ΙWC: Η αναβίωση του θρυλικού πρώτου Pilot’s Watch Chronograph 

Pilot's Watch Chronograph

Η ΙWC Schaffhausen λανσάρει ένα νέο μοντέλο Pilot’s Watch Chronograph βασισμένο στην αρχική σχεδίαση του 1994. Όπως και ο ιστορικός του πρόγονος, το ρολόι αυτό διαθέτει κλίμακα τετάρτου-δευτερολέπτων για τη μέτρηση μικρότερων χρονικών διαστημάτων καθώς και ορθογώνιους φωσφορίζοντες δείκτες. Το κλασικό αυτό μοντέλο συνοδεύεται από ένα πράσινο υφασμάτινο λουράκι.

Το 1994 η IWC παρουσίασε το πρώτο μηχανικό ρολόι Pilot’s Chronograph, reference 3706. Με το χαρακτηριστικό του καντράν που είναι εμπνευσμένο από τους πίνακες οργάνων, το μοντέλο αυτό κέρδισε πολύ γρήγορα πιστούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην επιτυχία των ρολογιών  Pilot’s.

Σήμερα, το κλασικό ρολόι επιστρέφει διατηρώντας σχεδόν την ίδια σχεδίαση: Το καντράν του Pilot’s Watch Chronograph είναι βασισμένο στην ιστορική πρωτότυπη σχεδίαση, ενώ παραμένει  εξίσου καινούργιο και σύγχρονο όσο ήταν και ο προκάτοχός του στην εποχή του. Αντίθετα με τα Pilot’s Watch Chronographs της τωρινής συλλογής, το ρολόι αυτό περιλαμβάνει κλίμακα τετάρτου-δευτερολέπτων για τη μέτρηση μικρότερων χρονικών διαστημάτων. Οι ορθογώνιοι δείκτες του έχουν περαστεί με ένα μπεζ φωσφορίζον υλικό, έτσι ώστε να είναι καλά ορατοί ακόμα και τη νύχτα. Τη σπορ σχεδίαση συμπληρώνει ένα υφασμάτινο λουράκι.

Ο συμπαγής μηχανισμός 79320 δίνει τη δυνατότητα στο ρολόι να χρησιμοποιηθεί ως χρονόμετρο για συνολική διάρκεια 12 ωρών. Τα λεπτά και οι ώρες εμφανίζονται στα δύο υπο-καντράν που βρίσκονται στις θέσεις 12 και 6. Επίσης, συμπεριλαμβάνει ενδείξεις μέρας και ημερομηνίας. Όπως σε όλα τα Pilot’s Watches, μια κάσα από μαλακό σίδηρο προστατεύει τον μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία, ενώ το γυαλί είναι πολύ καλά στερεωμένο ώστε να μην μπορεί να μετακινηθεί από τις απότομες πτώσεις της πίεσης μέσα στο cockpit.

www.iwc.com

Tags from the story
,
0 replies on “ΙWC: Η αναβίωση του θρυλικού πρώτου Pilot’s Watch Chronograph ”