D1 MILANO: Ήρθε στην Ελλάδα το επόμενο μεγάλο brand στην μόδα της ωρολογοποιίας

Η ιταλική φινέτσα της δεκαετίας του 1970, συναντά το σύγχρονο σχεδιασμό. 

Με καταγωγή από μια από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας, η D1 MILANO έφτασε στην  Ελλάδα με την premium συλλογή ρολογιών της που απευθύνονται τόσο σε άνδρες όσο και σε  γυναίκες.

Είναι το νεότερο επώνυμο brand που κατακτά τον κόσμο των ρολογιών. Ιδρύθηκε στο Μιλάνο  το 2013 από τον Dario Spallone, είναι ήδη παρόν στην ιταλική κατάταξη Forbes “30 Under 30” και  αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο δυναμικές και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο της  ωρολογοποιίας. 

Ο Dario Spallone σχεδίασε το brand ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου και  μέσα σε ένα χρόνο μπόρεσε να λειτουργήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του στη διάσημη  Design District του Ντουμπάι. Η εταιρεία έχει πλέον τα γραφεία της στο Μιλάνο, το Ντουμπάι και το  Χονγκ Κονγκ.  

Στόχος του brand είναι να κατασκευάσει υλικά υψηλής ποιότητας μέσω μιας σχολαστικής  φροντίδας στην έρευνα και ανάπτυξη υλικών, φινιρίσματος και επιχρωματισμού, συνδυάζοντάς τα  με λεπτομέρειες που αντιτίθενται στα καθιερωμένα. 

“Κάποιος που θα φορούσε το D1 MILANO είναι κουλ, παίζει με τους κανόνες, αλλά έχει μια  μοναδική λεπτομέρεια που τον κάνει να ξεχωρίζει.” λέει ο Spallone.

Η ελκυστικότητα ενός ρολογιού D1 MILANO έγκειται στη δεξιοτεχνία και την αισθητική του. 

Έχοντας ως έμπνευση τις καθαρές γραμμές και την όμορφη αισθητική της ιταλικής δεκαετίας  του 1970, ένα D1 Milano είναι το νέο απαραίτητο αξεσουάρ για όλες τις διεθνείς τάσεις. 

Το έργο της εταιρείας βασίζεται σε μια δομημένη και δυναμική διαδικασία παραγωγής, με στόχο  την αναζήτηση της μέγιστης δημιουργικότητας και των πιο ποιοτικών υλικών. Στη D1 MILANO  πιστεύουν στη δημιουργία εξαιρετικής ομορφιάς ρολογιών που ξεχωρίζουν για τον διαχρονικό τους  χαρακτήρα και βάζουν πάντα την ποιότητα πρώτη σε ό,τι κάνουν: προϊόν, περιεχόμενο, επικοινωνία  και εξυπηρέτηση πελατών. Η μάρκα διανέμεται σε 156 χώρες με καταστήματα που λειτουργούν  απευθείας σε μερικά από τα πιο γνωστά εμπορικά κέντρα παγκοσμίως και πάνω από 600 σημεία  πωλήσεων.

Η TimeCenter SA είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της D1 MILANO στην Ελλάδα και στη Κύπρο και  η πρώτη που φέρνει το διεθνές brand ρολογιών στην χώρα μας. 

Γνωρίστε παρακάτω κάποιες από τις πιο δημοφιλείς collection του brand:

SKELETON 

Ρολόι αναλογικό ανδρικό με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L με διάμετρο 41.5 mm, και ζαφείρι κρύσταλο με αντιανακλαστική επένδυση, σκελετός 3 επιπέδων,  See-Through καντράν και πίσω μέρος της κάσας, μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι 316L με κρυφό  κούμπωμα, αδιαβροχότητα, 50M- 5ΑΤΜ, μηχανισμός Seiko SII NH70-L, Αυτόματο.

H D1 Milano ανακαλύπτει εκ νέου την τολμηρή κορυφαία συλλογή Skeleton με 4 νέα ρολόγια που  δανείζονται χαρακτηριστικά από την δημιουργό collection, μαζί με διάφορες σχεδιαστικές βελτιώσεις για  να προκαλέσουν πιο κρυφές αντιθέσεις, να ενδώσουν στις εντυπωσιακές λεπτομέρειες και να αποκτήσουν  κορυφαία εφαρμογή.

Διατηρώντας τους συνδυασμούς του μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και του μαύρου λαστιχένιου ιμάντα,  η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι που περιβάλλει το καντράν παραμένει επίσης πιστή στην αρχική συλλογή:  κλασικό ασήμι και ματ gunmetal. Το βασικό ελκυστικό χαρακτηριστικό αυτών των ρολογιών δεν είναι άλλο  από το σκελετό τριών επιεπέδων, όλα φρεσκοφινιρισμένα με ματ GunMetal, που αποκαλύπτουν τον ιαπωνικό  μηχανισμό με 24 jewels, που κουρδίζεται αυτόματα, και είναι εμφανής επίσης μέσα από το διάφανο πίσω  μέρος της κάσας με χαραγμένο το D1 Milano λογότυπο στο ρότορα. Οι νέες προσθήκες είναι πλέον ικανές για  απόθεμα ισχύος 41 ωρών, ενώ ο μηχανισμός διατηρείται φορτισμένος από τις φυσικές κινήσεις του καρπού.

CHRONOGRAFO 

Ρολόι αναλογικό ανδρικό χρονογράφος με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L  

με διάμετρο 41.5 mm, και ζαφείρι κρύσταλο με αντιανακλαστική επένδυση, μπρασελέ από  ανοξείδωτο ατσάλι 316L με κρυφό κούμπωμα πεταλούδα, αδιαβροχότητα, 50M- 5ΑΤΜ,  μηχανισμός Seiko VK64, MECA-Quartz με fly-back, ένδειξη ημερομηνίας και ταχύμετρο.

Διατηρώντας τη φιλοσοφία του brand ανέπαφη, η D1 Milano ανέπτυξε ένα πλήρες remake του Cronografo,  που οδήγησε στην αντικατάσταση του πυρήνα του με τρεις ολοκαίνουργιες εκδόσεις. Παρουσιάζοντας το  Cronografo Restyling, αυτή η συλλογή στοχεύει να προσφέρει μια νέα ταυτότητα χάρη σε μια παλέτα που  κάνει statement, βελτιωμένο τύπο μηχανισμού και επανασχεδιασμένα στοιχεία καντράν και υποκαντράν που  ενσωματώνουν μοντέρνες / vintage εμπνεύσεις.

Διακρίνεται από περίπλοκα και vintage στοιχεία, σύμφωνη με την αισθητική των fan της ταχύτητας! Κάθε  ρολόι έχει επιμεληθεί πλήρως για να ταιριάζει με το απαιτούμενο επίπεδο ακρίβειας και λεπτομέρειας.  Η κλίμακα του ταχυμέτρου που περιβάλλει τον κύριο καντράν συναντά τον κόσμο του Motor Racing, σε  συνδυασμό με τα νέα κουμπιά σε σχήμα Τ που ανακαλούν μνήμες από χρονόμετρα αντίκες. Η καλύτερη  χρονομέτρηση επιτυγχάνεται τελικά χάρη σε ένα 20/100s δείκτη δυετερολέπτων, που τροφοδοτείται μέσω  του μηχανισμού Seiko VK64 Meca-Quartz που ενσωματώνει τη μηχανική πολυπλοκότητα μιας μονάδας  χρονογράφου Fly-Back. 

Πέρα από την έμφαση που δόθηκε σε τεχνικές βελτιώσεις, έγινε αναβάθμιση και στον χρωματισμό: κλασικό  ασπρόμαυρο ή έντονες αντιθέσεις που προκαλούνται μέσω ενός συνδυασμού μπλε και φωτεινού πορτοκαλί,  μαζί με ένα βρετανικό αγωνιστικό πράσινο και κίτρινο μείγμα. Κατασκευασμένο με την αρχική κάσα από  ανοξείδωτο ατσάλι 316L διαμέτρου 41,5 mm και το μπρασελέ κατασκευασμένο από μονό συμπαγή σύνδεσμο,  η στεφάνη και η πλάτη της θήκης έχουν ενισχυθεί με βαθύ βουρτσισμένο φινίρισμα και γυαλισμένες πλευρές. 

AUTOMATICO

Ρολόι αναλογικό ανδρικό με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L  

με διάμετρο 41.5 mm, και ζαφείρι κρύσταλο με αντιανακλαστική επένδυση, μπρασελέ από  ανοξείδωτο ατσάλι 316L με κρυφό κούμπωμα πεταλούδα, αδιαβροχότητα, 50M- 5ΑΤΜ,  μηχανισμός MIYOTA 9015, Αυτόματο με ένδειξη ημερομηνίας.

Η D1 Milano ανακαλύπτει εκ νέου την κλασική high-end συλλογή της, Automatico με ρολόγια που  ευθυγραμμίζονται με μια vintage πολυτελή αισθητική και συμπληρώνονται από κομψές αποχρώσεις, ζωντανές  αντιθέσεις και κομψές λεπτομέρειες. 

Οι βασικές αναβαθμίσεις της σχεδίασης περιλαμβάνουν μια πιο λεπτή κάσα πάχους 9,8 mm και νέα  καντράν που εφαρμόζονται με sunray φινίρισμα και επικαλυμμένα σε γυαλιστερό μαύρο, μπλε ή πράσινο,  παράλληλα με μια περιμετρική κλίμακα δευτερολέπτων σε λευκό. Συνολικά, αυτή η μεγαλύτερη προσοχή  στη λεπτομέρεια στοχεύει στο να προκαλέσει μια vintage αισθητική που συναντά μία νέα πολυτελεία, που  καλλιεργείται με νεανικό και φρέσκο τρόπο. 

Τροφοδοτείται από ένα νέο αυτόματο μηχανισμό Miyota 9015 με 24 jewels. Η κίνηση του μηχανισμού είναι  πλέον εμφανής μέσα από ένα διαφανές κάλυμμα στο πίσω μέρος της κάσας (ακολουθώντας το παράδειγμα  από τις premium εκδόσεις Skeleton), και διατηρείται έτσι φορτισμένη από τη φυσική κίνηση του καρπού και  επιτρέπει 42 ώρες μακράς διάρκειας απόθεμα ισχύος όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Και οι τρεις εκδόσεις  είναι τώρα εξοπλισμένες με ασημένια κάσα και βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι με βουρτσισμένο και  γυαλισμένο φινίρισμα και διατηρούν αντοχή στο νερό έως και 5 ATM.

DELTA 001

Ρολόι αναλογικό ανδρικό με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L

με διάμετρο 41.5 mm, και ζαφείρι κρύσταλο με αντιανακλαστική επένδυση, λουρί από ελαστικό
καουτσούκ, αδιαβροχότητα, 50M- 5ΑΤΜ, μηχανισμός Citizen Miyota GM17, Quartz.

ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Ο κόσμος της Πολεμικής Αεροπορίας εμπνέει μια νέα συλλογή με ολοκαίνουργιο σχήμα, που αφήνει υπαινιγμούς για τον χαρακτήρα, την ενέργεια και το τολμηρό πνεύμα των ρολογιών της. Το νέο Delta 001 φέρνει επανάσταση στο σχήμα D1 Milano με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L σε ένα στιβαρό σχέδιο και ένα ελαφρύ καντράν αμμοβολής με παλέτες υψηλής αντίθεσης ή μονόχρωμης (με μπλε, μαύρες ή πορτοκαλί λεπτομέρειες) που εφαρμόζονται σχολαστικά στο εσωτερικό κυκλικό πλαίσιο, χαραγμένο με τα λεπτά και στον δακτύλιο της κορώνας. Το ρολόι συνδυάζεται με λουράκι από φυσικό καουτσούκ που προσφέρει ανθεκτικότητα και ευελιξία στον καρπό του χρήστη, προσδίδοντας μία κομψή και άνετη εφαρμογή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: 

TIME CENTER Α.Ε. 

ΒΟΥΛΗΣ 14, ΑΘΗΝΑ 

Τηλ: 210 33 13 044, 210 32 35 933 

SHOWROOM: 

ΒΟΥΛΗΣ 16, ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 33 13 120

Tags from the story
,
0 replies on “D1 MILANO: Ήρθε στην Ελλάδα το επόμενο μεγάλο brand στην μόδα της ωρολογοποιίας”