ.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Second Life της τα τελευταία επτά χρόνια, η Nespresso συνεργάστηκε με διάσημες ελβετικές μάρκες για τη δημιουργία νέων προϊόντων από χρησιμοποιημένες κάψουλες αλουμινίου. Το Big Bang Unico Nespresso Origin, το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Hublot και της Nespresso, μοιράζεται τις αξίες της καινοτομίας, της αριστείας και της βιωσιμότητας.

Ιδρύθηκε το 1980, η Hublot είναι γνωστή για την Art of Fusion, αναπτύσσοντας νέα υλικά και τοποθετώντας το καουτσούκ στην καρδιά της βιομηχανίας ωρολογοποιίας. Και, από το 1986, η Nespresso όχι μόνο έφερε επανάσταση στην Art of Coffee με το σύστημα μερίδων που συνδυάζει τέλεια την ακρίβεια με μια αξέχαστη γεύση, αλλά έχει προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη αξία με το σύστημα ανακύκλωσής της, που σχεδιάστηκε το 1991, που διαχωρίζει το αλουμίνιο από τον καφέ, επιτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση κάθε κάψουλας. Και έτσι μια κάψουλα καφέ μπορεί τώρα να γίνει ρολόι.

Αυτή είναι μια παγκόσμια πρωτιά: το πρωτοποριακό πνεύμα της Hublot και της Nespresso έχει μετατρέψει τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ από τις κάψουλες σε λουριά ρολογιών. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο συντηγμένο με τις κάψουλες αλουμινίου γίνεται η θήκη, η στεφάνη, η κορώνα και η ώθηση.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου συνεργασία, που σηματοδοτείται από το εμβληματικό «N» της Nespresso που είναι χαραγμένο στο στέμμα και το εμβληματικό χρώμα της – ένα νεύμα στην κάψουλα Master Origins Peru Organic. Η πυκνότητα των δύο υλικών αναμειγνύεται επιδέξια για να εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα του προϊόντος. Η θήκη 42 mm του Big Bang Unico Nespresso Origin είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, εκ του οποίου το 28% προέρχεται από κάψουλες καφέ Nespresso, ανοδιωμένο σε ζωηρό πράσινο, στη συνέχεια σατινέ φινίρισμα και γυαλισμένο.

Η κορώνα και η ώθηση υποβάλλονται στην ίδια επεξεργασία. Το κάτω μέρος της θήκης και το δοχείο είναι κατασκευασμένα από Eco-Titanium (ανακυκλωμένο τιτάνιο). Η πόρπη από τιτάνιο του ελαστικού ιμάντα, με το διακοσμητικό καπάκι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, και η αθλητική πόρπη του ιμάντα Velcro είναι επίσης στο ίδιο πράσινο ανοδιωμένο χρώμα.

Το Big Bang Unico Nespresso Origin παίρνει τα ανακυκλωμένα κατακάθια καφέ από τις κάψουλες Nespresso και εφαρμόζει τη μαγεία του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστήματος εναλλάξιμου ιμάντα One Click της Hublot σε αυτά. Για τη δημιουργία του ελαστικού ιμάντα, η Hublot εξισορρόπησε επιδέξια την αναλογία κάθε συστατικού για να πετύχει το τέλειο χρώμα και ποιότητα. Για τον υφασμάτινο ιμάντα, η Hublot έχει συνεργαστεί με τη SingTex, έναν από τους συνεργάτες της Nespresso που χρησιμοποιούσε ήδη ανακυκλωμένο κατακάθι καφέ για να παράγει ένα ύφασμα που ονομάζεται Scafé.

Αυτό το 100% ανακυκλωμένο ύφασμα (αποτελούμενο από 5% κόκκους καφέ και 95% ανακυκλωμένο πολυεστέρα) χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για την κατασκευή ενός ιμάντα ρολογιού. Μια λεπτή ισορροπία, για να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα του βραχιολιού, το οποίο επίσης βλέπει το λαστιχένιο λουράκι να συνδυάζει 4,1% υπολείμματα καφέ, 8,2% ανακυκλωμένο λευκό καουτσούκ και τη συνηθισμένη φόρμουλα Hublot.

Stacked from 5 images. Method=B (R=7,S=5)

Χρειάστηκε η Hublot έναν ολόκληρο χρόνο Έρευνας και Ανάπτυξης, σε στενή συνεργασία με τη Nespresso, για να επιτύχει τελικά την τέλεια αρμονία χρωμάτων μεταξύ επτά διαφορετικών υλικών που συνθέτουν το ρολόι, από τη θήκη του μέχρι τους ιμάντες του (ανοδιωμένο αλουμίνιο, το βερνίκι στο καντράν και τους δείκτες, το αυτοκόλλητο με το λογότυπο Hublot στο γυαλί, το καουτσούκ του ιμάντα και το ύφασμα, τη φόδρα και την ταινία με γάντζο και βρόχο του ιμάντα Velcro) και για να διασφαλιστεί ότι αυτή η ομοιομορφία χρώματος θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Αυτό είναι ένα συμβολικό ρολόι: δημιουργώντας το Big Bang Unico Nespresso Origin, η Hublot και η Nespresso απέδειξαν ότι είναι δυνατό να προστεθεί αξία στις ανακυκλωμένες πρώτες ύλες – και ότι η κυκλικότητα δεν έχει όρια.

Stacked from 30 images. Method=B (R=7,S=5)

Μια άλλη πρώτη: το Big Bang Unico Nespresso Origin θα έρθει στη θήκη Hublot Greenbox, μια ολοκαίνουργια θήκη που αναπτύχθηκε από αυτόν τον κατασκευαστή ωρολογοποιίας που θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις συλλογές ρολογιών του στο μέλλον.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα επαναχρησιμοποιημένο αντικείμενο, με το 98% του αφαιρούμενου εσωτερικού του να είναι κατασκευασμένο από φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλωμένα εξαρτήματα. Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υφάσματα, πλαστικά νήματα και PET, καθώς και από ανακυκλωμένο χαρτί και χαρτόνι που φέρουν οικολογικό σήμα. Για τη συνεργασία με τη Nespresso, η θήκη Hublot Greenbox είναι ειδικά διακοσμημένη με τα λογότυπα των δύο εμπορικών σημάτων, τοποθετημένα με κατακάθι καφέ.
«Το Big Bang Unico Nespresso Origin είναι ένα ρολόι που γεννήθηκε από μια στενή συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης προϊόντων της Nespresso και της Hublot, δύο πρωτοπόρων ελβετικών εμπορικών σημάτων, που ιδρύθηκαν και οι δύο τη δεκαετία του 1980.

Stacked from 30 images. Method=B (R=8,S=4)

Αυτό είναι ένα ρολόι που προσφέρει τρεις παγκόσμιες πρωτιές: ένα σύμβολο των άπειρων δυνατοτήτων για upcycling: Big Bang από το ανακυκλωμένο αλουμίνιο των καψουλών καφέ Nespresso. το πρώτο ρολόι με λουράκι από καουτσούκ που περιέχει 4,1% ανακυκλωμένο κατακάθι καφέ από κάψουλες Nespresso και 8,2% ανακυκλωμένο καουτσούκ.

Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης χρειάστηκαν έναν ολόκληρο χρόνο για να επιτύχουν την ομοιομορφία του χρώματος των επτά διαφορετικών υλικών του ρολογιού, να βρουν τη σωστή ισορροπία των συστατικών και να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές ποιότητας και αντοχής σε όλα τα εξαρτήματα του προϊόντος».

0 replies on “Η πρωτοποριακή συνεργασία της Hublot και της Nespresso”