Μια μικρή Ιαπωνία στην καρδιά της Βαρσοβίας από το Studio Organic

Το διαμέρισμα με έκταση άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων ευνοεί την ατμόσφαιρα της δημιουργικής σκέψης και ζει στο πνεύμα της αργής ζωής. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού δημιουργούνται από αναφορές στην ιαπωνική αισθητική, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τον καλύτερο ευρωπαϊκό σχεδιασμό.

 

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Βαρσοβία. Το ζευγάρι που ζούσε εκεί αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειρηνικό καταφύγιο σε αυτό, το οποίο θα τους επέτρεπε να ξεκουραστούν από τον θόρυβο της πόλης. Αυτό ανατέθηκε στο design duo Studio Organic. Έτσι, λοιπόν, στο εσωτερικό του περιβάλλεται από βεράντα και πράσινη βλάστηση στην οροφή του σπιτιού – μια πραγματική όαση στην οποία η βιασύνη της πόλης δεν γίνεται αισθητή και ο χρόνος φαίνεται να πηγαίνει πιο αργά.

Ολόκληρος ο χώρος είναι ανοιχτός, ο οποίος δίνει έμφαση στα δωμάτια του διαμερίσματος. Αυτή η εντύπωση εντείνεται επίσης από το ύψος του διαμερίσματος, το οποίο είναι περίπου 3,5 μέτρα. Το ιδιωτικό τμήμα του διαμερίσματος (ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο) βρίσκεται σε έναν κεντρικό κύβο, ο οποίος είναι μερικώς προστατευμένος από τοίχους -ξύλινες σχάρες. Η ζώνη ημέρας αποτελείται από μια κουζίνα με εκτεθειμένη επιφάνεια εργασίας, μια τραπεζαρία με καθρέφτη σχεδιασμένη από τον Oskar Zięta και μια περιοχή longue με διακοσμητικό φούρνο.

Οι Aga Kobus και Grzegorz Goworek από το Studio Organic αντλούν έμπνευση από το ταξίδι τους στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χώροι που δημιουργούν δεν είναι μόνο αντανάκλαση της φιλοσοφίας και της αντίληψης του χώρου ως συνεκτικού συνόλου, αλλά μάλλον μια μεταφορά του. Το έργο μοιάζει με ένα περίπλοκο παζλ στο οποίο το φως, τα φυτά και ο συνδυασμός χρωμάτων και υφών έχουν μεγαλύτερη σημασία. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που είχε επιρροή σε αυτό το έργο ήταν το πάθος του Aga για τη γιόγκα. Αυτό το εσωτερικό αναδεικνύει τις υποθέσεις της αρχαίας πρακτικής-αρμονική και ισορροπημένη, απλή και εκλεπτυσμένη ταυτόχρονα.

Η προσοχή δίνεται στη λεπτομέρεια. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με γύψο που ήταν ειδικά παλαιωμένο. Αυτό είναι ένα τέλειο υπόβαθρο για έργα ζωγραφικής του Tomek Baran. Η καρδιά του σπιτιού είναι η ζώνη ημέρας γεμάτη με τον καλύτερο ευρωπαϊκό σχεδιασμό. Οι διαμορφωμένοι καναπέδες Desiree και Sabba Italia δημιουργούν χώρο για να χαλαρώσετε. Οι κωνικοί λαμπτήρες Wästberg, ιδανικοί για ψηλά δωμάτια, προσθέτουν περισσότερο χαρακτήρα στο εσωτερικό. Το δάπεδο είναι διακοσμημένο με χειροποίητο χαλί Dama από την Poliform και ολόκληρος ο χώρος συμπληρώνεται από κλασικές καρέκλες Carl Hansen & Søn και παραδοσιακές πολυθρόνες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του διαμερίσματος είναι το τζάμι, χάρη στο οποίο το εσωτερικό coresponds με το περιβάλλον. Το σαλόνι ανοίγει σε μια προσχηματική βεράντα γεμάτη με διακοσμητικά χόρτα σε φυσικά Atelier Verkant γλάστρες, και προσεκτικά κομμένα θάμνους.

Πηγή: Amazing Architecture

0 replies on “Μια μικρή Ιαπωνία στην καρδιά της Βαρσοβίας από το Studio Organic”