Omega: Το νέο Seamaster Aqua Terra Worldtimer 2023

Τρία νέα ρολόγια για να χρονομετρήσετε τον κόσμο

Το ρολόι που κατασκευάστηκε για να παρακολουθεί κάθε ζώνη ώρας στον πλανήτη συνεχίζει να κερδίζει δυναμική σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, το Seamaster Aqua Terra Worldtimer της OMEGA έχει αυξηθεί σταθερά σε δημοτικότητα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα ρολόι που προτιμούν οι διεθνείς ταξιδιώτες και οι παθιασμένοι συλλέκτες.

Τώρα, η OMEGA επεκτείνει τη συλλογή Worldtimer για να συμπεριλάβει τρία νέα μοντέλα: μια έκδοση τιτανίου με καντράν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με εκτομή από ακτίνες λέιζερ (laser ablation) και δύο εντυπωσιακές επιλογές από ανοξείδωτο ατσάλι. 

Εκτός από τις κεραμικές στεφάνες που είναι ανθεκτικές στις γρατσουνιές, και τα τρία ρολόγια έχουν το εξής πολύ ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό: τη μοναδική οθόνη Worldtimer. Στο κέντρο του καντράν, η OMEGA έχει δημιουργήσει μια εικόνα της Γης, όπως φαίνεται από πάνω από το Βόρειο Πόλο, με τις ηπείρους και τα χρώματα κατασκευασμένα με εκτομή ακτίνων λέιζερ σε μια επιφάνεια τιτανίου βαθμού 5. Αν και είναι αδύνατο να το δει κανείς με γυμνό μάτι, ολόκληρο αυτό το παρατηρητήριο στο ρολόι είναι θολωτό, για να μιμηθεί την καμπυλότητα της Γης. Γύρω από τον τοπογραφικό χάρτη υπάρχει μια 24ωρη ένδειξη η οποία περιβάλλεται από γυαλί εσαλίτη και είναι χωρισμένη σε τμήματα νύχτας και ημέρας.    

Η γενέτειρα της OMEGA, η BIENNE της Ελβετίας, είναι ένας από τους πολλούς παγκόσμιους προορισμούς που περιστρέφονται γύρω από κάθε καντράν και τον εξωτερικό δακτύλιό του. Όλα τα τοπωνύμια, με εξαίρεση τη βρετανική πρωτεύουσα, είναι χρυσαφί. Η λέξη LONDON είναι με κόκκινο χρώμα για να τονίσει τη Μέση Ώρα Γκρίνουιτς, πιο επίσημα γνωστή πλέον ως Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC). 

Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της OMEGA, κ. Raynald Aeschlimann, τα νέα ρολόγια είναι καινοτόμα και αποτελούν πηγή έμπνευσης. «Στην OMEGA, είμαστε υπερήφανοι για το πρωτοποριακό μας πνεύμα και τα ρολόγια αυτά είναι σαν μια έκκληση για δράση. Τολμήστε! Ανακαλύψτε τον κόσμο! Τα καντράν είναι έργα τέχνης, που προκαλούν μια αίσθηση δέους και περιπέτειας. Επιπλέον, υπάρχει μια τεχνολογία αιχμής πίσω από τα εκπληκτικά αυτά καντράν. Είναι όμορφα, ευχάριστα στη χρήση και τη λειτουργία και αποτελούν γνήσια συλλεκτικά αντικείμενα.» 

 

Το Titanium Worldtimer

Με τολμηρή και σπορ εμφάνιση, το 43 mm Worldtimer από ελαφρύ και ανθεκτικό στη διάβρωση τιτάνιο είναι το απόλυτο statement κομμάτι. Σε αυτό το μοντέλο, η OMEGA κατασκεύασε ολόκληρο το μαύρο και γκρι καντράν, όπως και τα χρήματά του, με λέιζερ. Δεν υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία, εκτός από τη λέξη LONDON και ακόμη και εδώ το κόκκινο βερνίκι έχει εφαρμοστεί με το χέρι. Για να συμπληρώσει το σαγρέ καντράν, η OMEGA επέλεξε μια μαύρη ματ κεραμική στεφάνη και δείκτες και ενδείξεις σε μαύρη απόχρωση με λευκό Super-LumiNova που εκπέμπει μια μπλε λάμψη στο σκοτάδι. Το look ολοκληρώνεται με ένα ενσωματωμένο λουράκι από μαύρο ανάγλυφο καουτσούκ με γκρι ραφές, έναν πρόσθετο διακοσμητικό κρίκο από σαγρέ τιτάνιο βαθμού 2 και κούμπωμα τιτανίου βαθμού 2.

Δύο επιλογές από ατσάλι

Ένα μοντέλο που προσφέρεται σε δύο επιλογές στυλ από ανοξείδωτο ατσάλι ιδανικό για τους κοσμοπολίτες που προτιμούν το κλασικό. Η μία με ασορτί μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και κούμπωμα πεταλούδα και η άλλη με ενσωματωμένο πράσινο λουράκι από καουτσούκ με γκρι ραφές, πρόσθετο διακοσμητικό κρίκο από γυαλιστερό ατσάλι και γυαλιστερό-σαγρέ κάλυμμα πάνω από κούμπωμα.

Κάθε μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι 43 mm διαθέτει ντεγκραντέ καντράν PVD σε πράσινο χρώμα, που περιβάλλεται από γυαλιστερή-σαγρέ πράσινη κεραμική στεφάνη. Στο καντράν προσδίδουν λάμψη οι δείκτες και οι ενδείξεις σε χρυσό Moonshine™ 18Κ.   

Η κινητήρια δύναμη του Worldtimer 

Η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε νέο Seamaster Aqua Terra Worldtimer είναι ο μηχανισμός Co-Axial Master Chronometer Calibre 8938, ο οποίος πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ακρίβειας που απαιτούνται από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS). Κάθε ρολόι είναι επίσης κατάλληλο να χρησιμοποιείται σε βάθος, με αδιαβροχοποίηση έως τα 15 bar (150 m/500 ft).

0 replies on “Omega: Το νέο Seamaster Aqua Terra Worldtimer 2023”