Οι ανδρικές συλλογές που ξεχώρισαν στην «Phygital» Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο
© Ermenegildo Zegna

Phygital = physical + digital ή αλλιώς φυσικά και ψηφιακά είναι ο τρόπος που παρουσιάστηκαν οι ανδρικές συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφιακής Εβδομάδας Μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο απ’ τις 14 έως τις 17 Ιουλίου.

Λόγω της πανδημίας, φέτος η ανδρική Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο μετατράπηκε σε μια ψηφιακή Εβδομάδα μόδας, όπου οι διάσημοι οίκοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις νέες τους συλλογές με επιδείξεις που απαιτούν φυσική παρουσία και περιορισμένο αριθμό καλεσμένων -ή ακόμα και χωρίς καθόλου κοινό-, ή να επιλέξουν να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους σε μορφή εξολοκλήρου digital, με φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και συνεντεύξεις και πλούσιο υλικό απ’ τα παρασκήνια. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι οίκοι μόδας που επέλεξαν να παρουσιάσουν στο κοινό τις συλλογές τους και με τους δυο τρόπους: φυσικά και ψηφιακά.

Ακολουθούν οι 5 ανδρικές συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 που ξεχώρισαν στην «Phygital» Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο:

Prada

Για τη συλλογή της για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, η οποία είναι και η τελευταία της Miuccia Prada πριν την έναρξη της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τον Raf Simons, η σχεδιάστρια ζήτησε από 5 “image-makers” να βάλουν τη δική τους πινελιά. Το αποτέλεσμα είναι η επίδειξη «The Show That Never Happened» να αποτελείται από 5 κεφάλαια, τα οποία έχουν γυριστεί υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια των Terence Nance, Joanna Piotrowska, Martine Syms, Juergen Teller και Willy Vanderperre.

Gucci

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου, Alessandro Michele, παρουσίασε τη συλλογή του με τίτλο «Epilogue», το τελευταίο κεφάλαιο της «Τριλογίας της Αγάπης» που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο στην τελευταία Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης 12 ωρών (!) που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo Sacchetti στη Ρώμη, παρουσιάστηκαν εκτός απ’ τη συλλογή η οποία ήταν εμπνευσμένη απ’ τη δεκαετία του ’70, τα παρασκήνια και όλη η διαδικασία για τη δημιουργία των ενδυμάτων, των επιδείξεων κτλ.

Ermenegildo Zegna

Εδώ έχουμε μια επίδειξη με φυσική παρουσία, η οποία όμως παρουσιάστηκε αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Η επίδειξη Ermenegildo Zegna XXX για το Καλοκαίρι 2021 γυρίστηκε στο ονειρικό σκηνικό του Oasi Zegna, το ίδιο μέρος όπου παίρνουν μορφή τα υφάσματα αλλά και ξεκίνησε ο ιταλικός οίκος μόδας, στο Trivero στην Ιταλία. Ένας φόρος τιμής στα 110 χρόνια του οίκου, η επιστροφή στις ρίζες του και μια συλλογή εμπνευσμένη απ’ τη φύση.

Dolce & Gabbana

Με φυσική παρουσία πραγματοποιήθηκε και το show των Dolce & Gabbana, το οποίο είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η επίδειξη έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Humanitas στο Μιλάνο, με το οποίο οι Dolce & Gabbana συνεργάζονται υποστηρίζοντας την επιστημονική έρευνα κατά του κορονοϊού. Η συλλογή ήταν μια πραγματική ωδή στο «dolce vita» και ήταν εμπνευσμένη απ’ τη διακόσμηση του ξενοδοχείου Parco Dei Principi, σχεδιασμένο το 1960 απ’ τον Gio Ponti.

Philipp Plein

Με ένα βίντεο με τίτλο «“FASHION IS DEAD” The Future is Now!», επέλεξε ο Philipp Plein να παρουσιάσει τη συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, στο οποίο ο ίδιος ο σχεδιαστής φοράει και μας δείχνει τις νέες του δημιουργίες.

Tags from the story
0 replies on “Οι ανδρικές συλλογές που ξεχώρισαν στην «Phygital» Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο”