Ένα σπίτι στη Σταμάτα εμπνευσμένο από τον Κύβο του Ρούμπικ

Το κάθε νέο στεγαστικό έργο μοιάζει σαν να είναι μια νέα σχέση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε νέα σχέση συνοδεύεται από μοναδικές εμπειρίες και προκλήσεις. Η κύρια πρόκληση αυτή τη φορά ήταν πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να εξελιχθεί μέσα από την άφθονη χρήση τολμηρών χρωμάτων.

Τώρα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο ιδιοκτήτης είναι ένας νεαρός άνδρας που μόλις ετοιμάζεται να ξεκινήσει το οικογενειακό του όνειρο, η αγαπημένη του ταινία είναι το “Star Wars” και το αγαπημένο του παιχνίδι είναι ο” Κύβος του Ρούμπικ”, επομένως μια χρωματική παλέτα του λευκού, μπλε, πράσινου, κόκκινου, κίτρινου και πορτοκαλί (χρώματα του Ρούμπικ), έχουν επιλεγεί προσεκτικά.

Ο χώρος του καθιστικού γίνεται λευκός, και τα δύο υπνοδωμάτια είναι βαμμένα με πράσινο και κίτρινο χρώμα, το μπάνιο είναι καλυμμένο με έντονα κόκκινα πλακάκια και μπλε λεπτομέρειες – έπιπλα, είναι προσεκτικά διάσπαρτα σε όλο το σπίτι.

Είναι σαν ο αρχιτέκτονας να αποφάσισε να ξεκινήσει έναν χρωματικό «πόλεμο» με το κυρίαρχο διάχυτο πορτοκαλί χρώμα. Το σπίτι γίνεται προσωπική εμπειρία, σωματικά και συναισθηματικά. Το αποτέλεσμα είναι μια δραματική αρχιτεκτονική εμπειρία που ευχαριστεί το βλέμμα του παιχνιδιάρικου ιδιοκτήτη καθώς δημιουργεί ένα κομψό ιδιότροπο σπίτι που θα φιλοξενήσει τον δικό του γαλαξία ηρώων.

0 replies on “Ένα σπίτι στη Σταμάτα εμπνευσμένο από τον Κύβο του Ρούμπικ”