Θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aston Martin το επόμενο του James Bond;

ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aston Martin

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aston Martin επιτέλους αποκαλύφθηκε κι επίσημα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση της κατασκευής του. Η “Rapide E” όπως ονομάζεται είναι βασισμένη στο ήδη υπάρχον sedan “Rapide” της Aston Martin και η παραγωγή της ορίστηκε στα μόλις 155 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Διαθέτει διάταξη στα 800-volt και 65kWh μπαταρία, η οποία επιτρέπει στην Aston Martin Rapide E να τρέχει άνω των 320 χλμ. Παράλληλα, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου, η απόδοση των οποίων ξεπερνά τα 610 άλογα και τα 950 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin, το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να αγγίξει τα 250 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να διανύσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτ.

Όσον αφορά τη φόρτιση της, η Rapide E είναι συμβατή με τον φορτιστή των 50kW (η μπαταρία φορτίζει με ταχύτητα 300 χλμ ανά ώρα), καθώς επίσης και με φορτιστή υψηλής ταχύτητας, όπου η φόρτιση θα πραγματοποιείται στα 500 χλμ ανά ώρα.

Εξωτερικά, η νέα Rapide E εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με την Aston Martin Rapide στην οποία έχει βασιστεί, εκτός από ορισμένους electric blue τόνους στους προβολείς και τα μεταλλικά πτερύγια στο μπροστινό μέρος που μετατράπηκαν σε μια επιβλητική μάσκα! Τέλος, επεμβάσεις είναι ακόμη εμφανείς στο δάπεδο και στους αλουμινένιους τροχούς.

ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aston Martin

Θα είναι αυτό το επόμενο αυτοκίνητο του James Bond και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει ο Βρετανός κατάσκοπος; Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Sun, τον Μάρτιο ο σκηνοθέτης της ταινίας Cary Joji Fukunaga εξέφρασε τις οικολογικές του ανησυχίες, αλλά και την επιθυμία του ο Daniel Craig να χρησιμοποιήσει τη νέα Rapide E στην επόμενη ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν αυτό τον μήνα. Πόσο πιθανό είναι αυτό; Αναμένεται να το δούμε ένα χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2020, όταν και θα κυκλοφορήσει το “James Bond 25”.

www.astonmartin.com

Tags from the story
,
0 replies on “Θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aston Martin το επόμενο του James Bond;”