Ένα «έξυπνο» scooter που θυμάται τις αγαπημένες σου διαδρομές!

«Έξυπνο» Scooter
© Dezeen

Η εταιρεία Layer συνεργάστηκε με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio για να σχεδιάσει ένα ηλεκτρικό scooter, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να σε πηγαίνει αυτόματα στις αγαπημένες σου διαδρομές και τους αγαπημένους σου προορισμούς!

Αυτό το «έξυπνο» scooter ονομάζεται Pal, ενώ η Layer το χαρακτηρίζει στην ιστοσελίδα της ως ένα “near-future concept”, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση λύσης για το αυξανόμενο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με το Dezeen.

Το Pal όπως αναφέρθηκε ήδη χρησιμοποιεί την έξυπνη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Nio, το σύστημα Nomi, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μαθαίνει τις διαδρομές του οδηγού του και τελικά μπορεί να τον μεταφέρει αυτόματα στον προορισμό του.

Μια ηλεκτρική μπαταρία τροφοδοτεί το scooter, το οποίο μπορεί να επαναφορτιστεί τόσο στο πορτμπαγκάζ οποιουδήποτε οχήματος Nio ή στο σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, εάν η μπαταρία τελειώσει κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, τότε μπορεί γρήγορα να τοποθετηθεί στο scooter μια καινούρια.

Θα αναρωτιέσαι πώς χρησιμοποιείς ένα τέτοιο scooter και η απάντηση είναι πολύ απλή. Το ελέγχεις μέσω ασύρματων ακουστικών bluetooth, ενώ το Pal μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Nomi μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό ή το smartwatch του χρήστη. Με αυτό τον τρόπο, το scooter μπορεί να απαντήσει σε φωνητικές διαταγές και ερωτήσεις του χρήστη, όπως να τον πάει στη δουλειά του, ποια είναι η καλύτερη διαδρομή ή πόση μπαταρία απομένει στο όχημα.

© Dezeen

Την ίδια στιγμή, αξεσουάρ όπως τσάντες μπορούν να συνδεθούν στο τιμόνι του Pal, ενώ αυτό διπλώνει προς τα κάτω, επιτρέποντας στον χρήστη του να το μεταφέρει με μεγαλύτερη ευκολία.

© Dezeen

Αυτό το «έξυπνο» scooter παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της φετινής Εβδομάδας Design του Μιλάνου (9-14 Απριλίου) και δυστυχώς είναι απλώς ένα πρωτότυπο και έτσι δεν γνωρίζουμε ούτε εάν θα είναι διαθέσιμο προς πώληση, αλλά ούτε και την τιμή του.

Tags from the story
, ,
0 replies on “Ένα «έξυπνο» scooter που θυμάται τις αγαπημένες σου διαδρομές!”