Το σχέδιο ενός αρχιτέκτονα για ξενοδοχείο στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία

ξενοδοχείο στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία
© Hayri Atak Architectural Design Studio

Το σχέδιο ενός αρχιτέκτονα για ξενοδοχείο και πισίνα στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία είναι ίσως απ’ τα πιο εντυπωσιακά -και φιλόδοξα- που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Αλήθεια, εσύ θα έμενες σε ξενοδοχείο που έχει χτιστεί σε ύψος 604 μέτρων ή θα κολυμπούσες σε γυάλινη πισίνα που κρέμεται απ’ τον γκρεμό και κοιτάζει στο κενό;

Ο λόγος για το σχέδιο του τουρκικού αρχιτεκτονικού γραφείου Hayri Atak, το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα κι αφορά ένα νέο μοναδικό ξενοδοχείο που θα χτιστεί στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία. Κι ενώ το σχέδιο του ξενοδοχείου πραγματικά εντυπωσιάζει, αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η infinity πισίνα, η οποία θα κατασκευαστεί από γυάλινο θόλο.

To πεντάστερο ξενοδοχείο, αφού πρώτα εγκριθεί η κατασκευή του, αναμένεται να χτιστεί στον λόφο Preikestolen (Pulpit Rock), ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες και προσφέρει μοναδική θέα, καθώς τον συναντάμε στα 604 μέτρα πάνω απ’ τα φιόρδ στο Lysefjorden.

Στο τελευταίο επίπεδο του ξενοδοχείου, σε μια πλατφόρμα θέασης, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ασυναγώνιστη ομορφιά του τοπίου και της φύσης, ενώ στον κάτω όροφο τους περιμένει μια διάφανη πισίνα για τους τολμηρούς που όσο κάνουν το μπάνιο τους θα απολαμβάνουν ταυτόχρονα και τα φιόρδ.

© Hayri Atak Architectural Design Studio

«Το Pulpit Rock έχει υπάρξει για μένα εδώ και χρονιά, ένα απ’ τα πιο συναρπαστικά μέρη», ανέφερε ο αρχιτέκτονας Hayri Atak σε δηλώσεις του στο Business Insider, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι: «Μια μέρα μια φίλη μου, μου έστειλε φωτογραφίες που είχε τραβήξει απ’ τον λόφο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Νορβηγία. Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί ακριβώς πίσω απ’ το χείλος του γκρεμού. Παρόλο που δεν ήμουν εκεί, ένιωσα την αίσθηση της αδρεναλίνης του “να βρίσκεσαι στο χείλος του γκρεμού”. Στη συνέχεια, οραματίστηκα να ζω πάνω και πέρα απ’ αυτό».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι κατανοεί ότι η πισίνα μπορεί να μην είναι για όλους, ειδικά για όσους έχουν υψοφοβία.

© Hayri Atak Architectural Design Studio

Το ξενοδοχείο, που προς το παρόν δεν έχει ακόμη όνομα, όπως βλέπουμε απ’ τις φωτογραφίες θα έχει τρεις ορόφους, αλλά μόλις εννέα δωμάτια, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες του θα το απολαύσουν με την ηρεμία που του αρμόζει. Το ίδιο θα διαθέτει ακόμη lobby κι ένα εστιατόριο, που είμαστε σίγουροι ότι πολλοί θα θέλουν να το επισκεφτούν.

Τέλος, για όσους η ιδέα μιας πισίνας που κοιτάζει στο κενό τους έχει ήδη ενθουσιάσει, αξίζει ν’ υπενθυμίσουμε ότι αυτή προς το παρόν αποτελεί μόνο ένα concept κι εάν δεν εγκριθεί η κατασκευή του, θα παραμείνει μόνο μια ιδέα!

Tags from the story
0 replies on “Το σχέδιο ενός αρχιτέκτονα για ξενοδοχείο στο χείλος του γκρεμού στη Νορβηγία”