Το εμβληματικό Wrangler της Jeep συνεχίζει να κλέβει την παράσταση

Η ειδική έκδοση Jeep Wrangler 80th Anniversary – με εκλεπτυσμένο εσωτερικό και εξαιρετική ικανότητα εκτός δρόμου – είναι κατάλληλος δείκτης της ικανότητας της μάρκας να επιβιώνει και να ευδοκιμεί.

Το Jeep είναι ένα όχημα με αυτοσυνείδητο στυλ που κάνει μεγάλο μέρος της σύνδεσής του με ένα κομμάτι στρατιωτικού εξοπλισμού της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν θα μπορούσε να είναι πιο ασυνήθιστο με τη σύγχρονη εποχή. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο η Jeep επιβιώνει και μάλιστα ευδοκιμεί.

Ίσως η απόλυτη μάρκα butch, η προέλευση της Jeep χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, όταν η εταιρεία του John Willys, η Willys–Overland Motor Company, άρχισε να κατασκευάζει το αρχικό στρατιωτικό Jeep, μαζί με τη Ford και την αμερικανική εταιρεία Bantam (η οποία σχεδίασε επίσης τα πρωτότυπα). Περισσότερα από 650.000 από αυτά τα ελαφρά στρατιωτικά μέσα μεταφοράς κατασκευάστηκαν πριν από το τέλος του πολέμου. Ο Willys διατήρησε τη σχεδίαση και την τεχνολογία και προσπάθησε να μετατρέψει το Jeep σε καταναλωτικό όχημα.

Αυτό το μοντέλο είναι το JL, η τέταρτη γενιά του Wrangler. Πωλείται παράλληλα με το συμπαγές μοντέλο Renegade (διατίθεται επίσης ως υβριδικό) και το πιο συμβατικό SUV Compass. Η αγορά των ΗΠΑ έχει επίσης το Gladiator, μια έκδοση pick-up του Wrangler, και το σημαντικά μεγαλύτερο Grand Cherokee.

Το Wrangler έκανε το ντεμπούτο του το 2018, αλλά για το 2021 δημιουργήθηκε μια ειδική έκδοση για τον εορτασμό των 80 χρόνων από το αρχικό στρατιωτικό Jeep. Σε αυτήν την εποχή του παραμετρικού σχεδιασμού και της εξελιγμένης προσομοίωσης, δεν υπάρχει κανένας επίγειος λόγος για ένα προϊόν κινητικότητας να μοιάζει με το Jeep. Είναι μια βαθιά επινοημένη σχεδίαση, με εκτεθειμένους μεντεσέδες πόρτας, μεγάλα πλαστικά φτερά, μεγάλα ελαστικά με λαβή, ένα εκτεθειμένο roll bar και άλλες χρηστικές λεπτομέρειες.

Το πρακτικό τετράθυρο μοντέλο μπορεί να μην είναι πολύ ευρύχωρο, αλλά το εσωτερικό είναι καλά εξοπλισμένο, με πολλές αποθηκευτικές οπές και εξόδους ισχύος, ακόμη και με ένα κατάλληλο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών με οθόνη αφής. Αισθάνεται λίγο ακατέργαστο στο δρόμο και αυτά τα μεγάλα ελαστικά έχουν τη συνήθεια να περιπλανώνται, αλλά το επίπεδο παρμπρίζ, η εξαιρετική ορατότητα και τα άνετα καθίσματα το καθιστούν εξαιρετικό μέρος.

Θα αλλάξει ένα ηλεκτρικό τζιπ τον χαρακτήρα που έχει ήδη η κλασική μάρκα αυτοκινήτων; Δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα οκταετίας εκεί έξω. Αλλά αν η Jeep μπορεί να κρατήσει την ειλικρίνεια που κάνει τόσο καλά η Wrangler, θα επιβιώσει στην εποχή του ηλεκτρισμού. Ίσως μάλιστα να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο που γιορτάζει τον αιώνα του.

Tags from the story
,
0 replies on “Το εμβληματικό Wrangler της Jeep συνεχίζει να κλέβει την παράσταση”