Sparrow: Όταν το Mayfair συναντά τη μεσογειακή Ιταλία

Παρόλο που το Λονδίνο είναι μια πόλη που φημίζεται για τη γαστρονομική του ποικιλομορφία εξακολουθεί να είναι ένα μέρος όπου η ιταλική κουζίνα δεν έχει όρια και οι επιλογές, από bisteccas έως pici, είναι φαινομενικά ατελείωτες.

Τοποθετημένο στο κέντρο του Mayfair, όχι μακριά από το λιανικό καταφύγιο του Liberty και τους υπέροχους καμβάδες στο The RA, το Sparrow είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του Noble 33, του Mikey Tanha και της επιχείρησης φιλοξενίας του Tosh Berman που φημίζεται για τα εστιατόρια της πολιτείας.

Σε έναν μεγάλο χώρο πολλαπλών επιπέδων, τόσο μεγάλος που θα μπορούσε πιθανότατα να φιλοξενήσει μερικούς αγώνες τένις στο εσωτερικό του, υπάρχει μια μπρασερί στο ισόγειο που οδηγεί σε μια τραπεζαρία στη βεράντα, ένα εστιατόριο στον δεύτερο όροφο και μια αίθουσα πούρων στο η κορυφή.

Οι εσωτερικοί χώροι, φτιαγμένοι με τα χαρακτηριστικά της κλασικής ιταλικής και μεσογειακής αισθητικής – τεράστιες εκτάσεις ουδέτερων αποχρώσεων με μπλε και σμαραγδί ανθίζει, επιτυχίες από μάρμαρο και ξύλο και τεράστιες φυτεμένες ελιές, με φωτισμό από τον σύγχρονο φωτισμό που κρέμεται από πάνω – είναι ένας συνδυασμός μέρη που μιλούν ταυτόχρονα για εκλεπτυσμένα νοτιοευρωπαϊκά εκλεκτά εστιατόρια, αλλά και για εκλεπτυσμένα καταστήματα ειδικών περιστάσεων που συνεχίζουν να τηρούν τα γαστρονομικά πρότυπα στη δυτική ακτή.

Τα πιάτα περιλαμβάνουν κόκκινο λυθρίνι που έχει αλατιστεί και είναι ιδανικά σερβιρισμένο με πατάτες baby. Ένα ουράνιο τόξο από ντομάτες, που συντίθενται σε ένα λευκό πιάτο σαν ένα έργο σύγχρονης τέχνης και το αειθαλές αγαπημένο του καρπάτσιο, που θα πει λεπτές φέτες Wagyu με μανιτάρια τουρσί, ταμποναρισμένο με λίγο «umami aioli» και αρωματισμένο με μαύρες τρούφες ξυρισμένες à la λεπτό.

Το μπραντζίνο έχει ψηθεί στη σχάρα και έχει λουστεί με φιστίκια Σικελίας και ένα κλαδάκι εκλεκτά βότανα. και υπάρχει ένα κλασικό ρωμαϊκό πιάτο cacio e pepe, το οποίο επικεντρώνεται στα ζυμαρικά chitarra που φέρονται δίπλα στο τραπέζι μέσα σε έναν τροχό από τυρί πεκορίνο Τοσκάνης και αναμειγνύονται με παρμεζάνα.

Υπάρχουν επίσης εκλεκτές, ιταλικής έμπνευσης σπονδές για να διευκολύνουν τη βακχική γιορτή, βασίζονται σε εποχικά προϊόντα και εκλεκτά αποστάγματα, με υπογραφές όπως το Abruzzo, ένα φωτεινό παρασκεύασμα με εσπεριδοειδή που θυμίζει την ακτογραμμή, με το μείγμα πορτοκαλιού αίματος Malfy. τζιν, βερμούτ πορτοκαλιού, nocino, λάδι πορτοκαλιού και καπνός καρυδιάς.

 

Το Campania είναι πυκνό σε φρουτώδεις γεύσεις, με νότες από rinquinquin, λεμόνι, ροδάκινο giffard και bitters από λυκίσκο και γκρέιπφρουτ. Και το Genovese – με βασικό συστατικό την τεκίλα blanco, το αγγούρι, τον βασιλικό, το λάιμ και την αγαύη.

Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν ακόμα πιο βαθιά στο μενού του Sparrow, υπάρχει ένα κέικ με ελαιόλαδο εσπεριδοειδών και ένα κανόλι εμπλουτισμένο με ζαχαρωμένο πορτοκάλι – η παρέα των ζωντανών μουσικών και των DJ απλώς προσθέτει επιπλέον γεύση στην έντονη ήδη εμπειρία.

https://www.sparrowitalia.com/

0 replies on “Sparrow: Όταν το Mayfair συναντά τη μεσογειακή Ιταλία”