Aston Martin Residences: O νέος οικιστικός πύργος στο Downtown Waterfront στο Μαϊάμι

Τον περασμένο μήνα έγινε η επίσημη τελετή ολοκλήρωσης του Aston Martin Residences, ενός νέου οικιστικού πύργου στο Downtown Waterfront του Μαϊάμι. Μια συνεργασία μεταξύ της G&G Business Developments, του Rodolfo Miani της αργεντίνικης εταιρείας BMA Architects και της ομάδας σχεδιασμού της Aston Martin, ο πύργος 66 ορόφων αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022. Οι εσωτερικές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν σύντομα επί τόπου, συμπεριλαμβανομένου του βασικού Aston Στοιχεία σχεδιασμένα από τον Martin και διαμερίσματα που έχουν παραγγελθεί από την ομάδα σχεδιασμού της Aston Martin.

«Είναι απλά εκπληκτικό – δεν υπάρχει τίποτα για να το περιγράψω», λέει ο Marek Reichman, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Aston Martin. Ο Reichman είναι φρέσκος από μια εντυπωσιακή ξενάγηση στο «άκρο των ανώτερων επιπέδων» του εργοταξίου. Η θέα είναι από τις καλύτερες της πόλης. «Όταν προσδιορίσαμε τον ιστότοπο, ξέραμε ότι είχαμε κάτι ξεχωριστό», λέει ο Germán Coto, Διευθύνων Σύμβουλος της G&G.

«Το συζητήσαμε με τους αρχιτέκτονές μας και είπαμε ότι θέλαμε να προσθέσουμε ένα άλλο επίπεδο σχεδιασμού στο έργο». Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία αυτοκινήτων μπαίνει στον αρχιτεκτονικό χώρο. Το Μαϊάμι φιλοξενεί ήδη τον Πύργο σχεδιασμού Porsche 2016 στο Sunny Isles και υπάρχουν επίσης σχέδια για έναν πύργο με το σήμα Bentley στην ίδια περιοχή, με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2023.Ο Ιταλός πλοίαρχος της αυτοκινητοβιομηχανίας Pininfarina έχει επεκτείνει σημαντικά το τμήμα αρχιτεκτονικής του στο τα τελευταία χρόνια, με πολιτιστικά και οικιστικά έργα στο όνομά του.

Όμως ο Reichman τονίζει ότι η εμπλοκή της Aston Martin δεν είναι απλώς μια άσκηση επωνυμίας. Αν και ο Coto παραδέχεται ότι δεν ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την Aston Martin στην αρχή του έργου, όταν συνάντησε τον Reichman για πρώτη φορά ένιωσε ότι ήταν σε ασφαλή χέρια. «Εμπιστευόμαστε περισσότερο στους ανθρώπους παρά στις εταιρείες», λέει. «Είναι μια σχέση ειλικρίνειας και ακεραιότητας», επιβεβαιώνει ο Reichman.

Οι ευγενικές καμπύλες του πύργου των 816 ποδιών δεν έχουν τόση σχέση με τις γραμμές των σπορ αυτοκινήτων της Aston Martin. Αντίθετα, η συνάφεια είναι με την ανάπτυξη της αναλογίας και της κομψότητας της μάρκας. Με την πρόσοψη της προκυμαίας να καμπυλώνεται απαλά σαν πανί, το κτίριο χτίζεται σύμφωνα με σχολαστικές ανοχές και περιβαλλοντικούς κανονισμούς σε ένα μέρος του κόσμου όπου η αρχιτεκτονική υπόκειται σε διαρκώς αυξανόμενο έλεγχο.

Παρόλα αυτά, το Residences εξακολουθεί να ξεχωρίζει ανάμεσα σε ένα σωρό νέους πύργους. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη δραματική εγκοπή στον 55ο όροφο, όπου υπάρχει μια μεγάλη βεράντα που ανοίγει από το γυμναστήριο και το σπα των κατοίκων, που στεγάζει την εξωτερική πισίνα υπερχείλισης. Πάνω από αυτό το κατάστρωμα φαίνονται τα επίπεδα του ρετιρέ, που υψώνονται σαν μια εντελώς ξεχωριστή κατασκευή. Η καμπυλωτή πρόσοψη βρίσκεται στην κορυφή ενός πλαισίου από γλυπτά δοκάρια από σκυρόδεμα, δίνοντας σε κάθε όροφο έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα.

«Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο πιο μοναδικά γίνονται τα διαμερίσματα», λέει ο Reichman. Το ρετιρέ Triplex ανώτατου επιπέδου έχει προβλεπόμενη τιμή 50 εκατ.$. Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης θα πάρει τα κλειδιά ενός από τα μόλις 24 Aston Martin Vulcans που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το supercar του 2015 μόνο για πίστα αξίζει συντηρητικά πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια από μόνο του. Θα υπάρχει επίσης μια «Συλλογή Υπογραφών» διαμερισμάτων σχεδιασμένα από την Aston Martin, καθένα από τα οποία θα παρέχεται με επιλογή Aston Martin DB11 ή DBX.

«Στον σχεδιασμό αυτοκινήτων, καταλαβαίνω τη σχέση μεταξύ ενός μοντέλου κλίμακας και ενός πλήρους μεγέθους. Αλλά με τα Residences, απλά δεν θα έχετε πραγματικά τον αντίκτυπο μέχρι να δείτε το τελικό κτίριο.» Ο Coto τονίζει τη στενή σχέση με το σχεδιαστικό DNA της Aston Martin και ενώ αυτή η χαριτωμένη κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ως περισσότερο αυτοκινητιστικό παρά ως αρχιτεκτονική, είναι ο σχεδιασμός της λεπτομέρειας όπου τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. «Δεν θα πιστεύατε ότι τα χιλιοστά πρέπει να έχουν σημασία σε ένα κτίριο», λέει ο Reichman. Μόλις εξετάσαμε τα χερούλια των θυρών και πώς συνδυάζονται οι δερμάτινες ραφές και οι δερμάτινες λεπτομέρειες.» Οι ανθρακονήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης εκτενώς για εξαρτήματα και έπιπλα, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία της Aston Martin στην εργασία με το υλικό.

«Το Μαϊάμι είναι μια πολύ κοσμοπολίτικη πόλη», λέει ο Coto. «Η τοποθεσία σίγουρα φέρνει κάτι επιπλέον στο έργο».

«Είναι ξεκάθαρα μια πόλη που μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάτι τέτοιο», συμφωνεί ο Reichman. Επί του παρόντος, ο δεύτερος ψηλότερος πύργος του Μαϊάμι, ο 300 Biscayne Boulevard Way θα είναι επίσης η πιο προσεκτικά ελεγμένη κατασκευή που έχει δει ποτέ η πόλη.

0 replies on “Aston Martin Residences: O νέος οικιστικός πύργος στο Downtown Waterfront στο Μαϊάμι”