Η υπέροχη Villa Caeli στην καταπράσινη Θάσο από τους Ark4Lab

Στον κόλπο του Πρίνου, στο νησί της Θάσου, μπορείτε να βρείτε τη βίλα Caeli 200 μέτρα από τη θάλασσα. Το κτίριο αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, με γραμμικό άξονα. Με αυτόν τον τρόπο ο σχηματισμός όγκου μεταδίδει τις διαφορετικές λειτουργίες του χώρου. Στο ισόγειο υπάρχουν το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα στη μία πλευρά του άξονα, ενώ οι δύο ξενώνες και ένα μπάνιο χαρακτηρίζονται με ευκρίνεια στην άλλη πλευρά.

Τα μεγάλα ανοίγματα σε συνδυασμό με την ολίσθηση του δαπέδου του εσωτερικού μέχρι την υπαίθρια τραπεζαρία ενώνουν την εσωτερική ζωή του σπιτιού με την εξωτερική φύση. Ως αποτέλεσμα, το ισόγειο της βίλας γίνεται αντιληπτό από τον επισκέπτη ως ένας φωτεινός και διάφανος χώρος σε έναν συνεχή διάλογο με τον κήπο και την πισίνα.

Στον πρώτο όροφο υπάρχει το κυρίως υπνοδωμάτιο με μπάνιο και δωμάτιο-ντουλάπα. Όπως και πριν, σε αυτό το επίπεδο τα όρια εσωτερικού-εξωτερικού ξεθωριάζουν και υπογραμμίζεται η σχέση του κτιρίου με τη φύση γύρω του. Οι καθαρές μίνιμαλ γραμμές του σχεδιασμού σε συνδυασμό με τον πλούτο του περιβάλλοντος δημιουργούν έναν χώρο γαλήνης.

Η χρήση της πέτρας, του νερού, των μεγάλων παραθύρων και του λευκού χρώματος χρησιμοποιούνται με τρόπο που αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με σαφήνεια και γλυκύτητα. Στο εσωτερικό, γήινες αποχρώσεις, ομοιόμορφες καθαρές επιφάνειες και χειροποίητα αντικείμενα διαμορφώνουν την προσωπικότητα του χώρου διατηρώντας ανέπαφη την απλότητά του. Η βίλα Caeli είναι μέρος μιας ομάδας βιλών που αναπτύχθηκαν με υψηλά πρότυπα και ακριβείς αρχιτεκτονικές χειρονομίες. Η εξέλιξη αυτή σκοπεύει να δημιουργήσει μια σύγχρονη αισθητική διαβίωσης στο Βόρειο Αιγαίο.

Tags from the story
, ,
0 replies on “Η υπέροχη Villa Caeli στην καταπράσινη Θάσο από τους Ark4Lab”