Σικελία: Οι λόγοι που πρέπει να την επισκεφτείς την Άνοιξη!

Σικελία
© Susan Wright/The New York Times

Η Σικελία το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, το νησί που κουβαλάει σε κάθε στενό του κομμάτια διαφορετικών πολιτισμών, το νησί που είναι ένα ανοιxτό μουσείο για τους τουρίστες, αλλά και τους ίδιους τους Ιταλούς που κάθε καλοκαίρι γεμίζουν τις παραλίες και τα γραφικά του σοκάκια.

Ωστόσο, η Σικελία, όπως και τα περισσότερα νησιά της Μεσογείου, είναι ιδανικότερο να τα επισκέπτεται κανείς την άνοιξη ή και το φθινόπωρο προκειμένου να αποφύγει την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, αλλά και τα μεγάλα κύματα τουριστών, που η αλήθεια είναι ότι δεν σε αφήνουν να ευχαριστηθείς κανένα μνημείο και καμία επίσκεψη στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς που έχεις επιλέξει.

Τη Σικελία επίσης την ξέρουμε από τις ταινίες όπως το Cinema Paradiso και φυσικά το The Godfather. Πόσοι δεν έχουν σκεφτεί να επισκεφτούν την πόλη των Corleone, αφού είδαν την ταινία; Την ταινία της οποίας τα περισσότερα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πανέμορφο Forzo d’Agro. Η άνοιξη είναι λοιπόν η καλύτερη ευκαιρία για να το κάνεις και να απολαύσεις την ιταλική πόλη με τους πολιτισμικούς θησαυρούς που κρύβει σε κάθε γωνιά της.

Παλέρμο

Ξεκινάμε με το Παλέρμο, την πρωτεύουσα του νησιού με τις χιλιάδες εκκλησίες και τις πλατείες γεμάτες κόσμο. Στο Παλέρμο, αυτό που ξεxωρίζει είναι σίγουρα η Καπέλα Παλατίνα, ο αφιερωμένος ναός στον Αγ. Πέτρο με τα βυζαντινά μωσαϊκά. Κοντά στο Παλέρμο, βρίσκεται η περίφημη Κεφαλού, διάσημη για τις παραλίες της και το κολύμπι με φόντο την πόλη.

© The Thinking Traveller

Συρακούσες

Στις Συρακούσες θα προτείναμε μια επίσκεψη στην αρχαία πόλη, την Ορτυγία, όπου ο ναός του Απόλλωνα είναι κτισμένος ακριβώς στην είσοδο της. Την ίδια στιγμή, στο κέντρο των Συρακουσών θα βρεις και το αρχαίο θέατρο, ενώ η πόλη είναι ιδιαίτερα γραφική με τα μικρά σοκάκια και τις μεγάλες πλατείες να μετατρέπονται σε μαγευτικά τοπία υπό το φως του ηλιοβασιλέματος.

Κεφαλού/© Jacek Dylag/Unsplash

Modica + Noto

Η Modica είναι μια πανέμορφη μπαρόκ πόλη περισσότερο γνωστή για τις σοκολάτες της. Εδώ θα βρεις σε κάθε γωνιά εργαστήρια και ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν τη σοκολάτα με βάση την τεχνική των Αζτέκων. Σε κοντινή απόσταση απ’ τη Modica, βρίσκεται το Noto, ένας ζωντανός πίνακας ζωγραφικής, με τα χρωματιστά palazzi και τις μπαρόκ εντυπωσιακές εκκλησίες που νιώθεις ότι σε μεταφέρουν στο σκηνικό κάποιας ταινίας. Είναι ένα ζωντανό καρτ ποστάλ και δεν γίνεται να πας έως τη Σικελία και να μην το επισκεφτείς.

© travel-sicily.it

Κατάνια

Στο βόρειο μέρος της Σικελίας, θα συναντήσεις τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, την Κατάνια. Το αρχαίο λιμάνι κάτω από την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, το οποίο μπορείς να ανέβεις κι από εκεί να απολαύσεις το στολίδι που δεν είναι άλλο από την Ταορμίνα. Η Κατάνια φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, αλλά και τους ασπρόμαυρους καθεδρικούς της ναούς και τις μπαρόκ πλατείες.

Κατάνια
Ταορμίνα

Tags from the story
0 replies on “Σικελία: Οι λόγοι που πρέπει να την επισκεφτείς την Άνοιξη!”