Γιατί ίσως ήρθε η ώρα ν’ αγοράσεις ένα Apple Watch

Apple Watch Series 4
© Apple

Όταν το Apple Watch κυκλοφόρησε στην αγορά, δεν ήμασταν ακριβώς σίγουροι ποια είναι η θέση και η σκοπιμότητά του στη ζωή μας, αλλά όλα άλλαξαν όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 η Apple παρουσίασε το καλύτερο Apple Watch που έχει βγάλει μέχρι και σήμερα και δεν είναι άλλο από το Apple Watch Series 4.

Και δεν ήμασταν σίγουροι για ποιον λόγο άξιζε ν’ αγοράσουμε ένα ρολόι που κάνει ακριβώς ότι και ένα iPhone, στο οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό για την κατασκευή του. Ένα ρολόι που μας έδινε τη δυνατότητα να στέλνουμε μηνύματα, να παίρνουμε τηλέφωνο και να ενημερωνόμαστε για τη φυσική μας κατάσταση. Φυσικά, όλα αυτά είναι ωραία, αλλά σίγουρα μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά.

Παρόλα αυτά, όλα άλλαξαν όταν είδαμε για πρώτη φορά το Apple Watch Series 4, το πραγματικά αναβαθμισμένο ρολόι της Apple που αξίζει ν’ αγοράσεις. Για ποιους λόγους; Οι συντάκτες του περιοδικού GQ,  έχοντας φορέσει στον καρπό τους το ρολόι για τουλάχιστον τρεις μήνες σου εξηγούν…

Είναι πιο γρήγορο

Συγκριτικά με το πρώτο Apple Watch, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, το Apple Watch Series 4 είναι έτη φωτός πιο γρήγορο, ενώ είναι δύο φορές γρηγορότερο κι από το Series 3, χάρη στον νέο S4, τον 64-bit dual-core επεξεργαστή που διαθέτει. Την ίδια ώρα, η μπαταρία του διαρκεί μέχρι και 18 ώρες, ενώ δεν είναι απαραίτητο ν’ έχεις πάντα το κινητό στην τσέπη σου για να λειτουργεί. Η Siri είναι πιο γρήγορη και οι εφαρμογές κατεβαίνουν στο δευτερόλεπτο.

Η οθόνη είναι μεγαλύτερη

Πέρα από το design του ρολογιού, το οποίο είναι πραγματικά πανέμορφο, το Series 4 διαθέτει κατά 30% μεγαλύτερη οθόνη απ’ το προηγούμενο μοντέλο, ενώ είναι και πιο λεπτή. Πόση σημασία έχει αυτό; Μεγάλη! Η οθόνη του συγκεκριμένου μοντέλου το κάνει όχι μόνο ευανάγνωστο αλλά και λειτουργικό. Μπορούμε να διαβάζουμε τους αριθμούς και τα κείμενα με μεγαλύτερη σαφήνεια και να μη χρειάζεται να αλλάζουμε δέκα σελίδες προκειμένου να διαβάσουμε ένα άρθρο.

Είναι ένας γιατρός στον καρπό σου

Η Apple εστίασε γι’ αυτό το ρολόι στην υγεία και την ευεξία και παρουσίασε μερικές ιδιότητες πραγματικά πρωτοπόρες, που το καθιστούν πολλά περισσότερα από ένα απλό Fitbit. To Series 4 είναι σε θέση ν’ ανιχνεύει τυχόν προβλήματα στην υγεία μας και να μας ενημερώνει γι’ αυτά. Παρακολουθεί τους καρδιακούς μας παλμούς, ενώ μπορεί να αντιληφθεί εάν πέσαμε κι εάν δεν απαντήσουμε ότι είμαστε εντάξει με πρωτοβουλία δική του να κάνει κλήση έκτακτης ανάγκης.

Μετατρέπεται σε Walkie Talkie

Θυμάσαι όταν ήμασταν μικροί και τα walkie talkie δεν είχαν ακόμη αντικατασταθεί από smartphones; Τα walkie talkie επίστρέφουν και σε αντίθεση με πολλά έξυπνα ρολόγια στην αγορά, με τη νέα λειτουργία του watchOS 5 θα μπορείς ν’ επικοινωνείς με τον φίλο σου ασύρματα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

www.apple.com

Tags from the story
,
0 replies on “Γιατί ίσως ήρθε η ώρα ν’ αγοράσεις ένα Apple Watch”