Green Properties: 3 σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών που θα λατρέψετε

Σας παρουσιάζουμε 3 σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών που αντανακλούν τη φιλοσοφία της GREEN Properties και τη δική σας επιθυμία για το επόμενο σπίτι σας.

Δροσιά, Βούλα, Λυκόβρυση. Τρία τελείως διαφορετικά μέρη της Αττικής που τα ενώνει ένα όνομα: GREEN Properties.

Με κοινό γνώρισμα τη minimal αισθητική τους, τη λειτουργία Smarthome και την ενεργειακή τους απόδοση Α+ τα τρία αυτά συγκροτήματα συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ονειρεύεστε.

Δροσιά

25 Μαρτίου 11, Δροσιά

Συγκρότημα κατοικιών, minimal αισθητικής με πισίνες και κήπους αποκλειστικής χρήσης, στην Δροσιά.

Στην Δροσιά, σε μια ήσυχη περιοχή όπου το πράσινο στοιχείο αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο δημιουργήσαμε  το BRIDGE RESIDENCE.  Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών όπου η αρχιτεκτονική αντίληψη και η λειτουργικότητα της μορφής επαναπροσδιορίζονται σε ένα άκρως εντυπωσιακό κτήριο.

Αντλώντας έμπνευση από την αρμονία και τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου, κεντρική σχεδιαστική ιδέα αποτέλεσε η εναρμόνιση του κτηρίου στο φυσικό περιβάλλον και η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματός του.

Η μορφολογία του κτηρίου, του επιτρέπει  αφενός να “συνομιλεί” με τους χώρους πρασίνου -ιδιωτικούς κήπους και το υδάτινο στοιχείο και αφετέρου να “ακουμπά” μαλακά στο τοπίο, προσφέροντας απόλυτη ιδιωτικότητα  και διαμπερότητα.

Με εφόδιο ένα εξαιρετικό οικόπεδο, η διαδικασία σύνθεσης μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό έργο, που αποπνέει διακριτική πολυτέλεια και ταυτόχρονα αναδεικνύει τον δυναμισμό της μορφής του.

Το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο των όψεων αναπτύχθηκε με λιτή επεξεργασία στο εξωτερικό περίβλημα, ακολουθώντας τις αρχές της σύγχρονης minimal αισθητικής, με καθαρές χαράξεις σε λευκό τόνο που περικλείουν και αγκαλιάζουν το κτήριο σε μια ρυθμική  αλληλουχία και προσδίδουν απόλυτη αρμονία στο έργο. Η γέφυρα περσιδωτής κατασκευής που συνδυάζει το ξύλο με τα γυάλινα στηθαία αποτελεί κεντρικό στοιχείο, ενοποιεί και ταυτόχρονα τονίζει την αρχιτεκτονική όψη του κτηρίου. Όλες οι κατοικίες αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα προσανατολίζοντας τους κύριους χώρους με θέα προς τους κήπους και τις πισίνες.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτηρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Τα διαμερίσματα, διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς και η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και  αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

Βούλα

Ρόδου 10 & Σπετσών

Σύγχρονο κτίριο κατοικιών με πισίνες,
υψηλής αισθητικής στη Βούλα

Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο κατοικιών σε μια ήσυχη περιοχή, των Νοτίων Προαστίων, στην Βούλα.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην χωροθέτηση του κτιρίου σε γωνιακό οικόπεδο και στην εκμετάλλευση του προσανατολισμού του. Το κτίριο τοποθετήθηκε κεντρικά στο οικόπεδο ώστε να δώσει χώρο στη δημιουργία πρασίνου που προορίζεται για αυλές – κήπους αποκλειστικής χρήσης με πισίνες, με βασικό στόχο την ιδιωτικότητα και  την διαμπερότητα των διαμερισμάτων.

Η μελέτη, όσον αφορά, στην ογκοπλασία και διάρθρωση, συνδυάζει την συμμετρία των όγκων, τους καθαρούς γεωμετρικά άξονες και τα μεγάλα ανοίγματα, επιτυγχάνοντας μια πλαστικότητα μορφής αλλά και μια αρχιτεκτονική ενότητα προσαρμοσμένη στην σύγχρονη μίνιμαλ αισθητική.

Το λευκό χρώμα, η χρήση μαρμάρου στην όψη του κεντρικού κλιμακοστασίου, τα μεγάλα ανοίγματα και το υγρό στοιχείο που κυριαρχεί στην μελέτη και τοποθετείται στους εξώστες, χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδειχθεί η αρχιτεκτονική σύλληψη μέσα από λιτές και καθαρές χαράξεις.

Έμπνευση για το σχεδιασμό αποτέλεσε η δημιουργία στην όψη, δύο συμμετρικών κάθετων δυναμικών στοιχείων, μεταλλικής υφής με χαράξεις και ενσωματωμένο τεχνητό φωτισμό LED.

Ιδιαίτερη πρόκληση, υπήρξε η δημιουργία ενός κτιρίου υψηλών προδιαγραφών, με την ύψιστη ενεργειακή απόδοση Α+, που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τους προσανατολισμούς και μεγάλα ανοίγματα, στρατηγικά τοποθετημένα με γνώμονα την αισθητική και λειτουργικότητα των επιμέρους χώρων αλλά και του συνόλου.

Λυκόβρυση

Εθνάρχου Μακαρίου & Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου

Σύγχρονο κτίριο κατοικιών, minimal αισθητικής στην Λυκόβρυση.

Το κτίριο βρίσκεται σε μια περιοχή που συνδυάζει το φυσικό και το αστικό τοπίο.

Βάση της αρχιτεκτονική σκέψης ήταν  η αξιοποίηση του μικροκλίματος και η σύνδεση των κατοικιών με το περιβάλλον.

Αφετηρία για τον σχεδιασμό αποτέλεσε η δημιουργία ενός δωρικού σε εμφάνιση κτιρίου, με απλές γεωμετρικές γραμμές και με τον δυναμισμό της minimal αισθητικής.

Μέσω της απλότητάς του, το κτίριο παρεμβαίνει διακριτικά στον ευρύτερο χώρο, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην πλήρη εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών και του προσανατολισμού.

Στόχος ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου υψηλών προδιαγραφών που υπηρετεί με συνέπεια τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, με διαμπερή διαμερίσματα  και μεγάλα ανοίγματα.

Λευκά πλαίσια ξεχωρίζουν τους εξώστες, με τον κύριο όγκο του κτιρίου να είναι σε πιο σκούρο τόνο, ενώ μεταλλικά, περσιδωτά στοιχεία εναλλάσσονται με γυαλί σε συμπαγή μορφή. Επιπρόσθετα, η χρήση μεταλλικών στοιχείων σκίασης στον τελευταίο όροφο ολοκληρώνουν την εικόνα ενός κτιρίου που αποτελεί παράδειγμα κτιρίου σύγχρονης αισθητικής.

Τα διαμερίσματα, εκφράζουν απόλυτα τις τάσεις της προσιτής πολυτέλειας καθώς διακρίνονται από εργονομία και λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους. Οι κουζίνες και τα λουτρά, σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε ιδιοκτήτη καθώς η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του, με τη συνεχή υποστήριξη των διακοσμητών μας.

Η μέγιστη ενεργειακή κατάταξη του κτηρίου Α+ επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμοπρόσοψης 10cm καθώς και αντλιών θερμότητας ψύξης θέρμανσης.

www.greenpropertiesdc.com

0 replies on “Green Properties: 3 σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών που θα λατρέψετε”