Το glamping στο χιόνι προορίζεται να γίνει ένα από τα χειμωνιάτικα trends, ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να περάσετε διακοπές όσον αφορά τις πανδημίες, μετά από ένα καλοκαίρι που έχει ήδη χαρακτηριστεί από τη μεγάλη επιστροφή των κάμπινγκ, ακριβώς λόγω της επιθυμίας να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και να απολαύστε τη φύση χωρίς συνωστισμό. Άλλωστε, το glamping στο χιόνι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «glamorous camping» ανάμεσα σε πεντακάθαρα χειμωνιάτικα τοπία.
Οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται σε κάθε γωνιά της Ιταλίας, ακόμα και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία και ταυτόχρονα να τη ζήσουν όχι πολύ μακριά από τις πίστες για να κάνουν ένα σκι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Campeggi.com, μια εξειδικευμένη πύλη για κάμπινγκ και παραθεριστικά χωριά, προτείνει τέσσερις τοποθεσίες με θέα στο χιόνι του Trentino-Alto Adige και της Valle d’Aosta. Δεντρόσπιτα, σαλέ σχεδιαστών, καταφύγια.
CAMPING RESIDENCE CORONES
Διαμερίσματα, σαλέ και υπέροχοι ξενώνες. Στο Camping Residence Corones στο Rasun-Anterselva (BZ) ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του επιλογή. Επιπλέον, είναι ένα τέλειο μέρος για όσους αγαπούν την ομορφιά και την ηρεμία: είναι βυθισμένο σε ένα αλπικό δάσος, διαθέτει όμορφη σάουνα και κέντρο ευεξίας και βρίσκεται σε στρατηγική θέση για εκδρομές στους Δολομίτες.
DALAI LAMA VILLAGE
Ταξιδεύετε με την οικογένειά σας; Το χωριό Δαλάι Λάμα στο Châtillon (AO) είναι ένα τέλειο μέρος, γιατί υπάρχουν τα πάντα για ενήλικες και παιδιά: βρίσκεται σε μια όμορφη αλπική βεράντα, κοιμάστε σε ένα σαλέ με όλες τις ανέσεις, υπάρχει ένα εστιατόριο που σερβίρει τοπική κουζίνα, κέντρο ευεξίας και χώρους εξοπλισμένους για παιχνίδι.
CAMPING TOBLACHER SEE
Σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Dobbiaco (BZ), το Camping Toblacher See περιβάλλεται από τη φύση του φυσικού πάρκου Tre Cime και του φυσικού πάρκου Fanes-Sennes-Braies. Τα σαλέ είναι όλα κατασκευασμένα από ξύλο, περιβάλλονται από παράθυρα, πολύ κοντά στα μονοπάτια cross-country και συνδέονται (με λεωφορείο) με μερικά από τα πιο όμορφα της πίστας Dolomiti Superski. Τα σκυλιά – και αυτή είναι και η ομορφιά του glamping – είναι ευπρόσδεκτα, ενώ υπάρχει επίσης ένα εξαιρετικό εστιατόριο στο ξενοδοχείο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα μεσημεριανά γεύματα και δείπνα.
CAMPING CARAVAN PARK SEXTEN
Βρισκόμαστε πάντα στο Νότιο Τιρόλο, στο Sesto, σε μια από τις αγαπημένες διευθύνσεις όσων αναζητούν χαλάρωση στις διακοπές, γιατί το Camping Caravan Park Sexten διαθέτει επίσης μεγάλο χώρο ευεξίας με πισίνες και σάουνες. Η διαμονή είναι σε εξοπλισμένα καταφύγια, αποκλειστικά σαλέ και ρομαντικά δεντρόσπιτα, ενώ υπάρχουν τρία εστιατόρια όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε λιχουδιά.