Ένα εμβληματικό Air Jordan επιστρέφει για τα Χριστούγεννα

Δεν θα ήταν η περίοδος των διακοπών χωρίς την πολυαναμενόμενη άφιξη του Air Jordan 11. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια τώρα, είναι κάτι σαν βασικό στοιχείο του ημερολογίου των sneaker: το 11 παραμένει ανάμεσα στις πιο αγαπημένες και πολυπόθητες αγορές Jordan όλων των εποχών. Φέτος δεν διαφέρει – εκτός από τον τρόπο που είναι μια ασυνήθιστα μεγάλη υπόθεση: για πρώτη φορά μετά από πάνω από μια δεκαετία, το αγαπημένο χρώμα “Cool Grey” επιστρέφει…

Για τους μη μυημένους, το Air Jordan 11 μπορεί να είναι η κορωνίδα της θητείας του θρυλικού σχεδιαστή Tinker Hatfield με τη σειρά Air Jordan – το βάζουμε στο νούμερο τρία στην τεράστια κατάταξη των Js. Φορώντας ένα βαλλιστικό νάιλον πλέγμα στο επάνω μέρος και τονισμένο από μια εμβληματική λωρίδα από λουστρίνι, ήταν το παπούτσι που φόρεσε ο Michael Jordan κατά την επιστροφή του στο ΝΒΑ μετά από δύο χρόνια αποχώρησης (και ίσως πιο αξιοσημείωτο, στον αγώνα του με τους Monstars στην ταινία Space Jam).

Καθώς ο θρύλος του παπουτσιού μεγάλωνε, η Jordan Brand ξεκίνησε αυτό που θα γινόταν ετήσια παράδοση το 2009. Ενώ ο αριθμός των 11 είχε πέσει γύρω από τις προηγούμενες περιόδους διακοπών, το 2009 είδε την ετήσια πτώση να γίνεται επίσημη, με ένα ρετρό χρώμα του “Space Jam”. (Αυτό ήταν επίσης το πρώτο 11 ρετρό που κυκλοφόρησε στις γιορτές, εννέα χρόνια πριν).

Το μοτίβο θα παρέμενε το ίδιο με τα χρόνια. Ενώ περιστασιακά παρουσιάζονταν νέοι χρωματισμοί (η φετινή χρωματική επιτυχία «Animal Instinct» SNKRS το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών), ήταν εδώ και πολύ καιρό η μοναδική εποχή του χρόνου που κυκλοφορούν τα κλασικά 11. Στο παρελθόν, η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτές τις σταγόνες έγινε διαβόητη, ειδικά τα χρόνια που προηγήθηκαν της ψηφιακής εποχής των αγορών αθλητικών παπουτσιών. Το κύμα κορυφώθηκε το 2011 όταν η εορταστική κυκλοφορία του κλασικού χρώματος “Concord” προκάλεσε χάος σε όλη τη χώρα.

Αυτές τις μέρες, όμως, υπάρχουν περισσότερα από αρκετά 11 για να περάσετε. Η Jordan Brand κυκλοφορεί εκατομμύρια ζευγάρια για τις εκπτώσεις των εορτών, σπάζοντας τακτικά τα δικά της ρεκόρ πωλήσεων. Τα παπούτσια είναι διαθέσιμα μέσω της SNKRS, καθώς και μέσω των αλυσίδων λιανικής και της τοπικής σας μπουτίκ αθλητικών παπουτσιών.

Και αυτή τη γιορτινή περίοδο σημειώνεται η πρώτη πτώση του “Cool Grey” 11 από το 2010. Είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής ενσάρκωση των 11 εκτός της αρχικής σύνθεσης, μια καθαρή και απλή εμφάνιση σε έντονο ουδέτερο γκρι. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001, εισήγαγε ένα νέο πρότυπο χρώμα για τη σειρά Jordan. Το επόμενο έτος είδε το Air Jordan 9 να έχει παρόμοια γκρίζα επεξεργασία, με τα 4 και 3 να ακολουθούν το 2004 και το 2006, αντίστοιχα. Το 11, ωστόσο, έχει ρετρό μόνο μία φορά από την αρχική του κυκλοφορία, πολύ πίσω το 2010 – αν και μια χαμηλή απόδοση του σχεδίου και του χρώματος έπεσε το 2018.

Αυτό το “Cool Grey” 11 αντικαθιστά το βαλλιστικό πλέγμα με αστάρι απόδοσης με ένα σταθερό δέρμα nubuck και είναι το πρώτο ρετρό χρώματος που διαθέτει την τυπική πλέον παγωμένη μπλε σόλα (που φαίνεται υπέροχη, αλλά βοηθά επίσης στην πρόληψη του πρόωρου κιτρίνισμα). Είναι δεμένο με αυτή την κλασική λωρίδα λουστρίνι σε πιο σκούρα απόχρωση γκρι και τραγανά λευκά κορδόνια. Αν θέλετε ένα ζευγάρι, μην χάσετε την πτώση. Εάν η ιστορία είναι κάποιος δείκτης, μπορεί να μην τα ξαναδούμε για πολύ, πολύ καιρό.

Το Air Jordan 11 “Cool Grey” κυκλοφορεί στις 11 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. ET μέσω SNKRS και εμπόρων λιανικής σε όλη τη χώρα.

0 replies on “Ένα εμβληματικό Air Jordan επιστρέφει για τα Χριστούγεννα”